Takaisin etusivulle

 


24.2.2023

 

Koululaisten hiihtolomaa vietetään ensiviikolla (vko 9). Tallilla ratsastustunnit pidetään lomaviikolla normaalisti. Annika laittaa viikonlopun mittaan tekstiviestiä, jos ryhmiä yhdistellään ja tunnin aikataulu muuttuu.

 

Hiihtoloman jälkeen alkaa pikkuhiljaa myös tallin kesäohjelman suunnittelu. Jos on toiveita kesälle mielessä, niin hihkaiskaahan Annikalle :).

 

Tallilla arki pyörii muutoin normaaliin tapaan. Tällä viikolla harjoittelun aloitti Ypäjän hevosopistolla opiskeleva Jenny Ojanen. Niemisen Jaanalla on vielä loppunäytöt tekemättä hevosharrasteohjaajan tutkinnosta, tarkoitus olisi saada maaliskuun aikana tehtyä. Mukavaa kun tallissa on reippaita apukäsiä.

 

Hevosilta lähtee jo talvikarvaa, joten kumisuat ja harjakivet käyttöön harjauksessa.

 

Mukavaa hiihtoloman aikaa kaikille Cavallolaisille ja tallilla tavataan :)  

 


29.12.2022

 

Jouluherkkuja on naposteltu, ja niitä sulateltu tällä viikolla aamupäivien kinkunsulatustunneilla :).

 

Vuoden opetushevonen-äänestyksessä kultamitalin jakoivat Liekki ja Rusina. Liekkiä äänestäneiden perusteluita: "Liekki on kiltti ja osaava. Ihana hoidettaessa, oikea halinalle. Älyttömän ihana ratsastaessa, Liekiltä sujuu kaikki kuin tanssi". Rusinan perusteluita vuoden opetushevoseksi : " Rusina on niin mahtava, ihanat askellajit ja liikkeet. Turvallinen, vaikka välillä hössöttääkin. Kiltti hoitaa. Luottopolle, jonka kanssa aina on hauskaa". Hopeamitalin jakoivat Malla, Hansu ja Kyllikki. Pronssille sijoittuivat samalla äänimäärällä Vertti ja Polle. Arvonnassa palkinnon nappasi Jonna Kytösaari.

 

Maanantaina 2.1.2023 starttaa sitten tallin kevätlukukausi. Samoin ryhmin, ja samoin parittomin/parillisin viikoin joka toisen viikon kävijöillä kuin syksylläkin. Vuoden vaihtuessa muistattehan tarkistaa ratsastusseuran jäsenmaksun / greencard-maksun, jotka erääntyvät maksuun tammikuun alkupuolella.

 

Mukavaa uuden vuoden vaihdetta kaikille Cavallolaisille :).

 


 

18.12.2022

 

Cavallon perinteiset pikkujoulu-Tonttukisat ratsastettiin perjantaina 9.12. hienossa talvikelissä. Satulahuoneessa oli riisipuuro ja luumukiisseli keittymässä, glögi lämpiämässä, ja jouluherkkuja tarjolla.

 

Pienemmät Tontut kisasivat puomiluokassa, toisena luokkana oli ristikot. Isommat tontut kilpailivat 50-60cm:n ja 70cm:n luokissa. Kaikissa luokissa tärkeintä oli ratsastaa puhdas rata, miettien teiden ratsastusta, rytmiä, ja omaa istuntaa, ilman ajanottoa. Joten kaikki puhtaat radat olivat jaetulla ykkössijalla. Saimme nähdä hienoja suorituksia. Kiitos vielä kaikille Tonttukisojen apujoukoille, kisaajille ja yleisölle :).

 

Tulevalla viikolla ratsastetaan keskiviikkona 21.12. syyskauden viimeiset vakiotunnit. Torstaina sitten joulumaastoillaan. Tallin kevätkausi jatkuu maanantaina 2.1.2023 samoilla vakiotuntiryhmillä.

 

Mukavaa Joulun odotusta kaikille Cavallolaisille :).

 

Tonttukisat 9.12. tulokset:

 

Luokka 1. tehtäväluokka

1. Wiljami Nevala - Kyllikki  0

1. Aliina Haapasalmi - Tupsu 0

1. Henni Tuomisto - Vertti    0

1. Elda Haapala - Polle           0

1. Siiri Takala - Kyllikki          0

1. Alisa Hopiavuori - Tupsu  0

 

Luokka 2, ristikot

1. Miina Sysilampi - Elli         0

1. Iida Latomäki - Veikka       0

1. Hanna Alavainio - Vertti    0

1. Linnea Lepänhaara - Veikka 0

1. Maija Saarinen - Vertti         0

1. Emmi Haapala - Polle         0

1. Siru Rakkolainen - Malla     0

1. Emma Saarinen - Tupsu      0

1. Malla Saarikoski - Vertti     0

10. Minni Pajunen - Tupsu    4

10. Janina Lehtinen - Elli      4

hyl. Olivia Niemi - Malla      väärä tie

 

Luokka 3, 50-60cm

1. Venla Päivärinta - Liekki   0/0

1. Ella Suojanen - Kyllikki    0/0

1. Minttu Reinikka - Malla   0/0

1. Emmi Saari - Vertti          0/0

1. Verona Vormisto - Kaapo 0/0

1. Tiina Nurkkala - Hansu     0/0

1. Sini Pakkala - Veikka         0/0

1. Iina Nikkarikoski - Ropsu  0/0

9. Emma Katila - Liekki        0/hyl

10. Jaana Nieminen - Kaapo 4

 

Luokka 4, 70cm

1. Hanna Lahti - Hansu          0/0

1. Mervi Juntunen - Kaapo     0/0

1. Iina Nikkarikoski - Ropsu   0/0

1. Miina Sysilampi - Liekki      0/0

1. Elsa Nokua - Kaapo            0/0

1. Alina Nikkarikoski - Hansu 0/0

 

 

 

  

 

 

 


 

30.10.2022

 

Tänään kellot siirrettiin talvi-aikaan, ja lumen odotus alkaa :D. Vielä syyslomaviikolla tunnit ratsastettiin ulkokentällä, mutta nyt on pikkuhiljaa siirrytty maneesiin. Lakeuden ratsastajien seurakoulukilpailut ratsastettiin tallilla eilen. Kisoissa oli lähes 40 ratsukkoa kolmessa luokassa. Saimme nähdä hienoja suorituksia, ja mitalisadetta seuranmestaruus- ja kaupunginmestaruuksissa, onnea kaikille :)!

 

Rölli-poni lähti muutama viikko sitten viettämään eläkepäiviä Tampereen lähelle Tiinan perheen luokse, joilta Annika lähes 20 vuotta sitten Röllin osti. Rölliltä on tullut kuulumisia ja kuvia, ja kaikki sujuu hienosti.

 

Annika piipahti Helsingissä Horse Show-tapahtumassa, josta kotiin tuomisena oli No Shout- äänentoistojärjestelmä. No shout-kuuloke laitetaan ratsastajille korvaan, ja opettajan puhe kuuluu handsFree-laitteen tapaan kuulokkeesta. Opettajan ääni säästyy, kun saa omaan mikrofoniin puhua hiljaisemmalla äänellä. Käytössä olleet vyötärömikrofonit eivät meinaa käytössä pysyä päällä kunnolla koko iltaa, joten piti keksiä uutta ratkaisua opettajan äänen säästämiseen. Pienempien ratsastajien tunneilla ei No Shout ole käytössä, mutta muutoin harjoitellaan kuulokkeiden sujuvaa vaihtoa ja desinfioimista tuntien välissä.

 

Muutoin tallilla arki sujuu normaaliin tapaan. Hepat on jo kengitetty kantahokki kenkiin, niin ei pakkanen ja jää yllätä. Eläinlääkäri on käynyt raspailemassa hevosten hampaita, klippauskone on huristellut talvikarvoja lyhyemmiksi niin että paksukarvaiset eivät ole ihan hikisiä maneesissa mentäessä, ja Liisa-heppa  on edistynyt ratsunalkeissa, ja laukkaa molempiin suuntiin :).

 

Cavallo-verkkatakkien tilaajat, jos muistatte, niin tuokaa tulevalla viikolla verkkatakki rahat, niin Annika saa käydä noutamassa takit.

 

Katilantie on peruskorjauksessa, joten tie on suljettu liikenteeltä toistaiseksi. Eli kulku tallille tällä hetkellä Heikkiläntie-Niemistöntie-Hautalantien kautta. Laitamme Cavallon facebookiin tietoa, kun Katilantie on jälleen käytössä.

 

Tallilla tavataan :)

 


 

22.9.2022

 

Gräfin Prima 9.6.1991-19.9.2022

 

"Taivaallinen on se tuuli, joka puhaltaa hevosen korvien välistä"

 

Kiitos Imbu-mummulle lähes 25 vuoden ystävyydestä. Nyt saat juosta vapaana vihreillä niityillä. Maailman paras hevonen <3.

 


 

28.8.2022

 

Kesälomat on pidetty, ja koululaiset aloittaneet syyslukukauden. Samoin tallin syyslukukausi starttasi edellisviikolla käyntiin. Ensimmäisellä viikolla ratsastettiin välillä kentällä helteessä, välillä maneesissa salamoiden ja ukkosen paukkuessa ulkona. Kiltit hepat eivät korvaansa lotkauttaneet maneesissa, vaikka ukkonen paukkui.

 

Heinäkuun alkupuolella tallille saapui Elli-poni, joka on jo opetushommissa mennytkin. Naapurin Liisa-suomenhevonen on ammatinvaihtaja ravipuolelta, ja nyt Liisa opettelee ratsun tehtäviä.

 

Opetustöissä Annikan kanssa jatkaa useammalta vuodelta tuttu Kuutin Marika. Opetuspäivää Marikan kanssa vaihdellaan aina viikoittain, ja Marika käy tekemässä myös tallitöitä. Syyskuussa työharjoittelun aloittaa muutamana päivänä viikossa Niemisen Jaana, joka opiskelee hevosharrasteohjaajaksi Harjun oppimiskeskuksessa. Jaana oli jokunen vuosi sitten tekemässä Cavallossa hevosenhoitaja harjoittelun, joten monille jo tuttu reipas apulainen. Kaksi alkeiskurssia saatiin mahtumaan Cavallon syyskaudelle. Ensimmäiset lapset aloittivat kurssin viimeviikolla, ja toinen kurssi alkaa tulevalla viikolla. Paljon oli innokkaita harrastuksen aloittajia, ja vielä jäi alkeisia jonoonkin. Vähän vaan meinaa illoista loppua tunnit kesken, eikä kolmatta ryhmää saatu nyt järjestymään. Annika ilmoittelee jonossa oleville tekstiviestillä, mikäli tulee peruutuksia.

 

Jatkuvat sateet toivat syksylle pienen tarharemontin. Kaivinkone puuhasteli viime viikolla maneesin takana pellolla kuorien maata, sitten saatiin suodatinkankaat ja murskeet levitettyä. Muutama puu odottaa tulevalla viikolla kaatajaa, ja sitten saadaan tilattua pintahiekat ja ryhdymme aidanrakennus puuhiin. Selvitään syksystä kuivin jaloin -, ja kavioin!

 

Kivaa syksyn alkua kaikille vanhoille ja uusille Cavallolaisille, ja tallilla tavataan :). 

 


 

9.6.2022

 

Niin jo kesäkuussa mennään, vaikka talvi tuntui pitkältä ja kylmältä, ja tuntui ettei kesä alkaa ollenkaan. Hepatkin aloittivat viime viikonloppuna laidunkauden. Hyvin nopeasti ruohon syöminen alkoi tuttujen hevoskavereiden kanssa, kunhan ensin muutama kierros laukkaa pukitellen laitumella piti kaahottaa :). Tällä viikolla aloitettiin maanantaina lastenkurssilla, ja nyt loppuviikosta isommat tytöt ratsastavat estekurssin merkeissä. Vakiotunnit siirtyvät nyt kesätauolle. Kesällä kursseillaan eri teemoilla, ja saadaan myös maistiaisia ratsastusjousiammunnasta kurssin myötä heinäkuun puolella.

 

Tämän kauden vakiotuntioppilaat voivat varmistaa paikan syksyn tunnille tekstiviestillä kesäkuun loppuun mennessä. Uusien ilmoittautuminen syksyn tunneille 4.-8.7. puhelimitse Annikalle aamupäivällä klo 10-12. Vakiotunti ryhmät pyritään saada järjestykseen ennen tallin lomaa. Talli on suljettuna ja hepat lomalla viikot 29-31. Viikolla 32 on muutamana iltana teemakursseja. Syksyn vakiotunnit alkavat viikolla 33.

 

Ihanaa ja lämmintä kesää kaikille Cavallolaisille, ja tallilla tavataan kesätouhujen merkeissä. Ja syökäähän paljon mansikoita :) !

    


7.2.2022 

Talvi rientää vauhdilla eteenpäin. Koronavirus aiheuttaa taas haasteita, kuitenkin ratsastustunnit saavat jatkua normaalisti. Noudatetaan tarkasti ohjeita tallilla, ja muistetaan huolehtia etäisyyksistä ja käsihygieniasta. Toivomme, että tallille saapuisi vain tunnin oppilaat, jolloin väkimäärä pysyisi pienenä tallissa ja maneesissa. 

Nyt on lisätty Cavallolle maksuvaihtoehdot MyEdenred ja E-Passi sovelluksilla. Hihkaiskaahan Annikalle, jos joku liikuntasetelietu -hommeli puuttuu. Annika meinaa olla vähän kivikautinen näiden sovellusten kanssa, niin laitetaan hommat toimimaan 😃

Kivoja talvipäiviä kaikille Cavallolaisille, ja koitetaan pysyä terveenä.


24.12.2021 

Hyvää Joulua! 

Joulun maastoratsastukset ratsastettiin tiistaina kirpeässä pakkasessa. Maisemat olivat kauniita, kun oli lunta ja aurinko paistoi, ja myöhemmällä retkellä aurinko laski pinkkinä pallona Alajokimaisemaan. 

Tämän vuoden opetushevosäänestyksessä kultaa sai Liekki. Liekkiä äänestäneiden perusteluja Vuoden opetushevoseksi: ”Liekki on rauhallinen, mutta reipas”, ”Aina on hyvä fiilis Liekin selässä”, ”Liekki vaan on hieno", ”Taitava ja upea hevonen”, ”Liekissä on sopivasti poweria”, ”Liekki on osaava ja laadukas suomenhevonen, hyppää kivasti ja suorittaa koulupuolella mitä vain”, ”Liekki vaan on niin paras”.  Hopealle sijoittuivat Kaapo ja Rusina. Pronssimitalin jakoivat Ropsu, Imbu ja Kyllikki. Aina on mukava huomata, että kaikki hevoset saavat tasaisesti ääniä, kaikilla on tärkeä paikka ratsastuskoulun opetushevosen tehtävissä. Arvonnassa voitti Hanna Alavainio, Onnea 😊

Tuleva viikko ratsastetaan Kinkunsulatustuntien merkeissä, ja vakiotunnit jatkuu maanantaina 3.1.2022. Loppiaisena 6.1. tunnit normaalisti illalla.  

Uutta vuotta odotellessa syödään jouluherkkuja mahat täyteen!


13.12.2021 

Cavallon pikkujoulu-Tonttukisat järjestettiin perjantai-iltana. Keli oli ihanan talvinen. Pakkanen oli onneksi lauhtunut sopiviin lukemiin alkuviikon -20 asteiden jälkeen 😊. Nikkarikosken Tonttuperhe oli laittanut riisipuurot tulille, ja pöytä notkui herkkuja satulahuoneessa. Pukinpussi täyttyi pienistä paketeista, ja joululaulut soi tallin käytävällä. Maskitkin huolehdittiin kasvoille. 

Hevoset ja ratsastajat olivat hienon tonttuisina liikenteessä, ja saimme nähdä hienoja ratoja isompien tonttujen toimesta. Radalla riitti tekemistä, suhteutettujen linjojen kaarteiden ratsastusta, jotka ovatkin viime viikkojen estetunneilla olleet harjoitusten teemana. Pienemmät tontut harjoittelivat tehtäväradan myötä hevosten ohjaamista ja pysäyttämistä.  

Ihana pikkujouluilta, kiitos kaikille 😊.

 

             Tonttukisan tulokset:

 

Luokka 1, Tehtäväluokka

 

1.

Wiljami Nevala - Kompa

0

1.

Martta Hööpakka – Malla

0

1.

Lyydia Panula - Vertti

0

1.

Iida Latomäki - Tupsu

0

1.

Olivia Niemi - Kyllikki

0

1.

Maija Saarinen - Rölli

0

1.

Alisa Hopiavuori - Malla

0

 

 

 

 

Luokka 2, 30-40cm

 

1.

Heta Hietarinta – Rölli

0

1.

Essi Eronen - Rusina

0

1.

Hanna Alavainio - Veikka

0

1.

Hanna Solin - Tupsu

0

1.

Helmi Mikkilä - Vertti

0

1.

Malla Saarikoski - Rölli

0

 

Minttu Reinikka – Vertti

0

1.

Anniina Peltonen - Malla

0

9.

Emmi Takala - Polle

4

9.

Siru Rakkolainen – Rölli

4

 

Anne Latomäki – Kyllikki

Hyl. väärän tien vuoksi

 

 

 

 

Luokka 3, 50-60cm

 

1.

Hanne Ollila - Liekki

0/0-27,47

2.

Venla Päivärinta – Kyllikki

0/0-31,65

3.

Janina Lehtinen - Hansu

0/0-31,89

4.

Jaana Nieminen - Polle

0/0-35,52

5.

Verona Vormisto - Malla

0/0-35,63

6.

Essi Virtanen – Polle

0/0-37,48

7.

Josefiina Maijala - Veikka

0/4-32,63

8.

Tiina Nurkkala - Malla

4-46,45

9.

Ella Suojanen - Malla

4-54,10

 

 

 

 

Luokka 4, 70-80cm

 

1.

Sonja Holm - Ropsu

0/0-26,08

2.

Roosa Hirsimäki - Hansu

0/0-27,45

3.

Hanna Lahti – Hansu

0/0-28,83

4.

Essi Eronen - Hansu

0/0-30,19

5.

Elsa Nokua - Kaapo

0/4-29,88

6.

Alina Nikkarikoski - Kaapo

4-32,29

7.

Miina Sysilampi – Liekki

4-33,46

8.

Mervi Juntunen - Kaapo

4-34,36

 


29.11.2021 

Talvisessa maisemassa saa tällä kertaa Marraskuun lopussa tallin nettisivuja päivittää 😃. Muistattehan pukeutua lämpimästi tunnille saapuessa. Tallilla ei ole varsinaista pakkasrajaa tunneille, joten Annika ilmoittaa tekstiviestillä puolen päivän jälkeen illan oppilaille, mikäli illan tunnit joudutaan perumaan pakkasen vuoksi. 

Lakeuden ratsastajien koulukisat reilu viikko sitten sujuivat mukavasti. Kiitos vielä kaikille apulaisille, ja onnea kaikille kisaajille hienoista suorituksista 😊

Ensi maanantaina, Itsenäisyyspäivänä 6.12. ei ole ratsastuskoulun tunteja. 

Tallin pikkujoulu-tonttukisat pidetään perjantaina 10.12. Tällöin ei siis illan ratsastustunteja. 

Kivaa Joulukuun alkua kaikille ja nautitaan lumesta.

 

Tallin aukioloajat Joulun tienoilla: 

 •     Ma 20.12. ratsastetaan syyskauden viimeiset vakiotunnit.

 •     Ti 21.12. Joulun maastoratsastukset.

 •     Talli suljettu Ke 22.12. – Su 26.12.

 •     Ma 27.12- to 30.12 kinkunsulatustunteja. Näistä tunneista tulee tietoa tallin ilmoitustaululle.

 •     Ma 3.1. alkaa vakiotuntien Kevätkausi 2022! Samat ratsastusryhmät. Joka toisella viikolla kävijöillä jatkuu sama pariton/parillinen viikko.

       


2.11.2021 

Tallitakit ja -liivit on noudettu, ja on nyt haettavissa satulahuoneesta. Tarkistattehan huolella, että otat oikean koon jonka tilasit, W-kirjain takissa on naistenmalli ja ilman W kirjainta unisex-malli. 😊 

Annika kävi Liekin kanssa syysretkellä Koivusalon tallilla Pohjanmaan alueen hallimestaruuksissa. Luokkana oli siis Suomenhevosten hallimestaruus, helppo A tasolla. Liekki teki kuuliaisen ja tasaisen radan, ja tuloksena prosentit 66,957. Loppuun asti jännitimme tuloksia, ja viimeisen ratsukon jälkeen selvisi, että saimme pronssimitalin  😊

Tallilla arki sujuu muuten normaalisti. Eläinlääkäri kävi hoitamassa hevosten hampaita viikonloppuna, ja Tupsulta poistettiin yksi heiluva hammas. Lakeuden ratsastajien koulukisat pidetään tallilla 20.11.  

Ransu-koira on kasvanut, ja se on nyt 8 kuukautta vanha. Ransu on vallan villi, vaikka kiltti onkin. Usein se viipottaa tallissa ja syö kaiken mahdollisen mitä löytää 😃.


4.10.2021 

Niin se syksy menee vauhdilla eteenpäin. Ratsastustunnit ollaan saatu ratsastaa edelleen ulkokentällä, mutta tälle viikkoa luvatut sateet taitavat siirtää tunnit maneesiin. 

Koululaisten syyslomaviikko ( viikko 42 ) lähestyy. Tallin seinällä olevasta listata voi ruksata oman nimen ylitse, mikäli lomaviikon tunti jää väliin. Annika saa yhdistellä tarvittaessa ryhmiä ja tarjota vapaita paikkoja jonossa oleville, mikäli väkeä on reissun päällä. 

Cavallo-tallitakki tilaus ja sovitustakit ovat olleet satulahuoneessa näytillä parisen viikkoa. Takkitilaus lähtee loppuviikosta matkaan, ja takit brodeeraukseen, joten vielä ehtii nyt alkuviikon ajan tulla sovittamaan takkia. 

Tallilla on harjoittelussa Ypäjän hevosopistolta ratsastuksenohjaajaopiskelija Sonja, ja Kannuksen eläintenhoitaja koulusta Nea. Tällä viikolla yläastelaisista TETissä on Elsa, ja ensi viikon ajan Alina, Petra ja Neela. Mukavaa, kun on apulaisia tallilla 😊

Uusi poni Kyllikki on ollut ihana. Kyllikki on kiltti hoitaa ja mennyt tunneilla hienosti, ihan niinkun aina olisi Cavallossa asustanut.  

Mukavia syyspäiviä kaikille ja tallilla tavataan 😊.


30.8.2021 

Ratsastuskoulun tunnit pyörähtivät käyntiin kesäloman jälkeen, ja kolmas viikko vakiotunneista alkamassa. Vakiotuntiryhmät on ihan täynnä, ja mahdollisista satunnaisista peruutuspaikoista tunneille voi soitella Annikalle. Vakiotuntilaiset, muistattehan huolehtia tapaturmavakuutuksesta liittymällä ratsastusseuran / green card- jäseneksi. Vakiotunneilla käyviltä edellytetään ratsastusseuran / green card-jäsenyyttä vakuutusturvan vuoksi.  Koronavirus tilanteesta johtuen muistetaan huolehtia etäisyyksistä ja koitetaan pitää väkimäärä tallissa pienenä. 

Hevoset jatkavat vielä laidunelämää, mutta välillä ovat olleet tallissa öitä runsaiden sateiden takia. Viikonloppuna talliin muutti uusi poni, Kyllikki. Kyllikki on toiminut vanhassa kodissaan ratsastuskoulun opetushevosena Ylistarossa, eli tuttua puuhaa tiedossa, kunhan ensin Kyllikki Cavalloon kotiutuu 😊.   

Kivoja ja aurinkoisia syyspäiviä kaikille Cavallolaisille 😊.


2.7.2021

Hellettä on piisannut 😊. Talven heinät saatiin paalattua pyöröpaaleihin, ja tänä vuonna heinäsato olikin varsin runsas. Tuntihintoihin tulee pieni korotus 15.8. alkaen kohonneiden kustannusten vuoksi. Uusi hinnasto löytyy nettisivujen alareunasta.


7.6.2021 

Vielä tämä viikko ratsastetaan vakiotuntien merkeissä. Lämmintä on riittänyt, ja viime viikolla hevoset siirtyivät laitumille. Etenkin Hansu oli iki-onnellinen laitumelle pääsystään, se laukkasi niin kovaa ympäri peltoa, että ihme kun kengät olivat vielä jalassa 😃. Muut lähinnä tiputtivat turvat heinikkoon, ja ruohon syöminen alkoi.

Imbu-mummu tarjoaa keskiviikkona 9.6. tuntien ajan kaffia 30 vuotis-synttäreidensä kunniaksi. On se ihmeellinen hevonen, ikä ei näy eikä paina mummun olemuksessa tippaakaan <3. 

Tämän kauden vakiotuntilaiset, varmistattehan syksyn tuntipaikan kesäkuun loppuun mennessä Annikalle tekstiviestillä. Uusien oppilaiden ilmoittautumiset 1.7-6.7. puhelimitse mielellään aamupäivisin. 

Tänään aamulla suola-auto kävi suolaamassa ratsastuskentän pinnan pölyn sitomiseksi. Ensi viikolla alkaakin kesän kurssit. Aamupäivällä lapset kursseilee, ja illalla aikuiset. Nautitaan kesästä, vaikka hyttysiä onkin ollut mahdottomasti! 

Tallilla tavataan 😊.


15.4.2021

Eilen saimme siirrettyä tunnit ulkokentälle, ihanaa! Nyt on parhaat kelit ratsastaa ulkona, kun ötököitäkään ei ole riesana. Kesä-iltojen kesäkurssit ja vakiotunnit täyttyivät parissa päivässä. Lapsille suunnatulla aamupäiväkurssilla on vielä tilaa, tasona ratsastaa kaikissa askellajeissa. Myös juhannuksen jälkeen yhden aamupäivän minitenavakurssilla on pari paikkaa jäljellä. 

Pihalla viipottaa Espanjan vesikoiran pentu, joka tottelee nimeä Ransu. Ransu on Remuksen sukulainen äidin puolelta.  

Nautitaan aurinkoisista kevät päivistä!


6.4.2021 

Pääsiäinen vietettiin auringonpaisteessa, ja välillä myöskin lumisateessa 😃.  

Cavallon kesän aikataulu on julkaistu tallinseinälle. Kipinkapin tallille varaamaan paikka satulaan kesänajaksi 😊. Kevään vakiotunnit jatkuvat aina perjantaihin 11.6. saakka. 

Kentällä traktori urakoi lumet kasalle toiseen päätyyn. Äkkiä hiekka alkoi kuivua, kun paikoin lähes metrin syvyinen lumi saatiin kasattua.  

Ihanaa kevättä kaikille 😊.


16.3.2021 

Kohti kevätpäiväntasausta mennään! 

Koronavirus se jatkaa leviämistä. Suosittelemme maskin käyttöä tallissa, huolehditaan turvaväleistä ja pienestä väkimäärästä, jotta ratsastustuntienpito onnistuisi edelleen. Tunnit siirtyy ulkokentälle heti kun kelit siihen antaa mahdollisuuden, jäätikölle ei tokikaan ole turvallista lähteä ratsastamaan. 

Vertti kävi Laukaan hevosklinikalla tutkimuksissa kotona sydämen kuuntelun yhteydessä kuuluneen epämääräisen äänen vuoksi. Laukaalla Vertin sydän tutkittiin ja kuunneltiin kahden eläinlääkärin voimin. Sydämen rakenne ultrattiin, ja lisäksi Vertti oli kolme kertaa rasitustestissä sydänkäyrälaitteessa. Selvisimme säikähdyksellä, Vertti on täysin terve, ja sydän toimii ihan normaalisti ilman sivuääniä.  

Tallin kesäohjelman suunnittelu alkaa piakkoin, ja varmasti aikalailla entiseen malliin Cavallon kesäohjelmassa mennään, eli kesäkursseja ja kesävakiotunteja tiedossa. Kesäohjelma aikatauluineen tulee tallinseinälle kunhan kaikki on valmiina 😊.


22.2.2021 

Ensi viikolla (viikko 9) koululaiset ovat hiihtolomalla. Ratsastustunnit pidetään hiihtolomalla normaalisti. Muistathan ruksata tallinseinän tuntilistalta oman nimesi ylitse, mikäli hiihtolomaviikon tunti jää väliin. Annika saa tarvittaessa yhdisteltyä ryhmiä. Lunta on satanut viime päivinä mahdottomasti, ja välillä tuntuu ettei päivällä ehdi tehdä muuta kuin lumitöitä…  Viime viikolla eläinlääkäri kävi raspaamassa kaikkien hevosten hampaat. Kompalla oli yksi heiluva hammas, joka irrotettiin. Mummullakin vielä ikäisekseen hampaat kunnossa.  

Viikon päästä sitten ollaan jo maaliskuun puolella 😊.


23.1.2021 

Tammikuu toi tullessaan tuulia ja pakkasia, luntakin myrskyn kanssa. Ratsastustunneille ei ole varsinaisesti pakkasrajaa, joten Annika ilmoittaa viestillä puolenpäivän jälkeen oppilaille, mikäli illan tunnit joudutaan perumaan pakkasen takia.  

Tänä vuonna vietetään Cavallossa pyöreitä vuosia. Annika on ollut yrittäjänä 20 vuotta, ja Imbu kääntyi 30 vuotiaaksi! Molemmat edelleen nuoria ja nättejä 😃!  Mummuhepalle tiedossa MummuBileet myöhemmin kelien lämmetessä.   

Korona se edelleen leviää ja rajoittaa toimia. Joten edelleen pyritään pitämään tallissa väkimäärä pienenä, ja mieluusti vaan tunnin oppilaat olisivat tallissa ja maneesissa. Koskahan päästään takaisin normaaliin Koronattomaan arkeen… 

Päivät ovat jo selvästi pidentyneet, ja Pollelta lähti jo pepun päältä harjatessa karvaa. Näinköhän Polle jo tietää, että kevättä kohti mennään 😊.


28.12.2020

Niin Joulukin humpsahti ohitse, masut täynnä herkkuja 😉. Tulevalla viikolla ratsastetaan Kinkunsulatustuntien merkeissä. Ja vakiotunnit alkavat sitten heti maanantaina 4.1.2021. Loppiaisena 6.1. ratsastustunnit pidetään normaalisti. 

Jännittävä vuoden opetushevonen-äänestys pidettiin taas joulukuun ajan. Tänä vuonna kultamitalin sai Rusina. Rusinaa äänestäneiden perusteluita äänilleen: ”Rusina on kiltti hoitaa, ratsastaessa reipas ja kivat askellajit”. ”Rusina on tosi symppis, vaikka joskus hieman häslä”. ”Aina kun saa Rusinan kanssa tehtyä tehtäviä tosi hyvin, tulee itselle mahtava fiilis”. ”Rusina on ihanan pirtsakka tyttö”. ”Rusina on päivän piristys ja ihanan reipas”. Hopeaa äänestyksessä sai Liekki. Pronssimitalin jakoivat Kaapo, Malla ja Polle. Aika tasaisia äänimääriä hevoset saivat, ja taas jokainen hevonen äänellä palkittiin. Jokaisella opetushevosella on oma tärkeä paikkansa tallin opetustehtävissä. Jokaiselta hevoselta oppii aina jotain.  Äänestyksen arvonnassa voitti Jenni Koivisto.  

Talvipäivänseisauskin on ohitettu, eli tästä kohti Uutta Vuotta ja pikkuhiljaa pidentyviä päiviä!


7.12.2020

Tallin aukioloajat joulun tienoilla: 

 •     Ma 21.12. ratsastetaan syyskauden viimeiset vakiotunnit.

 •     Ti 22.12. Joulun maastoratsastukset.

 •     Talli suljettu Ke 23.12. – Su 27.12.

 •     Ma 28.12- Ke 30.12 kinkunsulatustunteja. Näistä tunneista tulee tietoa tallin ilmoitustaululle.

 •     Ma 4.1. alkaa vakiotuntien Kevätkausi 2021! Samat ratsastusryhmät. Joka toisella viikolla kävijöillä vaihtuu pariton/parillinen viikko, kun on kaksi paritonta viikkoa peräkkäin vuodenvaihteessa.


19.11.2020 

Niin se syksy vaan menee, ja joulukuu jo pikkuhiljaa lähestyy! 

Tänä syksynä saimme ratsastaa ennätyspitkälle ulkona, ja vielä edellisperjantaina tunnit oli kentällä. Maneesin pohjalle tehtiin kunnostustöitä, vanhaa pohjaa kaivettiin pois, ja uutta hiekkaa ja kuitua laitettiin tilalle. Samalla maneesin luo kulkuväylille ajettiin uutta sepeliä. 

Syyskuussa Annika löysi vihdoin uuden opetushevosen. Jättikokoinen Hansu on ollut superkiva. Se on herkkä ja kevyt ratsastaa, vaikka säkäkorkeus huitelee 180 cm:n korkeudessa. Oikein sympaattinen ja kiltti persoona 😊. Hansu löytyi Tuomikylästä, ja sillä on kilpailtu koulua ja esteitä.  

Harmaa pörröinen Raita-kissa kävi viimein ”ruunattavana” , ja nyt se sitten ulkoilee kovasti. Harva se päivä Raidalla on tuliaisia suussaan, hiirulaisia nimittäin. Raita viipottaa välillä tallissa ja myöskin maneesissa tunteja seuraamassa.  

Joulukuu tosiaan on jo ihan lähellä. Vallitsevan Korona tilanteen vuoksi tältä vuodelta harmi kyllä jää tallin pikkujoulu-kisat väliin. Koitamme pitää tallilla väkimäärän Koronan vuoksi pienenä, joten pikkujoulukisojen kohdalla se ei onnistu. Mutta tärkeintä on saada väki pidettyä terveenä, kisoja ehdimme sitten taas järjestää. 

Tallin joulunajan ohjelmasta tulee tietoa talliin ilmoitustaululle lähiaikoina.  

Saisimmepa pienen pakkasen ja lumipeitteen jo maahan, meinaa olla niin mahdottoman pimeää. Mutta onneksi maneesissa on aina valoisaa ratsastaa.


5.9.2020

Syyskausi menee eteenpäin täydellä tohinalla. Kelit ovat olleet mukavia, ja olemme saaneet ratsastaa ulkona. Hieman polttiaisia meinaa iltaisin olla riesana.

Korona edelleen kummittelee "vaivanamme". Toivomme, että muistetaan kiinnittää tunnille tultaessa, ja tallissa huomiota hanskojen käyttöön hevosia hoidettaessa. Ja lisäksi huolehditaan etäisyyksistä toisiimme, ja koitetaan pitää väkimäärä tallissa pienenä.

Syksy toi myös surua tallille. Pitkäaikainen luottoratsu Tahvo laukkasi vihreille niityille kauniina elokuun päivänä. Tahvo oli opetushevosena Cavallossa yli 15 vuotta, ja opettanut paljon ratsastajia. Tälläisiä timantteja on vaikea löytää paikkaamaan Tahvon mentävää aukkoa. Kiitos Tahvo <3. 

Viikko Tahvon menetyksen jälkeen Remus-koiran sydän pysähtyi äkillisesti Annikan sylissä olohuoneen sohvalla. Remus sai elää pitkän hyvän elämän, mutta suru on suuri tassujen tepsutuksen hiljennettyä :(.

Vakiotuntiryhmät on täynnä, ja satunnaisista irtotunneista peruutuksien tilalle voi kysellä Annikalta. Vakiotuntien oppilaat, muistattehan huolehtia tuntien peruutukset mielellään jo viimeistään edellisenä iltana ennen ratsastuspäivää, jolloin saataisiin laitettua viestiä irtotuntia jonottaville. Peruutus äkillisissä sairastumisissa kuitenkin ennen klo 11:sta ratsastuspäivänä. Peruutukset tekstiviestillä.

Nyt vielä kelien salliessa alkeisratsastusryhmien ollessa ihan täynnä, toimii pienille ratsastajille Kompan poniklupi. Kompan poniklupi kestää puolituntia, ja se sisältää Kompa-ponin hoitamista ja talutusratsastusta. Hinta 20 €. Varaukset Annikalle.   

Mukavia syyspäiviä kaikille Cavallolaisille, tallilla tavataan :).


24.7.2020

Tallilla vietetään kesälomaa, ja talli on suljettu viikot 30-32. Annika väkertää vielä viimeisiä rutistuksia tuntilistan parissa... Ilmoitus tuntipaikasta tulee kaikille tekstiviestillä, jahka lista on valmis. Tallin syyskausi alkaa viikolla 33, maanantaina 10.8.2020. Mukavia kesäpäiviä kaikille :).


1.7.2020

Huippu lämmintä kesäkuuta vietettiin, ja hevoset ovat nauttineet laitumella olostaan. Annikan puhelinliittymä on takunnut, eikä yhteyksistä puhelinoperaattoriin huolimatta soitot meinaa toimia. Jos siis puhelimeen ei saa yhteyttä, laitathan tekstiviestin perään, niin Annika soittelee takaisin päin. Eilinen puhelimen SIM-kortin vaihto tuo toivonmukaan asiaan helpotusta! 

Viime kauden vakiotuntioppilaat, varmistattehan tuntipaikan tämän viikon aikana ( viikko 27 ). Uusien oppilaiden ilmoittautuminen ensi viikolla 6.-9.7. ( viikko 28 ). Uudet oppilaat ilmoittautuvat puhelimitse mielellään klo 10-14 välisenä aikana. Ja tosiaan, jossei soittoa saa perille, niin laitathan tekstiviestin, jolloin Annika ottaa yhteyttä takaisin päin.

Heinät saatiin paaleihin viime viikolla, paikoin kyllä kovin vähäistä heinän kasvua kesäkuun kuivuudesta johtuen. Tällä viikolla on ratsastettu kankikoulukurssin merkeissä, ja varsinaisia dressage meininkiä ollut havaittavissa :). Mukavia kesäpäiviä kaikille Cavallolaisille!


22.4.2020

Vihdoin eilen saatiin siirrettyä ratsastustunnit ulkokentälle.

Kovasti on tullut kyselyitä tallin kesäohjelmasta. Annika suunnittelee kesän ohjelmaa mahdollisimman pian, kunhan saadaan hieman Koronavirus tilanteesta ja sen aiheuttamista rajoitteista lisää tietoa. Kiitos kaikille oppilaille, kun olette tallissa ja tuntien vaihtotilanteissa noudattaneet ohjeita Koronaan liittyen.

Pikkuhiljaa tarhat ja pihat ovat kuivuneet, ja kevät touhut pihamaalla alkaneet. Tarhoja on siivottu, ja pian saa tarkistella laitumien aidat järjestykseen. Ja ensimmäiset leskenlehdet on pongattu :). Kyllä se kesä lähestyy, vaikka varmasti on erilainen kesä monilla tavoin tiedossa Koronan rajoittaessa touhuja. Mutta tallilla arki pyörii normaalisti ja hepat odottavat laitumelle pääsyä, - ne eivät onneksi tiedä Korona hässäkästä yhtikäs mitään!  


16.3.2020

Niin se kevät saapuu, ja päivät pidentyy.  

Maailmalla valloillaan oleva Koronavirus murehduttaa ja huolestuttaa myös Suomessa. Cavallossa ratsastuskoulun tunteja pyritään pitämään normaalisti. Tämän hetkisen tilanteen mukaan tunnit voidaan pitää, koska kyse ei ole yli kymmenen hengen tapahtumasta, ja lähikontakteja voidaan välttää. Toivomme, ettei tallille nyt tule paikalle ylimääräisiä ulkopuolisia kävijöitä seuraamaan tunteja, tai katsomaan hevosia. Huolehditaan hyvästä käsienpesusta, ja käytetään hanskoja. Vessassa käsipyyhkeiden tilalle on vaihdettu käsipaperit. Mikäli sinulla on flunssan oireita, niin jääthän kotiin, ja  ilmoitathan hyvissä ajoin peruutuksesta. Toivomme, että pystymme muut huomioiden ja järkevästi toimien jatkamaan ratsastustuntien pitämistä. Ilmoitamme oppilaille tekstiviestillä, mikäli toimintaan tulee muutoksia.


25.12.2019

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2020! Vuoden opetushevonen-tittelin sai tänä vuonna Malla. Mallaa äänestäneiden perusteluita suosikkihevosestaan: " Malla on reipas, ystävällinen, ja sille sopii monen tasoiset ratsastajat." "Malla on symppis ja mukava esteillä." " Malla on kiltti hoitaa ja on kuuliainen tunneilla. Lennokas esteillä." Hopeaa saivat Liekki, Kaapo, Vertti sekä Tupsu. Ja mukavaa oli, että jokainen tallin opetushevonen sai ääniä. Arvonnassa ratsastustunnin voitti Anni Vainionpää.

Ratsastustunnit on nyt joulutauolla. Aloitamme vakiotunnit taas uuden vuoden puolella, torstaina 2.1.2020. Loppiaismaanantaina 6.1. ei kuitenkaan pidetä tunteja.

Mukavaa, kun Joulupäivänä saatiin maahan lumipeite, on ollut niin synkkää ja pimeää. Ja tästähän päivät pikkuhiljaa pidentyy!


28.9.2019

Syyskautta ratsastellaan, ja nautitaan vilpoisista syyskeleistä kentällä, ja välillä sateensuojassa maneesissa. Elokuussa tallille saapui isokokoinen suomenhevostamma Rusina, joka on valloittanut paikkansa opetushevosten joukossa. Annikan apuna tallihommissa on harjoittelijana Harjun oppimiskeskukselta Jaana Mäki-Jouppi aina marraskuun loppuun saakka.  

Ralli ja Ruutu kissat siirtyvät autuaimmille metsästysmaille syyskuun alkupuolella <3. Ihanat kissulit <3.

Koululaisten syyslomaviikko ( viikko 42 ) lähestyy. Tällöin tunnit ratsastetaan normaalisti, mutta Annika laittaa tallinseinälle listaa josta voi ruksia oman nimen ylitse, mikäli syyslomaviikon tunti jää väliin.

Toivottavasti saadaan nauttia vielä hienoista syyskeleistä ja ratsastaa ulkokentällä, ennenkun siirrytään talveksi maneesin suojaan ratsastamaan.

 


7.7.2019

Kesä se huristaa vauhdilla, ja heinäkuu on jo meneillään. Kesäkurssit ja kesävakiotunnit pyörii täydellä teholla. Viime viikolla saimme myös muovipaaleihin talven heinäsatoa, ja mahtava määrä pyöröpaaleja on pihalla talvea varten - verrattuna viime vuoden heinäsatoon! Hepat ovat saaneet laiduntaa pellolla rauhassa paarmoilta, hyttysiä pikemminkin on ollut riesana.

Tallin syyskausi vakiotuntien osalta jatkuu viikolla 33, maanantaina 12.8. Uusien oppilaiden ilmoittautumiset ratsastusryhmiin 12.7. mennessä Annikalle puhelimitse, mielellään klo 10-15 välisenä aikana. Annika koittaa saada suunniteltua ja järjestettyä ratsastusryhmät valmiiksi ennen tallin lomaa. Talli on kesälomalla viikot 30-32. Tuntihintoihin on tullut pieni korotus 1.7. alkaen kohonneiden kustannusten vuoksi. Uusi hinnasto löytyy nettisivujen alareunasta.      

Mukavia kesäpäiviä kaikille ja nauttikaa lomapäivistänne :).


7.4.2019

 

Huhtikuussa jo mennään! Talvi on pian taputeltuna, ja ulkokenttäkin on jo mukavasti kuivanut. Ei enää kauaa, niin päästään ulos ratsastamaan!

Annika kävi maaliskuun lopussa Liekin kanssa Pohjanmaan alueen suomenhevosten aluemestaruuksissa. Liekki teki hienon radan, ja pisteet riitti hopealle. Vain piste jäätiin kultamitalista prosenttejen ollessa 65,27.

Kesäkurssit on pian suunnittelun alla, mitähän kaikkea sitä kesälle keksitäänkään ;) .

Pääsiäisenä ei ole ratsastuskoulun tunteja, eli pitkäperjantaina 19.4., sekä 2.pääsiäispäivänä maanantaina 22.4. ei ole tunteja.  Nautitaan valoisista illoista ja muuttolintujen saapumisesta :).


15.1.2019

 

Tammikuun puolessa välissä jo mennään uuden vuoden puolella! Tallilla pyörii normaali arki. Työharjoittelija Sofia on hommissa vielä muutaman viikon, ennenkun hän lähtee Belgiaan tutustumaan hevoshommiin. Viikonloppuna Annika kävi kertaamassa ensiapukurssilla taitojaan, nyt on taas taidot hyvässä muistissa.  

Kovasti ovat sääennustajat povanneet pakkasia Suomen ylle, mutta toivotaan että paukkupakkaset ei yllä lakeudelle. Kovalla pakkasella Annika lähettää tekstiviestin puolenpäivän jälkeen illan oppilaille, jos tunnit joudutaan perumaan. Mutta pukekaahan kunnon talvivaatteet tunnille tullessa,  etenkin sormet yleensä ensimmäisenä kohmettuu.  

Nautitaan pitenevistä päivistä, lumesta ja sopivasta pakkasesta 😊 !


24.12.2018

Hyvää Joulua ja Onnea Uudelle Vuodelle 2019 kaikille Cavallolaisille!

Joulun maastoratsastukset saatiin tänä vuonna ratsastaa oikeassa talvikelissä, pakkasta -12 astetta ja lumipyryä! Vuoden opetushevonen-viitan sai tänä vuonna harteilleen Malla. Mallaa äänestäneiden perusteluita Vuoden Opetushevoseksi: " Monipuolisesti aloittelevien ratsastajien ja kokeneempien poni", "Kiva hoitaa", " Kuuliainen", "Malla on söpö", "Mallalla on kiva hypätä esteitä". Hopealle äänestyksessä sijoittui Veikka, ja pronssille Tupsu. Arvonnassa voitti Susanna Ojanen.

 

" Sata hopeatiukua hännässään

  Tuhat lumitähden liukua selässään

  Kristallitiara otsallansa,

 Pakkasen pauketta kavioiden alla

 Hörähdyksessä Joulun taikaa:

 Hyvää Joulun aikaa!"

 

 


19.12.2018

 

Itsenäisyyspäivän aattona ratsastettiin tallin pikkujoulu-Tonttukisat maneesissa. Tontut olivat loihtineet herkkuja satulahuoneen pöydän täyteen riisipuurosta alkaen. Ja olipas pukki lähettänyt tontun matkaan korillisen joulupakettejakin! Pienet ja isommat tontut ratsastivat hienoja ratoja, tarkkaa teiden ratsastusta hyvässä rytmissä – sitä ollaan syksyn tunneilla harjoiteltukin! 

Tämän viikon perjantaina ratsastetaan syyskauden viimeiset vakiotunnit ja lauantaina maastoillaan, kevätkausi starttaa keskiviikkona 2.1.2019.

 

Tonttukisat 5.12.2018:

 

Luokka 1, Tehtäväluokka

 

1.

Wiljami Nevala - Kompa

0

1.

Venla Päivärinta - Vertti

0

1.

Emmi Haapala – Malla

0

1.

Emmi Takala – Tupsu

0

1.

Vili Orrenmaa - Kompa

0

 

 

 

 

Luokka 2, ristikot

 

 

 

 

1.

Essi Virtanen - Tupsu

0

1.

Hanna Viita - Rölli

0

1.

Jenny Ojanen - Tupsu

0

1.

Iida Lähteenmäki - Malla

0

1.

Elma Kiikka - Vertti

0

 

 

 

 

Luokka 3, 50-60cm

 

 

 

 

1.

Jonna Vaarala - Veikka

0/0-25,52

2.

Iina Nikkarikoski - Ropsu

0/0-25,56

3.

Janina Lehtinen - Kaapo

0/0-26,62

4.

Sofia Laine - Vertti

0/0-27,63

5.

Anni Vainionpää - Ropsu

0/0-30,30

6.

Elsa Nokua - Malla

0/0-32,40

7.

Iina Talvitie - Malla

0/0-34,21

8.

Sanna-Maria Lahti - Polle

0/0-36,07

9.

Jenni Koivisto - Rölli

0/0-36,40

10.

Nella Myllykoski – Kaapo

0/hyl

10.

Helena Hannu - Vertti

0/hyl

12.

Annukka Sissala - Polle

4-72,33

 

 

 

 

Luokka 4, 70-80cm

 

 

 

 

1.

Iina Nikkarikoski - Ropsu

0/0-24,80

2.

Mervi Juntunen - Kaapo

0/0-26,03

3.

Josefiina Maijala - Liekki

0/0-26,82

4.

Miina Sysilampi - Liekki

0/0-28,43

5.

Sara Pitkämö - Veikka

0/0-30,85

6.

Alina Nikkarikoski - Veikka

0/4-30,33

7.

Roosa Hirsimäki - Kaapo

4-53,95

8.

Salla Hirsimäki - Malla

8-87,60

 


19.11.2018

 

Marraskuu viipottaa, ja tänään olikin pakkaspäivä pitkän leudon jakson jälkeen. Kenttä on ollut ihan ratsastuskunnossa tähän päivään saakka, mutta nyt oli aamusta pintahiekka jäätynyt. Johan jo pian joulukuussa ollaankin! 

Lakeuden ratsastajat järjestivät seuranmestaruus koulukisat tallilla reilu viikko takaperin. Saimme nähdä lähes 50 kisasuoritusta päivän aikana. Kiitos vielä kaikille apukäsille, jotka mahdollistivat kisojen onnistumisen. Cavallolaisille saatiin mitaleitakin, kun Alina Nikkarikoski ja Rölli saivat kultamitalin pikkujunioreissa. Junioreissa kultaa voitti Hirsimäen Salla Liekillä ja isosisko Roosa sai pronssia Veikan kanssa. Senioreiden pronssia nappasi Jonna Vaarala Liekillä. Paljon nähtiin hienoja suorituksia kisapäivän aikana. 

Lauantaina kävimme seuran estemestaruuksissa Siirilän tallilla. Alina jatkoi mitaliputkeaan Tupsulla, saaden hopeaa pikkujunioreissa. Aikuismestaruus hopeaa sai Hanna Lahti ja Veikka. Muutoin Cavallolaiset saivat siistejä puhteita ratoja, muutamia puomien hipaisuja, ja väärän esteen hyppäämistä – hyvää harjoittelua siis!  

Cavallon perinteiset pikkujoulu-tonttukisat pidetään Itsenäisyyspäivänaattona, keskiviikkona 5.12. Kutsu ilmestyy pikapuolin tallinseinälle. Eli tonttukisapäivänä 5.12., sekä Itsenäisyyspäivänä 6.12. ei ole ratsastuskoulun tunteja. Perjantaina 7.12. tunnit on ihan normaalisti. Annika suunnittelee pian tallin joulunajan ohjelmaa. 

Lunta saisi pikkuisen sadella, nyt kun on ollut niin mahdottoman pimeää.


25.10.2018

 

Niin vaan jo syyslomaviikkokin on vietetty, - ja katse käännetty talven odotukseen!  

Tallilla on jouluun saakka harjoittelussa Perhon hevoskoulusta Sofia Laine. Sofia aloitti harjoittelun kolmisen viikkoa sitten, ja hän on apuna tallissa hevosten varustamisessa, tallitöissä, sekä tunneilla.  

Pieni hevosmuutos tapahtui parisen viikkoa sitten Callen muuttaessa uuteen kotiin Keski-Suomeen. Annikalla on hiljalleen hakusessa uusi opetushevonen, kunhan sellainen löytyy… Opetushevosen etsintä kun ei ole helppoa, että hevonen sopisi mahdollisimman monen tasoisille ratsastajille. Mutta eiköhän oikea joskus löydy! Hipon uusi omistaja kävi tallin hevosella tunnilla syyslomaviikolla, ja saatiin Hipon kuulumisia. Hyvin heillä menee, ja Hippo on kuulemma oikein ihana 😊

Lakeuden ratsastajat järjestää tallilla koulukisat lauantaina 10.11. Apukäsiä tarvitaan kisajärjestelyihin, joten hihkaiskaahan innokkuudesta Annikalle!  

Tänään saikin pakkasyön jälkeen vaihtaa kesä ratsastushanskat paksumpiin, joten pukekaahan kunnolla ratsastamaan tullessa. Pikkuhiljaa tunnit ovat siirtyneet maneesiin. Mukavia syyspäiviä kaikille 😊!


12.9.2018

 

Jo viidettä viikkoa syyskaudesta ratsastetaan! Hepat jatkavat laidunkautta edelleen, hieman kyllä lisäheinää paaleista on pellolle jo viety.  

Annika ja Liekki ovat kisailleet loman jälkeen seuraavasti. Elokuun 18. päivänä oli Kurikassa aluecupin osakilpailu luokassa A:2. Ratsukon sijoitus luokan kolmas tuloksella 64,310%.  Powerparkissa elokuun lopussa tuli suomenhevosten/nuortenhevosten luokassa voitto tuloksella 64,750%, ja seuraavana päivänä helpossa A:ssa prosentit 65,679%. Viime viikolla torstaina oli vuorossa pikaretki Ypäjän suomenratsujen kuninkaallisiin, jossa B:ssä prosentit 68,30 toi kolmannen sijan, ja A:2 luokassa prosentein 64,74 kuudes palkintosija. Vielä tälle kautta suunnitteilla aluecupin finaali, ja sitten talvella treeniä kohti ensi kauden mittelöitä. 

Perjantaina herkuttelimme tallissa kakkukaffien merkeissä Powerparkin ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskisa menestyksen kunniaksi 😊.  

Suurin osa syksyn tunneista on saatu ratsastaa ulkokentällä. Toivotaan ettei syysmyrskyt vielä ilmesty Suomen ylle… Mukavia syyspäiviä tallilaisille!


19.8.2018

 

Kuvia Power Parkin valtakunnallisista ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskisoista.


9.8.2018

 

Valtakunnalliset ratsastuskouluoppilaiden mestaruudet kisattiin Power Parkin upeissa puitteissa 27.-29.7. Cavallosta kisoihin osallistui 7 ratsastajaa neljällä hevosella kouluratsastuksessa. Perjantain kisapäivä aloitettiin aamusta junioreiden mestaruuden karsinnalla luokkana helppo B:0. Sarja oli jaettu kahteen luokkaan, ja molempien luokkien 9 ensimmäistä pääsi lauantain finaaliin. Nikkarikosken Iina kisasi Kaapolla, ja ratsukko sai tehtyä hienon radan, joka toi huimat 65,800 %. Anni Vainionpää ja Ropsu aloittivat radan maltillisesti, sitten laukka-osuuden siirtymisissä Ropsu heittäytyi vahvaksi, joka tiputti pisteitä radan loppupuolella, prosentit 63,200. Roosa Hirsimäki ja Veikka tekivät tasaisen radan ja saalistivat prosentit 60,800. Jännitettävää riitti luokan loppuun saakka. Lopputuloksissa Iina ja Kaapo upeasti luokan kolmansia, ja paikka lauantain finaaliin. Anni ja Ropsu jäivät harmittavan 0,5 pisteen päähän finaalipaikasta ollen sijalla 10., ja Roosa ja Veikka myös lähellä finaalipaikkaa sijalla 13.

 

Senioreiden karsinnat ratsastettiin iltapäivällä. Hanna Lahti ja Veikka tekivät tasaisen radan, tiukka tuomarilinja oli luokassa prosenttien ollessa 57,200. Tuulia Ala-Nisulan ja Ropsun rata oli kuin kopio Annin ja Ropsun radasta, laukkaosuudella Ropsu tuli vahvaksi, prosentit 59,200.

 

Lisäksi yli 40 vuotiaat aikuisratsastajat kisasivat omassa luokassaan, joka oli suoraan taistelu mitaleista 😉. Jonna Vaarala kisasi Tupsulla, rata näytti tasaiselta ja tarkasti ratsastetulta, ehkä hieman Tupsu helteessä hyytyi, mutta mukavat prosentit 60,100. Mäkelän Hanna ja Kaapo saivat energisen ja tarkan radan ( kahdessa pysähdyksessä Kaapo siirtyi seisomaan vinoon ). Saaliina valtavat ja ansaitut prosentit 69,700! Loppuun asti tallialueella jännitimme, ja niin vaan kävi, että Hanna ja Kaapo saivat ratsastuskouluoppilaiden aikuismestaruus pronssimitalin! Upeaa, mahtavaa! Lauantaina kävimme vielä Iinan ja Kaapon kanssa junioreiden finaalissa, jossa kilpailtiin A-merkin kouluohjelma. Ehkä hieman perjantain pitkä ja kuuma päivä painoi Kaapon jaloissa. Aavistuksen rataan olisi kaivattu lisää energiaa, vaikka muutoin rata oli siisti. Prosentit mukavat 61,11. Vielä iso kiitos kaikille kilpailijoille ja apujoukoille. Meidän pieni tiimi teki loistavia suorituksia. Pidetään vielä tallilla Hannan ja Kaapon mitalikaffit, kunhan syyskausi on saatu käyntiin!


25.7.2018

 

Hellekesää ollaan vietetty! Lämpömittari kipuaa päivittäin +30 asteen hujakoille, joten on saanut kuljettaa vesipönttöjä moneen kertaa laitumille, hakea hevosia hieman tallin viileyteen huilaamaan, ja miettiä onkohan parempi ratsastaa maneesissa hellettä paossa. Annikan paarma-ansat ovat tainneet häätää paarma-yhdyskuntaa Cavallon tiluksilta, koska paarmoja ei ole todellakaan ollut riesaksi asti, kuten useana kesänä hellepäivinä on ollut. Talven heinät saatiin paaleihin juhannuksen jälkeen, ja laitumet ovat ihmeen hyvin kasvaneet kuivuudesta huolimatta.  

Kisoihinkin helteessä on ehditty. Annika ja Liekki kävivät heinäkuun alussa Vaasassa 3.tason kisoissa menemässä suomenhevosille/poneille/nuorille hevosille avoimen luokan. Rata oli tasainen, jäätiin puoli pistettä voittajalle prosentein 66,630, ja siis luokan toinen sija. Viime perjantai ja lauantai vietettiin Kauhajoen hevoskeskuksella. Perjantain B:n ohjelmassa prosentit 66,83 ja tuloksella kolmas sija. Helpossa A:ssa prosentit 62,40. Lauantai aloitettiin A:n ohjelmalla prosentein 62,58, ja suomenhevosille avoimessa B:ssä prosentit 64,66.

Kesäkurssit on pidetty tältä kesää. Tällä viikolla ollaan treenattu loppuviikon valtakunnallisiin ratsastuskoulu oppilaiden mestaruuksiin, jotka pidetään Power parkin raviradalla. Cavallosta osallistuu koulukisoihin 7 ratsastajaa neljällä hevosella eri-ikäisten sarjoissa. Kannustusjoukot siis perjantaina ja lauantaina kohti Härmää 😊! Power parkin kisojen jälkeen Annika suuntaa heti sunnuntaina lomareissuun. Jos puhelin ei ole reissussa yhteyksien äärellä, niin pukkaa viestiä niin vastataan kun yhteydet pelaa. Annika ja hepat lomailevat kaksi viikkoa palaten työmaalle viikolla 33. Annikalla on vielä pieni säätäminen meneillään vakiotunti listan kanssa, mutta eiköhän se sieltä ajallaan jälleen kerran valmistu. Keli ulkona on ollut niin hienoa, ettei ole saanut tietokoneen äärelle istuttua! Tänäänkin aamupäivä kului Avantin ratissa levittämässä uutta hiekkaa talvitarhoihin. On taas haat hyvässä kunnossa odottamassa syksyn sateita! 

Nautitaan kesästä, kun sitä nyt lakeuksilla piisaa 😊

 


 
24.6.2018
 
 
Hepat ovat saaneet viikon viettää laidunelämää. Viime sunnuntaina lastasimme neljä hevosta traileriin, ja oppilaat kisasivat
Seinäjoen raviradalla oman seuran kisoissa. Luokkana oli 70cm. Puhtaan radan sai Iina Nikkarikoski Ropsulla, Mervi Juntunen
Kaapolla, sekä Anni Vainionpää ja Malla. Uusinnan viimeisen esteen puomin pudotus toi 4 virhepistettä Hanna Lahdelle ja
Veikalle. Perusradalla Tuulia Ala-Nisula ja Kaapo saivat 4 virhepistettä ja Sysilammen Miinalle Veikka jäi hieman tutkimaan
esteiden täytteitä. Hienosti kaikki kisasivat raviradan valtavalla kentällä radat hyvin muistaen.
 
Annika ja Liekki kisasivat kesäkuun alkupuolella Ratsutiimin kisoissa Manunkylässä A-merkin luokassa. Kisarata oli maneesissa, 
ja Liekki hieman tuijotteli paikoin maneesin nurkkia. Mutta rata sujui muutoin tasaisesti ja toi toisen sijan luokassa prosentein 
66,85. Annika kävi myös Ypäjän kisaviikolla starttaamassa kaksi rataa reilu viikko takaperin. B:3 luokka kisattiin Ypäjän juhla-
kentällä, ehkä pitkä matka hieman uuvutti Liekkiä, mutta rikkeetön rata prosentein 64,02 ja sijoitus 4./24 kisaajan joukossa.
Helppo A:2 rata oli opistohallissa, ja hieno rata palkittiin toisella sijalla prosentein 63,80. Oli lyhyt kotimatka Ypäjältä hyvin
menneiden kisojen jälkeen ;).
 
Viime kauden oppilaat voivat varmistaa vakiotunti paikan syksyn tunneille kesäkuun loppuun mennessä tekstiviestillä. Uudet
oppilaat voivat ilmoittautua syksyn ryhmiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla 2.7.- 6.7. Annikalle puhelimitse 050-533 9361
 ( mielellään klo 10-15 välisenä aikana ). Annika saa järjestettyä tuntiryhmät heinäkuun aikana ennen tallin lomaa. Annikan ja
hevosten kesäloma on viikoilla 31 ja 32. Vakiotunnit alkaa viikolla 33, maanantaina 13.8.
 
Nautitaan kesästä :)
 

23.5.2018
 

Toukokuun loppupuolella jo mennään, ja kesälaitumet odottavat pian hevosia ja koululaisia. Nyt on saatu nauttia niin kesäisestä kelistä lämpötilan huidellessa +25 asteessa, huikeaa! Osa hevosten laidunmaista on äestetty ja kylvetty uudelleen, ja viime kesänä uusitut pellot odottavat aitojen tekijää. Viime viikolla ulkokenttä suolattiin, mutta nopeasti tuuli ja aurinko meinaa pintahiekan kuivattaa.

Kevään viimeiset vakiotunnit ratsastetaan perjantaina 1.6. Kesäkurssit ja kesävakiotunnit täyttävät tallin kesäohjelman. Kesän irtotunneista tulee tietoa tallin nettisivuille ja Cavallon facebook sivuille. Ja Annikalle voi soitellakin, jos haluaa kesällä ratsaille! Talli on kesälomalla heinä-elokuun vaihteessa viikot 31 ja 32. Syksyn vakiotunnit alkaa viikolla 33.

Toukokuu on täyttynyt kisailemisesta. Vappuaattona kilpailtiin tallin vappukoulukisojen merkeissä. Seuraavana viikonloppuna Annika ja Liekki kävivät kesäretkellä Jalasjärvellä, jossa oli Hööks aluecupin ensimmäinen osakilpailu helppo A luokassa. Hieman lämpö meinasi ratsukon uuvuttaa, mutta tasainen suoritus toi prosentit 65,10, ja kuudennen sijan 35 starttaajan joukossa. Helatorstaina pidettiin alueen ratsastuskouluoppilaiden ja aikuisratsastajien mestaruuskilpailut. Cavallosta kisaan osallistui 9 hevosta ja 12 ratsastajaa. Ratsastuskouluoppilaiden luokassa junioreiden kouluosuudella Roosa Hirsimäki ja Veikka saivat upean kakkossijan 65,10 prosentin tuloksella, ja Anni Vainionpää Mallalla hienosti luokan neljäs prosentein 62,40. Luokassa starttasivat lisäksi Iina Nikkarikoski ja Polle hyvillä prosenteilla 59,70, sekä Josefiina Maijala Vertillä prosentein 58,80. Junioreiden esteillä Anni ja Malla nappasivat kuudennen palkinnon puhtaalla radalla, Roosalla ja Veikalla uusinnassa kaksi pudotusta. Koulu- ja esteratsastuksen junioreiden yhteistuloksissa Anni ja Malla hopealla, mahtavaa :)! Senioreiden luokassa Miina Sysilampi kisasi Tupsulla, saaden kouluratsastuksessa prosentit 59, ja luokassa ensimmäinen ei-sijoittunut. Tuulia Ala-Nisula kisasi Simolla, joka vähän temppuili radalla, mutta Tuulia ratsasti radan päättäväisesti prosentein 54,70. Aikuismestaruus on avoin yli 35-vuotiaille ratsastajille. Kouluosuudella Hanna Mäkelä starttasi Kaapolla prosentein 60,60. Jonna Vaarala kisasi Liekillä saaden 60%. Eini Pakkala ja Ropsu saivat prosentit 56,90. Esteosuudella korkeudella 70cm Mervi Juntunen ja Kaapo tekivät siistin radan kahden puomin pudotuksella, ja Lahden Hanna Liekillä yhden puomin pudotuksella. Vielä kisapäivään kuului avoin 70-80cm luokka, jossa Jasmin Seppelvirta kisasi Ropsulla saaden 12 virhepistettä. Kisapäivä oli pitkä, mutta onneksi aurinko paistoi koko päivän. Viime viikonloppuna Annika kävi vielä Ylistarossa suomenhevosille avoimissa koulukisoissa. Ekana luokkana oli helppo B, esiohjelma. Liekki teki tasaisen radan, paitsi meinasi poistua loppuradalla portista ulos, ja se toi pientä epätarkkuutta radan loppuun. Prosentein 64,81 sijoitus 2. luokassa. Toisena luokkana oli helppo A:n FEI:n kenttäkilpailuohjelma, jossa pohkeenväistöissä oli pientä haastetta, tulos 61,14% ja luokan ensimmäinen ei-sijoittunut.

Nautitaan lämmöstä ja auringosta :).


22.4.2018

 

Pikkuhiljaa lumikasat ovat aurinkoisten päivien myötä huvenneet, ja kenttä jo lähes kokonaan ratsastuskäytössä. Tiistain kaatosade toi hieman takapakkia kuivumiselle, mutta kun aurinko mollotti keskiviikkona lämpimästi, niin torstaina päästiin avaamaan ulkokenttäkausi :)!

 

Annika ja Liekki kilpailivat viime viikonloppuna Kauhajoella alueen mestaruuksissa. Suomenhevosten mestaruusluokkana oli helppo A kenttäkilpailuohjelma. Liekki oli radalla niin hieno ja kuuliainen, ja prosentit 65,761 toivat aluemestaruus hopeamitalin kolmen pisteen erolla kultamitalistiin. Hieno Liekki!

 

Vappu on reilun viikon kuluttua. Vappuaattona, maanantaina 30.4. sekä Vappupäivänä 1.5. ei ole ratsastuskoulun tunteja.

 

Nautitaan auringosta ja keväästä!

       

 

 

5.4.2018

 

Pääsiäisenä päästiin aloittamaan kilpailukausi. Pitkäperjantaina Annika pakkasi Liekin traileriin, ja huristeli Ilmajoelle 2. tason koulukisoihin. Liekin ekat hallikoulukisat ikinä -,  joten tavoitteena päästä rata kunnialla maaliin ;). Liekki oli radalla niin hieno ja kuuliainen, ainut rike radalla oli keskilaukassa laukanvaihto. Mutta hieno tulos 63,200% ensimmäisistä koulukisoista luokassa B:0.

 

Maanantaina sitten ajeltiin edestakaisin, että saimme klo 7.30 hevoset kisapaikalle Siirilän tallille. Luokkana 60-70cm, arvosteluna kaikki perusradan ja uusinnan puhtaasti tehneet sijalla 1. Radat meni hienosti, ja palkintorusetit saivat Josefiina Maijala - Kaapo, Anni Vainionpää - Malla, Jasmin Seppelvirta - Ropsu, Iina Nikkarikoski - Ropsu ja Hanna Lahti - Veikka. Uusintaan pääsivät myöskin Miina Sysilampi - Veikka ja Salla Hirsimäki - Malla tuloksella 0/4, ja perusradan pieni kosketus puomiin toi 4vp Roosa Hirsimäelle ja Kaapolle. Kisapäivä sujui mukavasti ja tallikin tuli yhteisvoimin siivottua kisailujen jälkeen :).

 

Lauantaina onkin vuorossa Tampereen hevosmessut. Ja ensi viikolla alkaa heppakerho. Annikalla vielä pieni loppusilaus tekemättä, että saa tallin kesäohjelman esille!

       


16.3.2018

Niin se talvi vaan jatkuu maaliskuun puolessa välissä... Aamulla pakkasmittari näytti - 20astetta. Onneksi iltapäivällä aurinko paistaa niin että keli lämpenee ja räystäiltä tippuu vesipiskoja.

Pääsiäinen on parin viikon päästä. Pitkäperjantaina 30.3. sekä toisena Pääsiäispäivänä maanantaina 2.4. ei ole ratsastuskoulun tunteja. Kiirastorstaina 29.3. tunnit ovat normaalista. Mikäli Kiirastorstain tunti jää väliin, niin ilmoitathan hyvissä ajoin Annikalle poissaolosta. Saamme sitten tarvittaessa yhdistettyä ryhmiä.

Kyllä sitä tässä vaiheessa kevättä täytyy jo kuitenkin katse suunnata kohti kesää. Annika aloittaa pian kesäkurssien suunnittelun. Mukavasti on toiveita tallin kesäohjelmaa varten tullut, ja vielä lisää toiveita ehditään vastaanottamaan. Eikun siis toiveita kurssien sisällöistä/ajankohdista saa kertoa Annikalle.

Pian saa jo lanata lumet kasalle kentän päätyyn ja alkaa odottelemaan kentän kuivumista ratsastuskuntoon! Jokavuotiset Tampereen hevosmessut lähestyy heti Pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna 7. - 8.4.. Lakeuden Ratsastajien hevosmessu-bussi matkaa messuille lauantaina. Bussikyytiin on ilmoittautuminen seuran nettisivuilla.

Hevosista lähtee ihan hurjasti talvikarvaa, - kyllä se lämmin ilmarintama vielä saapuu Lakeuksille saakka :)!


5.2.2018

 

Helmikuun alku sai kirpeän pakkasen lakeudelle! Oikein on talvisen näköistä ulkona, aivan upeat ulkoilukelit! Muistattehan ratsastustunneille tullessa pukea riittävästi lämpimiä vaatteita. Etenkin pienemmät junnut voivat aivan hyvin vaihtaa ratsastushanskat kintaisiin - sormet kun ensimmäisenä meinaa kylmettyä. Kertakäyttöiset lämpöpussukat on todettu käytössä toimiviksi, sekä hanskojen sisällä, että kengissä sukan päällä varpaat ovat hyvin pysyneet lämpiminä lämpöpussien avulla. Maneesissa on aina hieman lämpimämpää kuin ulkona, ja maneesi suojaa myös viimalta. Mikäli ratsastustunnit joudutaan perumaan pakkasen vuoksi, Annika ilmoittaa siitä illan oppilaille tekstiviestillä puolenpäivän aikaan. 

Koululaisten hiihtolomaviikko on helmi-maaliskuun vaihteessa. Ratsastustunnit pidetään normaalisti, mutta ruksaattehan tallinseinältä olevasta listasta nimen ylitse, mikäli lomaviikon tunti jää väliin. Annika saa yhdistettyä ryhmiä, kun tietää hyvissä ajoin lomalaiset. 

Nautitaan talvesta ja auringonpaisteesta, tästähän mennään vauhdilla kevättä kohti :)!

 


16.1.2018

 

Niin se vaan tammikuukin mennä viipottaa jo yli puolen kuun. Olemme saaneet nauttia oikein mukavasta talvikelistä, ja päivätkin tuntuu heti pidemmiltä lumen ansiosta! 

Vuoden vaihde toi postiluukkuun ratsastusseuran jäsenmaksulapun. Muistattehan tarkistaa oman ratsastusseuran jäsenyyden / green cardin voimassaolon. Tallin seinältä löytyy green cardin tilauslomakkeita. Ratsastusseuran jäsenyyteen kuuluu Hippos-lehti (taitaa ilmestyä 8 kertaa vuodessa). 

Nautitaan hienosta talvikelistä, kun Etelä-Pohjanmaalle saimme kunnon lumipeitteen :).


22.12.2017

 

Hyvää Joulua ja Onnea uudelle vuodelle 2018 kaikille Cavallolaisille! 

Joulumaastot ratsastettiin ihanassa auringonpaisteessa. Lunta ei edellisillan vesisateen jälkeen ollut juurikaan, mutta hyvin hevosten hokkikengät purivat jäällä, ja saimme maastot mukavassa kelissä ratsastaa.

Vuoden opetushevonen - äänestyksessä voiton vei Imbu. Mummuheppa se jaksaa - Annikan kanssa jo 20. joulun maastoratsastuskin päästiin tekemään :). Imbua äänestäneiden pieniä perusteluita, miksi mummaheppa äänen ansaitsi: " Opetusmestari ", " Äkäinen mummo, mutta aina niin kiva ratsastaa ", " Imbu on paras! ". Hopealle äänestettiin Malla, ja pronssin jakoivat Simo ja Kaapo. Arvonnassa voitti Venla Päivärinta, Onnea! 

Nyt talli hiljentyy joulun viettoon, välipäivinä jatketaan päiväkurssien ja tuntien parissa. Vakiotunnit jatkuu taas normaalisti tiistaina 2.1.

alkaen. Syökäähän paljon jouluruokia ja herkkuja :)!

 

" Jo ilta on tumma

ja kädestä humma

pikkuenkelin kauroja syö. 

Ja tähtien takaa 

kuu valojaan jakaa 

on tulossa Jouluyö. "

 


18.12.2017

 

Ei enää montaa yötä jouluun :)! 

Satulahuoneesta löytyy uudet vuoden vaihteessa voimaanastuvien EU-standardien mukaiset tallin lainakypärät. Nykyaikaiset säädettävät kypärämallit sopii monenkokoiseen päähän, joten enää ei tarvitse ostaa monia erikokoisia kypäriä hyllyjä täyteen. Hippo vaihtoi omistajaa kuukausi takaperin. Hippo muutti Keski-Pohjanmaalle Julian hevoseksi. Julia on aikoinaan ollut Cavallossa leirillä oman poninsa kanssa, joten mukavaa että tutulle meni :).

Keskiviikkona ratsastetaan syyskauden viimeiset vakiotunnit, ja torstaina maastoillaan. Ja jännitetään pysyykö lumi maassa jouluaattoon saakka!


11.12.2017

 

Tallin pikkujoulu-tonttukisat pidettiin Itsenäisyyspäivän iltana. Tontut olivat kattaneet satulahuoneeseen riisipuurokattilan ja leivonnaiset esille. Tonttukisan sää oli kerrankin ihana, pikkuinen pakkanen ja ainakin piskuisen luntakin maassa oli. Pikkuratsastajat aloittivat kisaamisen tehtäväluokassa, kaikki saivat hienosti tehtävät suoritettua, ja rusetit plakkariin. Kakkosluokassa korkeus oli ristikoissa 40cm tasoa, ja kaikki puhtaan radan suorittaneet olivat jaetulla ykkössijalla. Lähes parikymmentä tonttua kisasi 50-60cm:n tasolla, jossa nähtiin myös uusintaradan ratsastusta. Luokan voitti Tiina Nurkkala Mallalla. Korkein luokka oli 70-80cm, jossa voittoon ratsasti Josefiina Maijala Liekillä. Hienoja kisaratoja saimme nähdä ja jännittää kaikkien suorituksia :). 

Tonttukisojen jälkeen on mukava jatkaa joulunodotusta :).

 

Tonttukisojen tulokset 5.12.2017:

 

Luokka 1, Tehtäväluokka

 

1.

Wiljami Nevala - Kompa

0

1.

Alessa Jokela – Rölli

0

1.

Safiina Hänninen – Malla

0

1.

Alisa Hopiavuori – Tupsu

0

1.

Odette Jokela - Rölli

0

 

 

 

 

Luokka 2, 30-40cm

 

1.

Miina Sysilampi - Calle

0

1.

Iina Talvitie - Tupsu

0

1.

Juuso Haapaniemi - Tupsu

0

1.

Heta Kohtala - Rölli

0

1.

Hanna Viita - Vertti

0

1.

Irmeli Kitinoja - Tupsu

0

 

Elma Kiikka - Rölli

 hyl. väärä tie

 

 

 

 

Luokka 3, 50-60cm

 

1.

Tiina Nurkkala - Malla

0/0-21,76

2.

Jonna Vaarala - Vertti

0/0-23,70

3.

Tuulia Ala-Nisula - Simo

0/0-24,35

4.

Janina Lehtinen - Veikka

0/0-25,21

5.

Hanne Ollila - Vertti

0/0-25,80

6.

Sara Pitkämö - Veikka

0/0-26,95

7.

Nella Myllykoski - Polle

0/0-28,42

8.

Anni Vainionpää - Polle

0/0-29,64

9.

Jenni Koivisto - Rölli

0/0-30,66

10.

Helena Hannu - Kaapo

0 / hyl

10.

Alina Nikkarikoski - Malla

0 / hyl

12.

Jussi Kujanpää - Tupsu

4

12.

Kati Virtanen - Tahvo

4

12.

Elsa Nokua - Rölli

4

12.

Annukka Sissala - Polle

4

12.

Jonna Leppäharju - Tahvo

4

 

Marika Lintala - Heikki

hyl

 

 

 

 

Luokka 4, 70-80cm

 

1.

Josefiina Maijala - Liekki

0/0-24,99

2.

Tuulia Ala-Nisula - Simo

0/4-24,06

3.

Jasmin Seppelvirta - Ropsu

0/8-23,56

4.

Jonna Leppäharju - Veikka

4

4.

Roosa Hirsimäki - Kaapo

4

4.

Miina Sysilampi - Liekki

4

4.

Mervi Juntunen - Kaapo

4

4.

Iina Nikkarikoski - Heikki

4

4.

Eini Pakkala - Kaapo

8

 

Salla Hirsimäki - Malla

hyl

     
  90 cm  

1.

Jasmin Seppelvirta - Ropsu

0/0-24,76

 


8.12.2017

 

Tallin joulunajan ohjelma:

 

 

21.11.2017

 

Niin on pian marraskuu pimeydessä ja märkyydessä kahlattu läpi! 

Lisäsimme uutta hiekkaa ja kuitua maneesin pohjaan viikko sitten. Kyllä nyt taas kelpaa ratsastella (ja kerätä kakkoja pohjasta)! Tänään tiistaina Iina pitää syyskauden viimeisen heppakerhon klo 18-19. Ja eiköhän sitten keväämmällä saada kerho taas pyörimään. 

Annika hankki myös uuden hevosen, Liekin, johon osa oppilaista onkin jo tallilla päässyt tutustumaan. Liekki on aikoinaan Annikalla käytössä olleen Ilo-Ilmarin jälkeläinen. Liekki on hienoliikkeinen ja hyvin hyppäävä suokki. Liekki on mallikkaasti ollut tunneilla mukana ja Annikalla olisi haaveena ensi kaudella päästä kisaamaan Liekillä koulukisoihin. 

Pian saa alkaa suunnittelemaan myös tallin joulunajan ohjelmaa. Vakiotunnit on pienellä tauolla joulunaikaan, mutta tarkempia päiviä ilmoitellaan lähempänä. Itsenäisyyspäivänä, 6.12. on tallin perinteisten pikkujoulu-tonttukisojen vuoro, Suomi 100-teemalla Itsenäisyyspäivän kunniaksi. 

Onneksi maneesissa on ikuinen kesä, vaikka ulkona harmaata onkin ;).


2.11.2017

 

Panda laukkasi eilen illalla vihreille niityille. Kiitos kaikesta hienolle Pandalle <3. 

Illalla Annika katseli kirkasta tähtitaivasta ja revontulia, ne taisivat olla Pandan terveisiä taivaalta  <3.


26.10.2017

 

Aamulla saikin herätä talvimaisemaan, kun lunta oli yön aikana tupruttanut yli 10 cm! Lauantaille sääennustus jo tokikin näyttää vesisadetta, joten hetkellistä riemua tämä talvikeli. Annika ennätti eilen kentältä siirtää tolpat ja puomit estemökkiin suojaan talvea varten. 

Pyhäinpäivänä, lauantaina 4.11. Lakeuden ratsastajat järjestää seuranmestaruus koulukisat tallilla. Jännittävä kisapäivä siis reilun viikon päästä tiedossa! Apukäsille kisapäivänä on varmasti tarvetta, joten hihkaiskaahan tallilla, jos kisakökkään mieli tekee. 

Hepat ovat kasvattaneet pitkää talvikarvaa, joten hikiselle hevoselle voi tunnin jälkeen laittaa karsinan ovesta kuivatusloimen päälle.

Klippauskone antaa pian kyytiä muutamien hevosten talvikarvoille, joten klipatuille hepoille saa aina ratsastuksen jälkeen laittaa talliloimen päälle. Satulahuoneessa lämpöpatterit on päällä, joten pidetäänhän ovi suljettuna, ettei lämpö karkaa käytävän puolelle. Ja tietysti tallin ulko-ovet on myös hyvä pitää suljettuna kelin kylmetessä. 

Heppakerhossa on riittänyt mukavasti väkeä, ja kerho kokoontuu vielä kaksi kertaa ennen joulua, eli tiistait 7.11. ja 21.11. klo 18-19 kerhoilua tiedossa :). 

Ratsastustunnille tullessa voi jo miettiä paksumpia hanskoja ja ratsastuskenkiä. Ensimmäisenä aina varpaat ja sormet meinaa kohmettua, joten pukekaahan lämmintä vaatetta ylle!


2.10.2017

 

Syyskausi mennä viilettää, ja lokakuu jo vaihtui. Kovasti sateita on riittänyt, ja suurin osa tunneista on ratsastettu maneesissa. Parin viikon päästä on koululaisten syyslomaviikko (viikko 42). Syyslomaviikolla ratsastustunnit pidetään normaalisti. Tallin seinällä olevasta listasta voi ruksia nimen ylitse, mikäli syyslomaviikon tunti jää välistä. Kun tiedetään hyvissä ajoin lomailijat, voidaan tiivistää ryhmiä ja tarjota irtotunteja halukkaille.


6.9.2017

 

Heppakerho-ohjaaja Iina Nikkarikoski aloittaa heppakerhon tallilla tiistaina 12.9. klo 18-19. Kerho kokoontuu jokatoinen viikko, ensimmäisen kerran jälkeen päivämäärin: 26.9., 10.10., 24.10., 7.11., ja 21.11. Kerhossa opetellaan hevosten hoidon perusasioita. Kerho on maksuton. Tervetuloa!


29.8.2017

 

Pakkasimme lauantaina hevoset autoon ja traileriin, ja huristelimme Seinäjoen raviradalle oman seuran 30-vuotis juhlakisoihin. Ensimmäisenä kilpailuluokkana oli valinnainen estekorkeus tasolla 60/70cm, ihanneaika arvostelulla. Luokassa oli 39. osallistujaa. Miina Sysilampi starttasi luokan ensimmäisenä Mallalla. Ratsukko sai hienon puhtaan radan, vaikka aika oli 13 sekuntia nopeammin, mitä radan mitattu ihanneaika oli. Tästä siis saimme päätellä, että muut saavat tehdä vielä pidemmät tiet esteille, ja ratsastaa varsin rauhallisesti! Seuraavana Cavallolaisista ratsasti Vainionpään Anni Mallalla. Ratsukko sai siistin puhtaan radan, jääden muutaman sekunnin päähän ihanneajasta. Seuraavana ratsasti Josefiina Maijala Veikalla. Harmittavasti radan ensimmäisen esteen puomi putosi, muutoin rata oli sujuva. Kaapolla kisasivat Nikkarikosken Iina ja Hirsimäen Roosa. Molemmat tytöt ratsastivat puhtaan radan, ja menivät hieman yli ihanneajan, kun rauhallisesti kerran piti ratsastaa :D.

Cavallolaisista viimeisenä ratsasti Lahden Hanna Veikalla luokan loppupäässä. Hanna ja Veikka saivat tasapainoisen radan, ja sekunnin sisään ihanneajasta. Tuloksella Hanna ja Veikka saivat luokassa toisen sijan! Luokassa sijoittui kymmenen ratsukkoa, joten Hannan ja Veikan lisäksi palkinnoille pääsivät Anni ja Malla sijalla 6., Iina ja Kaapo sijalla 9. sekä Roosa ja Kaapo sijalla 10. Hienoa ratsastusta kaikilta, ja ilmassa oli ihan isojen kilpailujen tunnelmaa: isolla ratsastuskentällä värikkäiden esteiden kanssa!

 

 


13.8.2017

 

Tallin kesäloma alkaa olla päätöksissä, ja huomenna maanantaina alkaa vakiotuntien syyskausi. Taas aikamoinen sumpliminen oli saada tuntiryhmät järjestykseen, mutta lopulta lista viime viikolla valmistui. Ratsastustunnit laskutetaan 10 kerran tuntikortilla, ja kortti on voimassa 12 viikkoa. Tuntiperuutukset on tehtävä heti esteestä tiedettyä, kuitenkin viimeistään ratsastuspäivänä klo 11 mennessä. Peruutukset tekstiviestillä / whatsup viestillä ( ei s-postiin / facebookiin  ) Annikalle. Irtotunneille haluavat voivat varata tunnin puhelin soitolla, mielellään aamupäivällä klo 10-12 välillä.

 

Alkukesästä Iwar muutti Alavudelle Cavallossa opettajana työskennelleen Jennikan luokse. Iiwari on nauttinut eläkepäivistään Tirppa-tamman kaverina. Viime kaudella Cavallossa Annikan aisapari-opettajana toiminut Saija pääsi opiskelemaan eläinlääkäriksi, ja muutti Viroon opintojen perässä. Tällä kaudella Annikan apuna opettajana tulee toimimaan monelle oppilaalle tuttu ratsastuksenohjaaja Sari Puusaari. Ennen kesälomaa Annika kurssittautui neljä päivää Centered ridingin istuntaharjoitusten merkeissä Judy Cross-Strehlken opissa. Annikan ollessa lomalla reissun päällä olivat tallienkelit saapuneet tekemään talliin suursiivousta. Kyllä on varusteet ja paikat viimeisen päälle valmiina uuden kauden alkuun. Kiitoksia vielä Tallienkeleille :).

 

Hevoset ovat vielä laitumilla yötä-päivää. Lisäheinää täytyy jo viedä pellolle, sen verran hyvin on laitumet jo syöty. Puolet pelloista kun piti keväällä viljellä uusiksi, joten ne saa laiduntamiseen käyttöön vasta ensi kesänä.

 

Kesä kun oli melko kalsea ja sateinen, toivotaan että syksy olisi lämmin ja aurinkoinen. Ainakin kausi saadaan aloitettua ulkokentällä, vaikka sateiden sattuessa toki siirrymme maneesiin. Huomenna sitten täysi tohina päällä tallilla, mukavaa kun saadaan kausi starttaamaan käyntiin :)!  

 

 

 

 


12.7.2017

 

Irtotunteja tarjolla seuraavasti: 

To 20.7. klo 17 Koulutunti 

To 20.7. klo 18 Koulutunti 

To 20.7. klo 19 Talutustunti, 30 min (oma taluttaja) 

Pe 21.7. klo 17 Estetunti

Irtotunneista soittoa / viestiä Annikalle puh. 050-533 9361

 


21.6.2017

 

Hepat pääsivät viime viikonloppuna aloittamaan laidunkauden. Toukokuun kylmyys hidastutti kovasti ruohon kasvua, joten parisen viikkoa normaalia myöhemmin hevoset tänä vuonna laidunkauden aloittivat. Vauhtia piisasi, kun hevoset laukkailivat ympäri peltoa, kunnes viimein turvat tippuivat maahan ja heinän syöminen alkoi :). 

Viime kauden oppilaat, varmistattehan tuntipaikkanne syksyn ryhmiin ensi viikon ( vko 26 ) aikana. Uusien oppilaiden varaukset 3.-7.7. puhelimitse Annikalle (050-533 9361). Varaukset mielellään aamupäivällä klo 10-12 välillä, koska iltaisin tuntien pidon aikaan puhelimeen ei vastata. Annika koittaa saada syksyn tuntilistan valmiiksi ennen tallin lomaa. Talli on lomalla viikot 30-32, joten uusi kausi alkaa viikolla 33, maanantaina 14.8.

Mukavaa juhannusta kaikille Cavallolaisille :).


29.5.2017

 

Helatorstaina kisattiin tallilla Penny & Friends-estekisat. Lähtijöitä oli mukava määrä, ja saimme hieman epävakaisesta säästä huolimatta kisat pidettyä ulkona. Nikkarikosken tallienkelit olivat laittaneet pöydän koriaksi satulahuoneeseen, kiitos taas kerran :). Kisapäivä sujui olikein hyvin, ja saimme nähdä hienoja ratoja. 

Niin se kesäkuu vaan taas tulee, ja kevätkauden viimeiset vakiotunnit ratsastetaan tällä viikolla perjantaina 2.6. Tämän kauden oppilaat voivat varmistaa tuntipaikan syksylle viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Uusien oppilaiden ilmoittautuminen tapahtuu heinäkuun alussa Annikalle( laitetaan tietoa tallin nettisivuille ).

Hippo hyppäsi hienosti puhtaan radan lauantaina tasolla 100/110cm Ruilassa. Heinäkuussa on Virossa nuortenhevosten championaatit, joten ne ainakin ovat tähtäimessä :). 

Laitumet saivat hieman lannoitteita, ja osaa aidoista purettiin laitumien uusimisen vuoksi viikonloppuna. Odottelemme siis ruohon kasvua ennenkun hevoset pääsevät laitumelle. 

Vielä on paikka vapaana lastenkurssille aamupäivällä 12.-14.6. ( ratsastetaan ilman taluttajaa ), sekä tä(h)tiesteille juhannusviikon ma-ke. Irtotunneista tulee tietoa tänne nettisivuille ja Annikalle voi viestiäkin laittaa.

Kevätkisan tulokset:

 

Luokka 1, Puomit

 

1.

Wiljami Nevala - Kompa

0

1.

Venla Päivärinta - Vertti

0

1.

Juuso Haapaniemi - Tupsu

0

1.

Alisa Hopiavuori - Kompa

0

1.

Irmeli Kitinoja - Tupsu

0

1.

Heta Kohtala - Vertti

0

1.

Kerttu Rintamäki - Kompa

0

 

 

 

 

Luokka 2, Penny & Friends

 

1.

Iina Talvitie - Tupsu

0 (50cm)

1.

Alina Nikkarikoski - Malla

0 (50-60cm)

1.

Rita Vaarala - Rölli

0 (50-60cm)

1.

Anni Vainionpää - Polle

0 (50-60cm)

1.

Adessa Pohjolainen - Rölli

0 (50-60cm)

1.

Nella Myllykoski - Vertti

0 (50-60cm)

1.

Sara Pitkämö - Malla

0 (50-60cm)

1.

Roosa Hirsimäki - Panda

0 (70-80cm)

1.

Salla Hirsimäki - Malla

0 (70-80cm)

1.

Inka Seppelvirta - Veikka

0 (70-80cm)

1.

Josefiina Maijala - Panda

0 (70-80cm)

12.

Angelica Pohjolainen - Tupsu

4 (50cm)

12.

Iina Nikkarikoski - Ropsu

4 (70-80cm)

14.

Elsa Nokua - Rölli

8 (50cm)

 

 

 

 

Luokka 3, avoin 50-60cm / 70-80cm / 90cm

 

1.

Hanne Ollila - Imbu

0 (50cm)

1.

Helena Hannu - Vertti

0 (50-60cm)

1.

Jonna Leppäharju - Veikka

0 (50-60cm)

1.

Tiina Nurkkala - Malla

0 (50-60cm)

1.

Jasmin Seppelvirta - Ropsu

0 (70-80cm)

6.

Kati Tammela - Polle

4 (50-60cm)

6.

Mervi Juntunen - Kaapo

4 (70-80cm)

6.

Miina Sysilampi - Veikka

4 (70-80cm)

6.

Hanna Lahti - Panda

4 (70-80cm)

6.

Iina Nikkarikoski - Kaapo

4 (70-80cm)

11.

Jasmin Seppelvirta - Ropsu

8 (90cm)

 


17.5.2017

 

Toukokuu viipottaa vauhdilla! Vilpoista keliä on piisannut, välillä pienessä lumisateessakin ollaan ulkona ratsasteltu :D. 

Ensi viikolla on Helatorstai 25.5., jolloin ei ole ratsastuskoulun tunteja. Silloin kisataan tallilla Penny & Friends-kilpailut. Perinteiset ratsastuskouluoppilaiden kilpailut jäävät tänä vuonna meiltä väliin. Kisat pidetään Kauhajoella saakka, niin Annika ei saanut kyytejä hevosille sinne järjestymään, tuota matkaa kun edestakaisin heppakopin kanssa ei ehdi ajella. Mutta kisailemme sitten tallin omissa kisoissa tuolloin, niin mahdollisimman moni pääsee harjoittelemaan kilpailemista. 

Kyllä se aurinko ja lämpö pian tulee, eilen jo ainakin pääskynen yritti talliin tulla pesää tekemään, joten pidetäänhän ovet suljettuna :)!


3.5.2017

 

Viileää kevättä ollaan vietetty. Vihdoin eilen saimme siirrettyä tunnit ulkokentälle :). Hepat olivat innoissaan, kun pitkän talven jälkeen pääsimme ulos ratsastamaan. 

Kevätlukukauden viimeiset vakiotunnit ratsastetaan perjantaina 2.6.

Kesän ohjelmassa on kursseja ja kesävakiotunteja. Kesäkurssit ovat muutoin täynnä, ainoastaan lasten minijunnukurssilla on tilaa 12.-14.6 ja tä(h)tien estekurssille juhannusviikolla on vapaa paikka. Jos kurssit kiinnostaa, niin soittoa Annikalle. Kevään viimeinen heppakerho on ensi maanantaina 8.5. 

Kesälaitumista osa odottaa heinän uusimista tälle vuotta, jahka keli tästä lämpiäisi että pääsisi traktorit peltotöihin.

Hippo hyppäsi ruseteille viikonloppuna Virossa, ja Calle-poni on tunneille päässyt hommiin muutaman kerran viikossa :). 

Toivotaan nyt että saisimme lämpöä ja auringonpaistetta lakeuksille!


26.4.2017

Annika sai eilen aamulla talliin mukavan vieraan. Imbun kasvattajan, Marjan. Edellisestä tapaamisesta Marjalla ja Imbulla oli kulunut 25 ja puoli vuotta! Marja kertoi juttuja Imbun emästä, Piparista, ja voi kuulkaa kun Pipari kuulosti ihan Imbulta :D.


5.4.2017

 

Kevät keikkuen tulevi! Kovasti jo odotellaan, että pääsisimme ulkokentälle ratsastamaan. Nyt tarvitsisi muutaman aurinkoisen päivän, että hiekka kuivuisi ja tekisi kentästä ratsastuskuntoisen. 

Tallilla on huhtikuun ajan työharjoittelussa Saija Ilmajoen maatalousoppilaitokselta. Saija tekee tallihommia, ja auttaa hevosten hoidossa ja ruokkimisessa. Eilen alkoi tarhojen siivousprojekti talven jäljeltä. Sehän on mukavaa puuhaa, näkee heti työnsä tuloksen, kun tarha on lannasta putipuhdas. 

Eilen Annika julkaisi kesän ratsastuskurssit ja kesävakiotunnit. Tallinseinällä olevasta listasta voi siis varata paikan satulaan kesänajaksi. Kevään vakiotunnit jatkuvat aina perjantaihin 2.6. saakka.

Ensi viikolla onkin Pääsiäinen. Pääsiäisen ajan talli on suljettuna, eli pitkäperjantaina 14.4. sekä maanantaina, 2. pääsiäispäivänä 17.4. ei ole ratsastuskoulun tunteja. 

Lakeuden ratsastajat järjestävät Cavallossa koulukilpailuharjoitukset lauantaina 22.4. Kutsu on julkaistu Lakeuden ratsastajien nettisivuilla. Hevosvaraukset Annikalle, ja satulahuoneessa on lista johon heppavaraukset kisoihin merkitään. Kaksi rataa per heppa kisapäivän aikana.

Suomen ratsastajainliitto yhteistyössä Penny & Friends- kirjakerhon kanssa on suunnitellut ratsastuskouluoppilaille kisan, johon sai sponsorilaatikollisen palkintoja (entiset Hevoshullu-kisat), kun nopeasti ehti kisajärjestäjäksi ilmoittautua. Penny & Friends kilpailut este- ja kouluratsastuksessa tullaan siis pitämään Cavallossa, jahka palkintolaatikot posti perille kuljettaa. 

Ja lauantaina onkin suunta kohti Tampereen hevosmessuja :). Jos joku vielä reissuun haluaa lähteä, kannattaa kysyä onko Lakeuden ratsastajien bussiin vielä paikkoja jäljellä!


13.3.2017

 

Hiphei, maaliskuussa jo mennään kevättä kohden :)! Hiihtoloma on vietetty, päivät ovat selvästi pidentyneet, ja hepat ovat jo alkaneet urakalla tiputtamaan talvikarvaansa. 

Tallilla arki pyörii normaalisti. Annika on aloittanut kesäkurssien suunnittelun. Pieni tovi niissä vielä menee, ennen kuin ovat julkaisukelpoisina tallinseinällä. Hippo on kisannut Virossa jo 105cm:n luokissa, ja palkintosijoituskin joissain kisoissa oli puhtaalla radalla tullut. Ulkokentältä saa pian lanata lumet kasalle kentän päätyyn, niin se edistää hiekan sulamista. Tällöin pääsisimme mahdollisimman pian ulos kentälle ratsastamaan, kun säät vaan sallii. 

Huhtikuun 8.-9. päivä on Tampereella Hevosmessut, joissa on paljon nähtävää heppaihmisille. Lakeuden ratsastajat ovat järjestämässä bussimatkan messuille, joten kannattaa tutkia seuran sivuja ja ilmoittautua retkelle mukaan. 

Nautitaan kevään tulosta ja auringon paisteesta :).


1.2.2017

 

Helmikuuhun ollaan käännytty, ja aivan jo kevättää! Kyllä aika surkeaa talvea kelien puolesta ollaan vietetty... Muutamaa pakkaspäivää lukuunottamatta asteet lähes plusmerkkisiä, ja luntakin olisi kaivattu jään tilalle. Piikkikengät ovat olleet ehdoton varuste hevosia tarhatessa. Toivotaan ettei sitten maaliskuun lopussa talvi yllätä... 

Koululaisten hiihtoloma on viikolla 9, helmi-maaliskuun vaihteessa. Tallinseinällä olevasta listasta voi hyvissä ajoin ruksata nimen ylitse, jos tietää että hiihtolomalla ei tunnille pääse. 

Kuukausi takaperin talliin muutti uusi asukas. Keltainen Calle on ponikokoinen Irish Cob. Annika on Callea ratsuttanut, ja vähän tunneillakin Calle on kurvaillut. Toivotaan että saamme Callesta mukavan ponin opetuskäyttöön. Kiltti ja fiksu Calle on, ja kaunis kuin karkki :). Hippo asustaa edelleen Tallinnan liepeillä. Virossa on ollut melko aktiivista kisatoimintaa läpi talven, joten hyvää harjoitusta Hippiäiselle kulkea kisoissa näkemässä maailmaa. 

Iina on jatkanut taas heppakerhon pitoa. Keväänajan kerho kokoontuu maanantaisin klo 17.30 seuraavin päivämäärin: 6.2., 6.3., 3.4., ja 8.5. 

Pikkuhiljaa saa suunnata ajatusta myös tallin kesäohjelman suunnitteluun. Hihkaiskaahan toiveita kesän kursseista, tunneista ja ajankohdista Annikalle! 

Nautitaan pitenevistä päivistä, ja onneksi maneesissa on ikuinen kesä niin ratsastamista eivät jäätikkökelit haittaa :).


2.1.2017

Hyvää uutta vuotta 2017!

Vuosi vaihtui lauhassa kelissä, mutta loppuviikolle on luvattu kylmenevää keliä. Muistattehan tunnille tullessa pukeutua kunnolla :)!  Alkuviikko ratsastellaan irtotuntejen merkeissä ja keskiviikkona 4.1. alkavat kevätkauden vakiotunnit. Loppiasperjantaina 6.1. vakiotuntiryhmät ratsastetaan tuntia aikaisemmin kuin normaalisti. Jos tunnit joudutaan perumaan kovan pakkasen vuoksi, ilmoitamme siitä tekstiviestillä illan oppilaille.

Vuoden vaihtuessa tarkistattehan seuran jäsenyyden / green cardin voimassa olon. Jäsenmaksu laput varmasti pian kolahtaa vanhoille jäsenille postilaatikkoon, ja uusille laitetaan tallinseinälle ohjeita liittymistä varten. 


22.12.2016

Hyvää Joulua kaikille Cavallolaisille!

Joulun maastoratsastukset saatiin tänä vuonna ratsastaa lumettomassa maisemassa. Toisen maastoryhmän aikana aurinkokin paisteli, ja tiet sulivat nopeasti paikoin hiekalle. Maastojen jälkeen talli hiljentyi joulun viettoon. Joulun välipäivinä tiedossa kursseja ja irtotunteja, ja vakiotunnit jatkuvat sitten uudenvuoden puolella.

Vuoden Opetushevonen-tittelin sai tänä vuonna itselleen Malla. Mallan äänestäjien perusteluita: "Ihana ja kiltti", "Reipas ja hyvä hyppäämään", "Sopii monentasoisille ratsastajille", "Kaunis ponityttö". Hopealle sijoittui Kaapo, ja pronssin jakoivat Tupsu ja Veikka. Kaikki hepat saivat tasaisesti ääniä, ja maastojen jälkeen suoritetussa arvonnassa voitti Mervi Nikkarikoski, Onnea :).

 

"Kun hämärä laskee huntunsa tumman harteille 

vilahtaa nuttu punainen katveessa katajan.

Lämmin tuoksu heinien tulvahtaa

kun tallin ovi raolleen narahtaa.

Liinaharja hirnahtaa lempeästi vieraalle

ja jatkaa tyytyväisenä uniaan.

Joulu on saapunut."


13.12.2016

 

Tallin aukioloajat joulun tienoilla seuraavasti, (maastoista ja välipäivien tunneista tulee tietoa tallin ilmoitustaululle):

 •     Ke 21.12. ratsastetaan syyskauden viimeiset vakiotunnit.

 •     To 22.12. Joulun maastoratsastukset.

 •     Talli suljettu Pe 23.12. - Ma 26.12.

 •     Ti 27.12 - Pe 30.12 kinkunsulatustunteja aamupäivällä.

 •     Ma 2.1. ja Ti 3.1. Irtotunteja illemmalla.

 •     Ke 4.1. alkaa vakiotuntien Kevätkausi 2017! Samat ratsastusryhmät. Jokatoinen viikko kävijöillä jatkuu sama pariton/parillinen viikko kuin syksyllä.

 •     Pe 6.1. Loppiaisena vakiotunnit illalla, ryhmät tuntia aikaisemmin kun normaalisti.

 


12.12.2016

 

Kirpsakkana lauantai-aamuna pakkasimme neljä hevosta traileriin ja hevosautoon, ja huristelimme Siirilän tallille estekisoihin. Päivän ensimmäisenä luokkana ratsastettiin 50-60cm:n luokka. Tutustuimme kimuranttiin rataan, ja sitten tytöt heppojen selkään ja verryttelemään.

Cavallolaisista ensimmäisenä starttasi Vainionpään Anni Mallalla. Ratsukko sai siistin 0/0-tuloksen, ja rusetti Mallan suitsiin. Seuraavana vuorossa oli Hirsimäen Salla Veikalla. Salla ratsasti napakasti Veikan radan esteistä ylitse, ja hienosti puhtaalla suorituksella rusetti Veikan suitsiin. Nikkarikosken Iina kisasi kolmantena Cavallolaisena tässä luokassa, ja sai radalla pidettyä Ropsun aisoissa ja puomit paikoillaan. Eli myös Iina ja Ropsu saivat rusetin. Luokassa kaikki puhtaat radat oli jaetulla ykkössijalla. Upeaa tytöt ja hepat :). 

Kakkosluokkana oli esteet 70-80cm. Ensimmäisenä Cavallolaisista radalle lähti Hirsimäen Roosa ja Malla. Kolmosesteen takapuomi putosi, ja sarjaesteellä pienen mutkittelun seuraksena b-osasta Malla viuhahti ohitse. Uusi lähestyminen, ja rata loppuun 8 virhepisteen kanssa. Maijalan Josefiina luotsasi Veikan hienoon rytmiin, mutta kuutosesteellä Veikka viuhahti Mallan tavoin sarjan b-osan ohitse ja Josefiina luisui satulasta maahan. Kipiää ei onneksi tullut, harmistusta senkin edestä! Mutta siihen saakka rata sujui mallikkaasti. Sysilammen Miina kilpaili Kaapolla. Kaapo eteni reippaasti ja hienoja hyppyjä tehden, mutta pieni mutkittelu perusradan viimeiselle esteelle toi puomin alas, ja 4 virhepistettä. Iina kisasi Ropsulla myös tässä korkeudessa, ja ratsasti päättäväisesti, vaikka paikoin Ropsu meinasi puikahtaa esteen ohitse. Mutta tulos 0/0 Iinan tarkan ratsastuksen ansiosta. Viimeisenä kisasi Erosen Essi Kaapolla. Rata oli lennokas ja siisti, yhden kolmen laukka-askeleen suhteutetun linjan Kaapo päätti hypätä kahdella laukka-askeleella, aivan jäätävän isolla hypyllä. Essi pysyi taidokkaasti satulassa, mutta Kaapo ehtii livahtaa verkka-alueen puolelle avonaisesta portista, jolloin suoritus jouduttiin hylkäämään. Ratsukko sai jatkaa radan kuitenkin loppuun, ja hienosti loppurata taas sujui. Lopputuloksissa Iina ja Ropsu saivat Lakeuden Ratsastajien junioreiden seuranmestaruus pronssia, Onnea vielä kerran! Kaikki ratsastivat niin hienosti, että kyllä ope saa olla ylpeä :).

   

 


7.12.2016

 

Cavallon pikkujoulu-tonttukisat ratsastettiin Itsenäisyyspäivän aatto-iltana. Nikkarikosken Tonttuperhe oli laittanut joulupuuron tulille, ja lisäksi tarjolla oli jos jonkinmoista leivonnaista sekä kuumaa mehua :). Joululaulut raikasivat satulahuoneessa. Edellisyön pieni vesisade toi hieman liukkautta pihoille, joten Avantti teki hiekoitustyöt niin kulkureiteillä väki pysyi pystyssä. Muuten keli meni sopivasti pakkaselle, ja hieman maa näytti valkoiselta. Pienet tontut aloittivat puomiluokalla, jossa kaikki palkittiin ruusukkein. Mini- ja tä(h)titontut ratsastivat seuraavaksi, ja kaikki suoriutuivat omasta radastaan hienosti. Isommat tontut aloittivat kisaamisen 50-60cm:n luokalla, jossa voittajaksi viiletti Nikkarikosken Iina Ropsulla.

Kakkos- ja kolmos sijat saalisti nopea Malla, satulassaan Nurkkalan Tiina ja piskuinen Vaaralan Rita. Illan korkein luokka kilpailtiin tasolla 70-80cm. Hirsimäen Salla viipotti Mallalla luokkavoittoon, isosiskonsa Roosa oli Pandalla kakkosena. Kolmannen rusetin nappasi Sysilammen Miina ja Veikka, ja neljäs Maijalan Josefiina Pandalla.

Kaikkien luokkien kisaajat muistivat hienosti radan, kaikki pysyivät satulassa, ja saimme nähdä siistejä suorituksia. Puuro oli niin maittavaa, joten mahat täynnä väki sai kotiin tallilta lähteä. Kiitos kaikille pikkujouluun osallistuneille, ja kaikille Annikan apulaisille, joita saapui auttamaan radalle ja talliin, niin että saimme kisat sujuvasti pidettyä :).

 

Tonttukisat 2016 - tulokset:

 

 

Luokka 1, Puomit

 

1.

Wiljami Nevala - Kompa

0

1.

Venla Päivärinta - Vertti

0

1.

Milla Peräsaari - Iwar

0

1.

Alisa Hopiavuori - Kompa

0

1.

Veera Peräsaari - Vertti

0

 

 

 

 

Luokka 2, 40cm

 

1.

Margit Talvitie - Tupsu

0

1.

Iina Talvitie - Tupsu

0

1.

Angelica Pohjolainen - Tupsu

0

1.

Elsa Nokua - Veikka

0

5.

Mysi Mäkelä - Tupsu

4

 

 

 

 

Luokka 3, 50-60cm

 

 

 

 

1.

Iina Nikkarikoski - Ropsu

0/0-24,37

2.

Tiina Nurkkala - Malla

0/0-24,96

3.

Rita Vaarala - Malla

0/0-26,83

4.

Hanne Ollila - Imbu

0/0-27,25

5.

Jonna Vaarala - Vertti

0/0-27,72

6.

Tuulia Ala-Nisula - Simo

0/0-28,02

7.

Meeri Vierikko - Panda

0/0-28,72

8.

Alina Nikkarikoski - Malla

0/0-29,72

9.

Anni Vainionpää - Polle

0/0-31,30

10.

Sara Pitkämö - Vertti

0/0-31,90

11.

Iida Haapasalo - Veikka

0/0-32,05

12.

Kati Tammela - Vertti

0/0-33,79

13.

Adessa Pohjolainen - Tahvo

0/0-36,53

14.

Helena Hannu - Polle

0/4-30,09

15.

Nella Myllykoski - Polle

0/4-53,01

16.

Tiia Sillanpää - Imbu

4-58,67

17.

Jenni Koivisto - Rölli

4-62,07

 

 

 

 

Luokka 4, 70-80cm

 

 

 

 

1.

Salla Hirsimäki - Malla

0/0-25,32

2.

Roosa Hirsimäki - Panda

0/0-26,70

3.

Miina Sysilampi - Veikka

0/0-27,52

4.

Josefiina Maijala - Panda

0/0-28,02

5.

Iina Nikkarikoski - Ropsu

4-39,92

6.

Mervi Juntunen - Kaapo

4-41,01

7.

Jonna Leppäharju - Kaapo

4-42,11

8.

Tuulia Ala-Nisula - Simo

4-43,07

 


1.12.2016

 

Tallin pikkujoulu-Tonttukisat maanantaina 5.12. klo 17.30 alkaen! Ei normaaleja ratsastustunteja 5. ja 6.12.


16.11.2016

 

Marraskuun puoliväli jo ohitettu! Pian saa jo ruveta suunnittelemaan tallin joulunajan ohjelmaa. 

Pyhäinpäivänä kisailtiin Lakeuden ratsastajien seuranmestaruus koulukisat Cavallossa. Kovasti oli porukkaa kisoihin ilmoittautunut, ja hienoja ratoja saimme ihastella. Aikuisohjelmassa Sysilammen Miina ja Tupsu , sekä Ilmosen Sonja Röllillä saivat rusetit heppojen suitsiin.

Juniorimestaruudessa Nikkarikosken Iina ja Kaapo saivat hopeaa, ja Vainionpään Anni Ropsulla pronssimitalin. Senioreiden puolella Tuulia Ala-Nisula ja Simo ( Simo käyttäytyi kerrankin niin hienosti kisatilanteessa, eikä esittänyt omia muuvejaan :D) saivat hopeaa, ja Lahden Hanna Veikalla pronssia. Onnea mitalisteille ja kaikille muillekkin kisaajille :). 

Cavallon perinteiset pikkujoulu-Tonttukisat ratsastetaan Itsenäisyyspäivän aattona, maanantaina 5.12. Laitetaan kisakutsua tallinseinälle, kun luokat ja aikataulu on valmiina! Eli tuolloin maanantaina ei ole ratsastuskoulutunteja muutoin, samoin Itsenäisyyspäivänä 6.12. ei ole ratsastustunteja. 

Tämän vuoden viimeinen heppakerho kokoontuu maanantaina 28.11. klo 17.30. 

Vakiotunneilla on pieni joulutauko joulunpyhien aikaan, mutta laitetaan tallinseinälle tietoa joulunajan tunneista, kunhan päivämäärät ja joulutouhut on saatu järjestykseen :).


3.11.2016

 

Hiljalleen alkaa olemaan talven tuntua ilmassa, tälle aamua mittari näytti -7 astetta. Tunnit ovat siirtyneet ulkokentältä maneesiin. Osa hevosista on klipattu lyhyempään karvaan, jotta ne eivät paksussa talvikarvassa hikoile maneesissa mahdottomasti. Ratsastuksen jälkeen näille karvattomille saa aina pukea talliloimen päälle. Muillekin saa laittaa ratsastuksen jälkeen kuivatusloimen, mikäli tuntuvat hikisiltä.

Satulahuoneen ovi on pidettävä huolellisesti kiinni, ettei lämpö karkaa tallinkäytävän puolelle. Myös tallin ulko-ovet saa pysyä kiinni pakkaskeleillä. Ja kannattaa hieman ratsastusvaatetusta tunnille tullessa miettiä, ainakin vaihto paksumpiin hanskoihin on jo edessä :)! 

Tulevana lauantaina kisaillaan Cavallossa Lakeuden ratsastajien koulukisojen merkeissä. Täys 40 starttia päivän aikana on luvassa, joten kisatohinaa piisaa klo 10 alkaen :). Henkilöautot kannattaa jättää Seinänsuuntien varteen, niin hevoskuljetustrailerit mahtuvat tallin pihalle. 

Maanantaina 7.11. on taas Iinan ohjaama heppakerho klo 17.30 alkaen. 

Hippo debytoi viikonloppuna maneesikisoissa Virossa, ja vallan mallikkaasti Hippiäinen esteradan puhtaasti viiletti :).


10.10.2016

 

Syyspäivät mennä viuhuu kauniissa auringonpaisteessa. Lokakuu on jo pian puolessa välissä. Ratsastustunnit ollaan pidetty edelleen ulkokentällä, joten pukeutukaahan hyvin tunnille tullessa. Ulkona mennään niin kauan kun keli sallii :). 

Ensi viikolla on koululaisten syyslomaviikko. Ruksaattehan poisjäännit ensi viikon tunneilta tallinseinällä olevan listaan. Syyslomaviikon perjantaina 21.10. ei ole ollenkaan ratsastuskoulun tunteja, Annika hyppää junaan ja huristaa Helsingin jäähallille HorseShowhun. 

Lakeuden ratsastajilla on suunnitteilla 1-tason koulukisat Cavallossa Pyhäinpäivänä 5.11. Kutsua ilmestyy varmasti pikapuolin LaRatin nettisivuille ja tallinseinälle. 

Nautitaan hienoista syyspäivistä ja kirpeistä pakkasaamuista!


20.9.2016

 

Kuudetta viikkoa syksyn vakiotunneista jo viedään. Keli on ollut mahtavaa, on saatu ratsastaa ulkona kentällä ja maastossa sänkipellolla.

Toivotaan että tällainen syksy jatkuu vielä pitkään :). Koululaisten syyslomaviikko on viikolla 42. Laitamme tallinseinälle listaa, josta voi ruksia oman nimen ylitse, mikäli ratsastus syyslomaviikolla jää välistä.

Kun hyvissä ajoin tietää poissaolijat, niin saadaan tiivistettyä ryhmiä ja järjestettyä ekstraohjelmaa tilalle. 

Heppakerho-ohjaajamme Iina yhdistää kerhot maanantaille. Eli keskiviikon kerhopäivät jäävät kokonaan pois. Seuraava kerhokerta on siis maanantaina 3.10. klo 17:30, ja tänne kerhoon saa tulla kaikenikäiset innokkaat heppafanit :).


26.8.2016

 

Heppakerho alkaa ensi viikolla! Kerho  on maanantaisin. Ensi maanantaina 29.8. klo 17.30-18.30 on ensimmäinen kerhokerta. Siitä jatketaan heti seuraavana maanantaina 5.9. ja sen jälkeen kerran kuukaudessa, päivämäärin: 3.10. , 7.11. ja 5.12. Näin jouluun saakka.

Kerho-ohjaajana toimii Iina Nikkarikoski. Iinalle voi ilmoittautua kerhoon puh. 050-5532283. Tervetuloa :)


14.8.2016

 

Tallin loma alkaa olla taputeltuna :). Huomenna maanantaina alkaa vakiotuntien syyslukukausi. Aikamoinen sumpliminen oli saada ratsastusryhmät järjestykseen, mutta nyt on kaikki valmiina Cavallon viidennentoista syyskauden alkua varten!

Vähän lomalla tylsääkin tapahtui, kun Frida-mummulammas menehtyi :(. Onneksi Mummu pääsi nauttimaan vielä viimeisestä kesästään ruohoa syöden. Annikan lomareissun aikana tallienkelit olivat saapuneet puhdistamaan tallia perinpohjin. Voi että oli mukavaa tulla reissusta kotiin, kun satulahuone varusteineen oli ojennuksessa ja varusteet puhdistettuna perinpohjin, puhumattakaan tallin siisteydestä. Kiitoksia Enkeleille.

Virosta tuli mukavaa videota, kun Hippo oli päässyt ekoihin estekisoihin. Mallikkaasti nuorukainen radalla eteni, hienoa Hippo ja taitava ratsastaja satulassa :).

Ratsastustunnit laskutetaan taas 10 kerran kortilla. Kortit ovat voimassa 12 viikkoa, eli kysythän korvaavaa tuntia peruutuksen tilalle. Muistattehan tuntiperuutukset hyvissä ajoin esteestä tiedettyä, tai viimeistään klo 12 mennessä ratsastuspäivänä. Peruutukset tekstiviestillä Annikalle.

Oikein mukavaa uuden kauden alkua kaikille, tallilla tavataan :) 


18.7.2016

 

Pian tallinväki jää lomalle lompsis :)! Tämä viikko vielä aherretaan alkuviikon koulukurssin ja loppuviikon tuntejen merkeissä, ja heinätöihinkin näyttäisi vihdoin pääsevän :). Annika ahertaa kovasti syksyn tuntilistan parissa, vielä pientä loppurutistusta vaatii ennenkun se on valmis! Laitetaan viestiä tulemaan, kun ryhmät ovat ojennuksessa :). 

Annika kisaili Kaapolla edellisviikonloppuna Vaasassa. Lauantaina vuorossa oli aluekisat, eli nykyiset 2.-tason kisat, ja luokkana helppo B, K.N.special, joka oli avoin kaikille. Radalla Kaapo oli hieman hidas, mutta ei rikkoja muuten tullut. Tulos 64,50% siivitti neljännelle sijalle 31 kisaajan joukossa. Sunnuntaina samalla tallilla oli vuorossa kansalliset kisat, nykyiset 3.tason kisat, joissa oli nuorille hevosille ( ja poneille ja suokeille ) avoin helppo B. Kaapo on paljon energisempi kuin lauantaina, ja teki hienon radan. Lopputuloksissa 15:sta kisaajan joukossa prosentit 65,70 ja toinen sija, vain puolipistettä eroa voittajaan! Hieno Kaapo :). 

Annika ja hepat lomailevat tosiaan ensiviikosta alkaen aina 15.8. saakka, jolloin aloitetaan täydellä tohinalla syyskausi vakiotuntien merkeissä. Lomalla voi paikoin olla hankalaa tavoittaa puhelimitse, joten jos on kiireellistä asiaa, niin laittakaa tekstiviestiä tulemaan.

Nauttikaa kesästä, ja toivotaan että aurinko kunnolla paistaisi ja sateet vihdoin väistyisivät.

 

   


8.7.2016

 

Kyllä varsinaista heinäkuuta on ollut sään puolesta... Maneesissa pipo päässä on tunteja saanut pitää, kun on syksyisen märkää ja kalseaa :(. Pelloilla heinät jo kovasti odottavat poutapäiviä, että saisimme heinät paaliin talvea varten! 

Ratsastustunti hintoihin on tulossa pieni korotus kolmen viime vuoden hinnaston jälkeen. Tänä aikana kun kaikki rehut sekä kuivikkeet ovat kallistunut. Uudet hinnat löytyvät hinnastosta. 

Ensi viikolla Annika aloittaa uuden kauden tuntilistan sumplimisen, ja eiköhän se lista ole valmiina ennen tallin lomaa. Ilmoitamme tekstiviestillä kaikille paikan varanneille tuntiajankohdan :).

 

Irtotunteja vapaana: 

To 14.7. klo 18 koulutunti 

Pe 15.7. klo 17 estetunti 

Pe 15.7. klo 18 koulutunti 

To 21.7. klo 18 koulutunti 

Pe 22.7. klo 17 estetunti 

Pe 23.7. klo 18 koulutunti 

Ja pienryhmän koulukurssille 18.-20.7. tuli peruutuspaikka.


28.6.2016

 

Juhannus jo vietetty, ja aivan upeassa helteessä, ja nyt kesäkuun viimeistä viikkoa viedään! 

Viime kauden oppilaat, varmistattehan tuntipaikkanne syksyn ryhmiin tämän viikon aikana. Uusien varaukset 4.-8.7. puhelimitse Annikalle. Varaukset mielellään aamupäivällä klo 10-12 välillä, koska iltaisin tuntien pidon aikaan puhelimeen ei vastata. Annika koittaa saada syksyn tuntilistan valmiiksi ennen tallin lomaa. Talli on lomalla viikot 30-32, joten uusi kausi alkaa viikolla 33, maanantaina 15.8. 

Irtotunteja on kyselty, ja nyt kun alkukesän kiireet aamu- ja iltakursseineen hieman helpottaa, niin tässä irtotunteja tarjolla: 

* Perjantai 1.7. klo 17 Esteet

* Perjantai 1.7. klo 18 Koulu 

* Torstai 7.7. klo 18 Koulu 

* Perjantai 8.7. klo 17 Esteet 

* Perjantai 8.7. klo 18 Koulu


23.6.2016

 

Kivaa kesän alkua :)! Ensin toukokuun lopuun mahdoton helle, ja sitten päälle viime viikon vihmova tuuli ja plus 3 astetta! Kevään vakiotuntien viimeinen viikko sujui helteessä, ja tallin estekisat mahtavassa lämmössä myöskin, ohessa tuloksia kisoista. 

Kesäkisat 2016 - tulokset:

 

Luokka 1, 50cm

 

1.

Iina Nikkarikoski - Rölli

0/0-21,47

2.

Tiina Nurkkala - Vertti

0/0-25,25

3.

Tuulia Ala-Nisula - Simo

0/0-28,37

4.

Annukka Sissala - Polle

0/0-29,65

5.

Hanne Ollila - Imbu

0/0-31,34

6.

Marika Lintala - Heikki

0/4-33,53

7.

Alina Nikkarikoski - Malla

0/4-36,33

8.

Essi Eronen - Ropsu

0/hyl väärä tie

9.

Helena Hannu - Polle

4-57,12

10.

Adessa Pohjolainen - Rölli

4-58,68

11.

Elsa Nokua - Tupsu

4-64,94

12.

Jussi Kujanpää - Tupsu

4-68,60

13.

Nella Myllykoski - Vertti

4-74,65

 

 

 

 

Luokka 2, 70cm

 

1.

Inka Seppelvirta - Malla

0/0-22,50

2.

Iina Nikkarikoski - Kaapo

0/0-22,97

3.

Roosa Hirsimäki - Panda

0/0-23,44

4.

Marjukka Linna - Panda

0/0-24,90

5.

Leena Kristola - Panda

0/0-25,34

6.

Salla Hirsimäki - Malla

0/0-25,78

7.

Miina Sysilampi - Veikka

0/0-26,06

8.

Hanna Lahti - Veikka

0/0-26,75

8.

Jonna Leppäharju - Vertti

0/0-26,75

10.

Tuulia Ala-Nisula - Simo

0/0-28,16

11.

Marika Lintala - Heikki

0/0-29,19

12.

Meeri Vierikko - Kaapo

0/0-29,78

13.

Mervi Juntunen - Kaapo

0/0-31,63

14.

Jenni Perälä – Kaapo

4-56,84

15.

Anni Vainionpää - Polle

4-58,22

16.

Josefiina Maijala - Tupsu

4-60,50

17.

Essi Eronen - Ropsu

8-56,41

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hepat ovat laiduntaneet parisen viikkoa, tosin edellisen viikon kylmyys toi muutamaksi yöksi pollet talliin yöpuulle.

Annika on ehtinyt käydä Kaapon kanssa muutamissa koulukisoissa. Ensin Kurikassa 28.5., jossa helppo B tasoisessa luokassa sijoitus 9. / 40 lähtijän joukossa prosentein 64,54. Edellinen viikonloppu Vaasassa alkoi lauantaina kakkostason kisoissa, joissa rata ratsastettiin maneesissa. Luokkana K.N. Special, ja tulos 63%, ja sijoitus 5. / 25 starttia. Sunnuntain kolmostason kisoissa nuortenhevosten kenttäkisaohjelmassa tulos 65,42% ja punainen rusetti 4. sijasta / 16 lähtijää luokassa, joka oli avoin nuorille hevosille ja suomenhevosille. Hieno Kaapo :). 

 

Laitetaan irtotunteja näkyville tallin nettisivuille mahdollisimman pian. 

Eestistä kantautuu myös mukavia uutisia Hipon kehittymisestä ratsuksi.


17.5.2016

 

Toukokuu viilettää yli puolenvälin kovaa kyytiä, pian jo kesäkuu koittaa :)! Vakiotuntikausi jatkuu aina perjantaihin 3.6. saakka. Tämän kauden oppilaat voivat varmistaa syksyn tuntipaikkansa kauden viimeisten tuntien aikana, tai tekstiviestillä Annikalle. Uusien ilmoittautumisesta tulee tietoa tallin nettisivuille.

Helatorstaina 5.5. pakkasimme hevoset ratsastuskouluoppilaiden kisamatkalle Siirilän tallille. Pientä sumplimista riitti järjestää kyyti yhdeksälle ratsulle, mutta onneksi matka ei ollut pitkä niin saimme kaikki hepat varsin sujuvasti kisapaikalle. Cavallon kisajoukkueessa tänävuonna ratsastivat: Aikuismestaruudessa ( yli 35 vuotiaille avoin sarja ) Jonna Vaarala ja Imbu. Junioreissa: Inka Seppelvirta ja Malla, Josefiina Maijala ja Tupsu, Anni Vainionpää ja Rölli, Roosa Hirsimäki ja Vertti, Iina Nikkarikoski ja Kaapo, Tuulia Ala-Nisula ja Polle, sekä Essi Eronen ja Ropsu. Seniorisarjassa kisasi Lahden Hanna Veikalla. Jonna ja Imbu aloittivat kisa-aamun jo klo 8.00!

Tasainen koulurata tasolla helppo B, K.N. Special tuotti ratsukolle Jonna ja Imbu Aikuismestaruus pronssimitalin, Upeeta, Mahtavaa ! Junnujen sarjassa tytöt ratsastivat hyviä ratoja, kaikki muistivat radan hienosti. Paikoin hevosissa oli pientä jännittyneisyyttä ja nurkkien tuijottelua ilmassa, ja Ropsu teki pienen sivuaskeleen viuhahtaen harmittavasti radan portin välistä ulos. Junioreita kisasi luokassa lähes 30 ratsukkoa, ja Anni Röllin kanssa nappasi hienon kolmossijan! Iina ja Kaapo harmittava ensimmäinen ei-sijoittunut. Hanna ja Veikka tekivät tasaisen radan jääden hitusen verran alle 60%. Kisoista ei ole tarkempia tuloksia vielä julkaistu, joten ne tulee aikanaan kisapalvelun sivuille näkyville.

Esteosuutta saikin sitten odotella neljään saakka. Rata piti sisällään hieman erikoisesteitä, joten paljon radoille tuli kieltoja. Inka tsemppasi Mallan liitoon, ja he saivat hienon puhtaan perusradan, ja myös uusinta puhtaasti! Iinalle ja Kaapolle uusinnassa yksi puomi alas.

Lopputuloksissa Inka ja Malla rusetille sijalla 7.! Keli suosi kisapäivää ja saimme nauttia auringonpaisteesta. Pitkä päivä kuitenkin oli, ja kotona viimeinen hevonen purettiin trailerista alas klo 19.30...

Kiitokset vielä kaikille kisaajille, apulaisille ja tsemppaajille!

Kisatunnelmia Tuulian gallerian kuvien myötä:

 


2.5.2016

 

Toukokuu vaihtui kesäisessä kelissä :). 

Tulevan viikon torstaina 5.5. ( helatorstai ) ei ole ratsastuskoulun tunteja. Suuntaamme silloin ratsastuskouluoppilaiden kisoihin Siirilän tallille. Sinne siis kannustamaan :)! 

Perinteiset vappukisat jäi tallilla tänä vuonna pitämättä, kun viikko takaperin Lakeuden ratsastajien järjestämät koulukisat ratsastettiin Cavallossa. Näimme kisoissa hienoja suorituksia, ja tallilaisillekin tuli rusetteja hevosten suitsiin. Lakeuden ratsastajien nettisivuilta löytyy tuloksia kisoista. Vielä on suunnitteilla tallin estekisat ennen kesää. 

Kevätkausi vakiotunteineen jatkuu aina perjantaihin 3.6. saakka.

Kesäkurssit ovat täynnä, mutta ilmoitamme kesän mittaan tallin nettisivuille irtotuntien ajankohtia. 

Talli-Enkelit ovat liikuskelleet kottikärryjen kanssa pihamaalla, ja putsanneet hevosten tarhoja, kiitos siitä :)! Ulkoloimia on pesty, ja ne saa laittaa säilöön kesän ajaksi. Kesälaitumien kunnostustyöt odottavat pian tekijäänsä, joten puuhaa ja askaresta tallinmäellä piisaa. 

Kivaa kesän odotusta kaikille Cavallolaisille :).


12.4.2016

 

Eilen päästiin ratsastamaan ensimmäistä kertaa tälle keväälle ulkokentälle! Aivan ihanaa, kun lintujen laulun seassa pääsee ulkona kopsuttamaan. Nyt on vielä kaikista parhaimmat kelit, kun ei ole ötököitä riesana! 

Nikkarikosken Iina kävi hevoskerho-ohjaajakurssin, ja aloittaa pitämään tallilla Heppakerhoa. Eli ensi maanantaina 18.4. alkaa, ja kerho jatkuu koko keväänajan 30.5. saakka maanantaisin klo 17.-18.30. Kerho on maksuton. Nyt joukolla heppakerhoon opettelemaan hevosten hoitoa ja käsittelyä :).


6.4.2016

 

No nyt ne on valmiina julkaisuun, eli kesäkurssit löytyvät tallin ilmoitustaululta. Varaa siis paikka satulaan kesäksi :)!


31.3.2016

 

Kyllä se kevät sieltä hiljalleen tulee :). Kentältä lanattiin pääsiäisenä lumet kasalle toiseen päätyyn. Nyt on jo hiekka näkyvissä, ja muutaman päivän kun kunnolla aurinko paistelee, niin on kenttä ratsastuskunnossa. Vaikka maneesi on kiva talven ajan, niin kyllä on mahtavaa kun taas pääsee ulos ratsastamaan! 

Hippo teki pääsiäisenä pienen road tripin lahden ylitse laivalla, ja majailee tällä hetkellä Tallinnan liepeillä. On siis ratsutuksessa siellä, eikä paluulippua laivalle ole ostettu, vaan tulee kotiin kun ehtii. 

Lakeuden ratsastajien seurakisat on Cavallossa 23.4. ja kutsu on nyt ilmestynyt. Tallilla voi varata kisaan hevosen ( 2 rataa / hevonen ), ja lisäksi itse muistakaa ilmoittautua kisoihin LaRatin nettisivujen kautta. 

Kesäkurssit vaatii vielä pienen silauksen, ja yhteistyökykyisen tietokoneen joka avaa tallennetut tiedostot... Eli pikapuolin ilmestyvät tallinseinälle :). 

Tampereen hevosmessut on tulevana viikonloppuna, eikun suunta kohti messuvilinää. Kivaa kevättä kaikille :).


14.3.2016

 

Cavallo-liivien tilaajat. Tuotteko tallille liivinrahan 55 € kirjekuoressa ja oma nimi kuoreen. Liivit tulee pääsiäisen tienoilla, niin on rahat valmiina ja saadaan liivit heti haettua kun tulevat.


8.3.2016

 

Maaliskuu maata näyttää - pian jo ollaan keväässä! Hiihtolomat on pidetty, ja katse kohti pääsiäistä on suunnattu. 

Aamulla tallin parkkipaikalta löytyi nalle. Nalle on turvassa Annikalla, joten hakekaahan nallukka kotiin :).

Pääsiäisen aika lähestyy muutaman viikon kuluttua. Talli on suljettuna pääsiäisen ajan, joten Pitkäperjantaina 25.3., eikä myöskään 2. pääsiäispäivänä maanantaina 28.3. ei ole ratsastuskoulun tunteja. Tällä viikolla Cavallossa aloitti työssäoppimisen Ypäjän hevosopistolta ratsastuksenohjaajaopiskelija Jessica Långfors. Jessica on kymmenen viikkoa tallilla hommissa. Mukavaa, kun Annikalla on apulainen. Jessica tekee tallitöitä, auttaa iltaisin tallissa hevosten varustamisessa, ja pitää myöskin tunteja kunhan harjoittelu pääsee vauhtiin.

Kesäkurssien suunnittelu on aloitettu. Toivomuksia kursseista / ajankohdista saa esittää Annikalle. Myös kesävakiotunteja laitetaan tarjolle. Aivan jo sormenpäät syyhyää, että pääsisi ulos ratsastelemaan ja tunninpitoon, mutta aikamoinen lumikerros kentällä vielä on. 

Cavallo liivit on laitettu tilaukseen :). Mukavaa kevään odotusta kaikille!


1.3.2016

Kivaa hiihtolomaa kaikille Cavallolaisille!


24.2.2016

 

Helmikuu on jo pian hurahtanut ohitse! Päivät ovat pidentyneet, kyllä jo on kevään tuloa ilmassa :)! 

Ensi viikolla on koululaisten hiihtolomaviikko. Annika ilmoittaa viikonlopun mittaan, mikäli ryhmiä yhdistellään ja normaali tuntiaika muuttuu. Talutusryhmät ovat tauolla hiihtolomaviikon apulaisten ollessa reissussa. 

Satulahuoneessa on sovitettavana Cavallo- toppaliivi mallit. Sitovat tilaukset satulahuoneessa olevaan listaan. Ainakin ensiviikon alkuun saakka liivit ovat sovitteilla. Liivit on hienoja :)!

Annikan apulaisena tunninpidossa käy ratsastuksenohjaaja Saija Lehti. Saija on reipas ja iloinen sosionomiopiskelija, ja hän valmistui viime syksynä Ypäjän hevosopistolta ratsastuksenohjaajaksi. Viime vuoden puolella aloitimme yhteistyön myös Kotoraitin kanssa, joka tarjoaa sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Tupsu on toiminut hevostyöparina Kotoraitin kanssa.

Tampereen hevosmessut on mukava hevostapahtuma huhtikuun alussa. Lakeuden ratsastajat järjestävät bussikyydin heppamessuille. Kannattaa siis tutkailla LaRatin nettisivuja ja ilmoittautua bussin kyytiin, jos näppärästi reissuun haluaa. Kuulemma aika täynnä bussi jo on, joten olkaahan asialla.


1.2.2016

 

Helmikuu vaihtui mukavassa pikkupakkasessa. Aurinko paistaa taivaalla ja Imbu-mamma torkkuu silmät kiinni tarhassaan nauttien hienosta kelistä.

Koululaisten hiihtolomaviikko lähestyy (vko 9). Ratsastustunnit pidetään normaalisti hiihtolomaviikolla. Laitetaan tallinseinälle listaa, josta voi oman nimensä ruksia ylitse jos lomaviikon tunti jää välistä. Tällöin saadaan yhdistettyä ryhmiä ja järjestettyä ekstratunteja halukkaille, kun hyvissä ajoin tietää ketkä ovat reissussa. 

Annika kävi päivittämässä ensiapu-kurssin järjestykseen, se on pakollinen ratsastuksenopettajille. Taas on tiedot hyvässä muistissa.

Pikkuhiljaa saa myös tutkailla kilpailukalenteria, kisakausi kun kohtapuolin starttaa käyntiin. 

Nautitaan pitenevistä päivistä pikkupakkasessa :)


18.1.2015

 

Paukkupakkaset ovat olleet uudenvuoden puolella riesanamme. Lisähommia pakkaset tuottavat tallilla, kun hevosten ulkoilua täytyy rajoittaa ja tarkasti huolehtia tallin pysymisestä lämpimänä niin etteivät vesiputket mene jäähän. Mukavaa tietenkin kun on lunta ja päivätkin ovat selvästi pidentyneet :). 

Selma laukkasi taivaslaitumille naapurissa perjantaina. Selmalta jäi yhteensä kuusi jälkeläistä, jotka jatkavat hienon tamman sukulinjoja. Toivotaan että Hiposta tulee emänsä kaltainen! 

Pikkuhiljaa Annikalla alkaa tallin kesäohjelman suunnittelu. Mitähän kaikkea sitä kesälle keksitäänkään... 

Pukekaahan kunnolla, jotta tarkenette paukkupakkasissa!


4.1.2016

Hyvää uutta vuotta!

Vuosi vaihtui kirpeässä pakkasessa, joten muistattehan tunnille tullessa pukeutua kunnolla. Alkuviikko ratsastellaan irtotuntejen merkeissä ja torstaina 7.1. Alkavat vakiotunnit. Jos tunnit joudutaan perumaan kovan pakkasen vuoksi, ilmoitamme siitä tekstiviestillä illan oppilaille.

Jaska poni lähti ennen Joulua takaisin kotiin Ilmajoelle, tyhjä karsina odottaa Hipon paluuta keväämmällä hevosopistolta. Vuoden vaihtuessa tarkistattehan seuran jäsenyyden / green cardin voimassa olon. Jäsenmaksu laput varmasti pian kolahtaa vanhoille jäsenille postilaatikkoon, ja uusille laitetaan tallinseinälle ohjeita liittymistä varten. Kivaa uuden vuoden alkua Cavallolaisille!


23.12.2015

 

Joulumaastot ratsastettiin eilen auringonpaisteessa, tokikin ruoho vihersi ja kura lensi kun tontut laukkasivat pitkin seinänsuuntietä :)!

Jännittävä "Vuoden opetushevonen" - äänestys on taas suoritettu. Suurimman äänimäärän jakoivat Tupsu ja Malla. Tupsu on oikein monivuotinen äänirohmu, täydellinen opetushevonen. "Kiltti, reipas, aina hyvällä asenteella hommissa"- perusteluin Tupsu äänensä ansaitsi. Malla keräsi saman pistepotin perusteluin:" Kiltti, opetusmestari, kivat liikkeet ja hypyt, säpäkkä mutta sopivan herkkä". Onnea Malla ja Tupsu :). Pronssille kipusi Polle, perusteluin: "moniosaaja, käy kaikille, sopivasti pilkettä silmäkulmassa". Kaikki hepat saivat ääniä, joten hyvä opetushevoskaarti on koossa. Arvonnassa voitti Mervi Nikkarikoski, onnea!

Nyt talli hiljentyy joulun aikaan. Hyvää Joulua kaikille, nauttikaa pyhistä, levätkää ja syökää herkkuja, niitä sulatellaan taas ensi viikolla :).

 

" Tallitonttu joulunaikaan paljon töitä tehdä sai

Pitkin päivää riitti työtä, tonttu hääri touhun myötä

Lumet se loi tallitieltä, sitten jyvät riiheltä nouti sieltä

Hevosille kaurat heitti, loimiin lämpimiin peitti

Tonttu juoksee, töppöset vilkkaa, tupsut heiluu, kulkuset kilkkaa.

Toivottaa se joulurauhaa. "

 


8.12.2015

Tallin aukioloajat joulun tienoilla seuraavasti, (maastoista ja välipäivien tunneista on tietoa tallin ilmoitustaululla):

 

·        Pe 18.12. ratsastetaan syyskauden viimeiset vakiotunnit.

·        Ma 21.12. irtotunteja illemmalla.

·        Ti 22.12. Joulun maastoratsastukset.

·        Talli suljettu Ke 23.12. - SU 27.12.

·        Ma 28.12 - to 31.12 kinkunsulatustunteja aamupäivällä.

·        Pe 1.1. talli suljettu.

·        Ma 4.1. ja Ti 5.1. Irtotunteja illemmalla.

·        Ke  6.1. Loppiainen, ei vakiotunteja. Aamupäivällä irtotunteja.

·        To 7.1. alkaa vakiotuntien Kevätkausi 2016! Samat ratsastusryhmät.

 

 


7.12.2015

 

Tallin pikkujoulu-Tonttukisat ratsastettiin perjantai-illalla. Saimme valtaisan vesisateen kisa-illaksi päällemme, olisi nyt mieluummin satanut lunta! Kisat kuitenkin ratsastettiin maneesissa, joten kovasti vesisade ei pikkujoulujamme haitannut. Tontut olivat loihtineet sellaiset herkut tallin satulahuoneeseen, että kyllä meidän kelpasi!

Riisipuurosta tonttupiirakkaan lämpöisen mehun kanssa oli tarjolla.

Pienimmät puomiluokkalaiset kisasivat illan alkuun, ja kaikki saivat poniensa kanssa rusetit puhtailla radoilla. Toiseen luokkaan nostettiin esteiden korkeutta, ja kaikki puhtaan radan ratsastaneet olivat luokassa ykkösiä. Kaikki muistivat hienosti radan, ja tunneilla tehtyjä harjoituksia pääsi nyt sitten harjoittelemaan kilpailun muodossa.

Kolmannessa luokassa estekorkeus oli 50-60cm, ja tällä korkeudella harjoiteltiin myöskin uusinnan ratsastamista. Luokan ykköseksi ratsasti Tuulia Ala-Nisula Simolla. Tuulialla oli ehkä jotain pientä hampaankolossa Simon temppuilusta koulukisoissa, joten päättäväisyys palkittiin voitolla, onnea! Illan korkein luokka kisattiin tasolla 70-80cm. Sujuvia ratoja ratsastettiin, ja uusinnan nopeimman ajan kellotti Hanna Lahti Kaapolla. Meillä oli oikein onnistunut kisa-ilta pikkujoulujen kera, ja puoli kymmeneltä illalla saimme hevoset yöpuulle.

Kiitokset kisaajille, kannustajille ja Tontuille tarjoiluista!

 

Tonttukisat 4.12.2015, tulokset:

 

Luokka 1, Minitontut, Puomit

 

1.

Angelica Pohjolainen - Tupsu

0

1.

Venla Päivärinta - Iwar

0

1.

Wiljami Nevala - Kompa

0

1.

Odette Jokela - Malla

0

1.

Enni Salonen - Iwar

0

1.

Oliver Keltikangas - Tupsu

0

1.

Alessa Jokela - Iwar

0

 

 

 

 

Luokka 2, Tä(h)ti tontut  ja minitontut  40cm

 

1.

Adessa Pohjolainen - Rölli

0

1.

Maija Nisula - Malla

0

1.

Hanne Ollila - Imbu

0

1.

Helena Hannu - Polle

0

1.

Iina Talvitie - Rölli

0

1.

Marika Lintala - Tahvo

0

1.

Janina Lehtinen - Jaska

0

1.

Sanna-Maria Lahti - Veikka

0

9.

Alina Nikkarikoski - Tupsu

4

9.

Nella Myllykoski - Polle

4

9.

Roosa Myllykoski - Jaska

4

12.

Jussi Kujanpää - Tupsu

12

 

 

 

 

Luokka 3, Tontut tasolla 50-60cm

 

1.

Tuulia Ala-Nisula - Simo

0/0-32,78

2.

Annukka Sissala - Polle

0/0-34,29

3.

Salla Hirsimäki - Vertti

0/0-35,97

4.

Anni Vainionpää - Imbu

0/4-32,22

5.

Tiina Nurkkala - Polle

0/4-36,36

6.

Miina Sysilampi - Ropsu

0/4-46,28

7.

Jonna Vaarala - Malla

0/4-58,37

8.

Wilhelmiina Korpi - Iwar

0/hyl

 

 

 

 

Luokka 4, Tallitontut 70-80cm

 

1.

Hanna Lahti - Kaapo

0/0-28,63

2.

Inka Seppelvirta - Malla

0/0-29,75

3.

Marjukka Linna - Panda

0/0-31,65

4.

Roosa Hirsimäki - Panda

0/0-32,13

5.

Miina Sysilampi – Ropsu

0/0-32,93

6.

Essi Eronen - Kaapo

0/0-42,53

7.

Iina Nikkarikoski - Malla

0/4-30,53

8.

Josefiina Maijala - Kaapo

4-41,75

hyl

Sonja Ilmonen - Veikka

 

 


2.12.2015

 

Joulukuussa mennään, voikun saisimme vielä maan valkoiseksi lumesta!

 

Tulevana perjantaina 4.12. vietetään tallin pikkujoulu-tonttukisat klo 17.30 alkaen. Paljon on kisaajia tulossa, ja riisipuuroa tarjolla :). Eli perjantaina ei ole ollenkaan ratsastuskoulun tunteja Tonttukisojen vuoksi. Tallin joulunajan ohjelma päivittyy tänne nettisivuille piakkoin, ja tallinseinälle ilmestyy joulunajan kinkunsulatustunnit.

 

Hippo jatkaa opintojaan Ypäjällä kevääseen saakka. Opistolla sama oppilasporukka jatkaa nelivuotiaaksi kääntyvien nuortenhevosten kanssa, joten Hippo saa jatkaa kouluaan edelleen. Hippo kulkee ratsastajan kanssa kaikissa askellajeissa, väistää käynnissä, ja nyt on maapuomit olleet ohjelmassa. Hyvä Hippo :).

 

Sunnuntaina lastasimme Mallan ja Kaapon traileriin ja kävimme Siirilän tallilla estekisoissa. Anni Vainionpää starttasi Mallalla 50-60cm:n luokassa. Ratsukko sai hienon puhtaan radan tehtyä, ja rusetti suorituksesta Mallan suitsiin. Lisäksi Anni sai vielä tuomarin antaman erikoispalkinnon, hienoa Anni! 70cm:n luokassa Maijalan Josefiina ratsasti Kaapolla. Toinen jalustin irtosi ensimmäisen esteen jälkeen Josefiinan jalasta, joten kakkos este sujui yhdellä jalustimella. Alastulossa Josefiina menetti tasapainonsa ja päätyi tutkimaan maneesin pohjaa. Lievä aivotärähdys putoamisesta seurasi, ja uuden kypärän hankinta. Samassa luokassa Iina Nikkarikoski starttasi Mallalla. Suhteutetulla linjalla eka hyppy ajautui hieman reunaan ja toi puomin alas, ja linjan toisen esteen johdetolpan Iinan jalka kaatoi, joten tulos 8 virhepistettä. Hirsimäen Roosa kilpaili Kaapolla luokan viimeisenä. Roosa sai Kaapon kanssa puhtaan radan, ja ruusukkeen Kaapon suitsiin. Hienoa tytöt!

 

Pikkujoulukisoja odotellessa :)


16.11.2015

 

Pimeää ja märkää - sellaista marraskuuta! Tallilla touhu ei kuitenkaan hiljene pimenevissä illoissa, vaan siististi olemme siirtyneet sisätöihin maneesiin :). Kentältä esteet siirtyy estemökkiin odottamaan kevään treenejä. "Ikuisuusprojektimme" lato on saanut uuden katon päälleen, ja nyt saa suunnitella talven ajan mitäs sinne oikein sitten tuleekaan ;). Ainakin uusi kenttä- ja maneesilana sekä pieni vihreä Avant saa hyvän tallin talveksi! 

Flora lammas menehtyi äkillisesti 6.11. Onhan Frida ja Flora jo 13 vuotiaita, joka taitaa olla aika korkea ikä lampaalle. Sitten Annika soitti Karijoen Bird Mountain Farmin Tiialla, että mitäs nyt, pärjääkö Frida yksin vai ei. Tiia suositteli uusia kavereita, joten lauantaina muutti kaksi karitsaa Fridan kavereiksi. Ruskea tuntee nimen Fiona ja musta pallero nimen Filippa. Aika söpöjä ja villejä pikkulikat ovat! 

Vertiltä poistettiin vatsasta syylä kolmisen viikkoa sitten, joten se on ollut sairaslomalla. Hieman haava tikkien poiston jälkeen tulehtui, joten sitä on nyt hoideltu. Vertti palaa tunneille kunhan saa vatsanalusensa kuntoon. 

Lakeuden ratsastajat pitivät 1-tason koulukisat Cavallossa eilen sunnuntaina. Lisäksi tallin oma Hevoshullu-koulukisaluokka ratsastettiin ennen 1-tason kisojen alkua. Tämän vuoden kouluratsastuksen Hevoshullu voittaja-tittelin jakoivat Roosa Hirsimäki Pandalla ja Anni Vainionpää Imbulla. Pienemmätkin kisaajat muistivat hienosti ratansa, ja näimme hienoja suorituksia. Kaikki heppahullulaiset palkittiin ruusukkein, diplomein ja tavarapalkinnoin. 1-tason luokissa Cavallolaisista B-merkin kouluohjelmassa Anni Vainionpää Imbulla oli hienosti toinen ja Miina Sysilampi Tupsulla kolmas sijoittuen palkintojen jaossa. Lisäksi Anni ja Imbu saivat LaRatin juniori seuranmestaruus kultaa ja Roosa Hirsimäki Pandalla pronssia. Senioreiden mestaruudessa A-merkin luokassa Hanna Lahti ja Veikka saivat kultamitalin. Palkittujen lisäksi kaikki kyllä tekivät hienoja ratoja, ja piste-erot olivat kyllä aika pienet. Onnea kaikille :)! 

Pikkuhiljaa aloitellaan suunnittelemaan tallin jouluajan ohjelmaa, sekä pikkujoulu-tonttukisojen kutsu tulee pikapuolin tallinseinälle näkyville!

 


5.11.2015

 

Saimme eilen talliin uuden asukkaan. Oppilaiden toivomuksesta uusi heppa on suomenhevonen. Sitä on etsitty pitkään ja hartaudella ;). Nyt löytyi opetushevosen kriteerit täyttävä hevonen. Uusi tuttavuus on 11-vuotias ruuna nimeltään Veikka, 155cm:n säkään yltävä, kiltti, ja jokaisen unelmaheppa! Menee koulua, hyppää ja on laukannut merenrannalla tukkahulmuten eikä jää kaasu kiinni :D!


2.11.2015

 

Pyhäinpäivänä kisattiin Hevoshullu-estekisat. Innokkaita kisaajia ja kannustusjoukkoja oli saapunut paikanpäälle katsomo täyteen ja hätinä seinänsuusta löytyi autoille parkkitilaa :D. Keli oli mainio, rata rakennettiin porukalla maneesiin. Puomiluokassa pienet kisaajat tekivät kaikki puhtaat radat ja saivat ruusukkeet. 40cm:n luokka oli hevoshullu luokka ilman uusintaa, ja kaikki muistivat hienosti radan, ja ratsastivat tarkat tiet esteille. Taas saatiin rusetit jaettua hevosten suitsiin. 60cm ja 70-80 cm oli sitten yhdistetty isommaksi hevoshullu-luokka radaksi, ja luokassa sai kilpailla myös yli-ikäiset ( yli 18v ) hevoshullut. Sinivalkoisen, eli ykkösen rusetin Pandan suitsiin sai Juntusen Mervi nopealla 0-tuloksella uusinnasta. Hevoshullu voittaja 2015 oli luokan kakkonen, eli sinisen rusetin saanut Roosa Hirsimäki Pandalla. Kolmanneksi sijoittui villiheppa Polle Hanna Lahden kanssa, neljäs oli Tanja Loukasmäki Pandalla ja viidennen rusetin sai Perälän Jenni Tupsulla. Kaikki hevoshullu kisaajat palkittiin diplomein ja tavarapalkinnoin. Kisapäivä oli jännä ja vauhdikas. Radan unohduksia ei tullut ja kaikki pysyivät satulassa. Mahtavat halloween lepakkopiirakat oli Nikkarikosken perhe loihtinut satulahuoneeseen, oli kyllä makoisat tarjoilut! Annikan tietokoneen word-ohjelma on tiltissä, joten kaikki kisatulokset ilmestyvät tallinseinälle jahka ne on kirjoitettu puhtaaksi paperille!

 

Ja parin viikon päästä kisaillaan Lakeuden ratsastajien järjestämien koulukisojen merkeissä.


5.10.2015

 

Lokakuussa jo mennään! Keli vaihtui viikon alkaessa viileäksi, joten pukeutukaahan lämpimästi tunneille tullessa. Mielellään kelin salliessa ratsastelemme ulkokentällä kauniissa syyssäässä :). Ensi viikolla onkin koululaisten syyslomaviikko. Tunnit ratsastetaan normaalisti, mutta mikäli joitain ryhmiä yhdistellään, niin Annika ilmoittaa tekstiviestillä muutoksesta tunnin oppilaille. Mutta ruksaattehan siis vielä tämän viikon mittaan nimen listalta ylitse, mikäli lomareissua pukkaa eikä tunnille pääse.

 

Klippauskone on huristellut hevosten pikkuhiljaa kasvavia talvikarvoja lyhyemmiksi. Hikisille hevosille voi ratsastuksen jälkeen laittaa karsinanoven loimitelineestä kuivatusloimen päälle. Lokakuun lopussa tiedossa estekisat, kutsua tulee tallinseinälle hieman lähempänä.

 

Kivoja syyspäiviä :)


28.9.2015

 

Hevosesittelyjä päivitetty. Kiitokset kuvista Josefiina Maijalalle ja Roosa Hirsimäelle.


21.9.2015

 

Hippo matkasi eilen Ypäjän hevosopistolle jatkamaan opintojaan ratsuhevoseksi. 

Sadekeli on siirtänyt tunteja maneesiin. Toivotaan kuitenkin, että vielä saamme auringonpaistetta syksylle niin että pääsee ulkona ratsastamaan.

Hevoset ovat siirtyneet talliin yöksi, ja kaikki ovat taas suopuneet tallissa asumiseen laidunkauden jälkeen. Tosin Tahvolla meinasi aivan mennä herne nenään, kun joutui jäädä illalla talliin syömään heiniään ;). 

Koululaisten syyslomaviikko lähenee ( viikko 42 ). Tallinseinälle ilmestyy lista, josta voi oman nimensä ruksia ylitse mikäli syyslomaviikon tunti jää välistä. Kun lomailijat tietää hyvissä ajoin, niin saadaan yhdistettyä ryhmiä ja laitettua ekstratunteja halukkaille.

 

Kivaa syksyn jatkoa kaikille :).


14.9.2015

 

Viime viikko sujui varsin alakuloisissa merkeissä. Kompa kehitti ähkyn maanantai-iltana. Päivystävä eläinlääri kävi antamassa kipulääkettä puoli yhdentoista aikaan, ja Annika talutteli aamuyönhön saakka. Kuinka paljon sitä voikaan iloita, kun hevonen kakkaa! Ruokinnassa ei ole muutoksia tapahtunut, joten taas voi miettiä mistä Kompan vatsavaivat johtuu.. ( eläinlääkäri kyllä sanoi että Kompalla ikää alkaa olemaan, niin suolisto ei välttämättä enää toimi samalla lailla kun ennen ). 

Sitten Ralli-kissa katosi. Rallilla on silmissä kaihi, eli se ei näe kovin hyvin. Se on lähinnä etupihalla ja talon kuistilla päivystänyt koko kesän. Ralli on koko 14 vuoden ikänsä ajan tullut yöksi kotiin nukkumaan. Ja voi että mikä suru ja murhe kun Rallia ei näy, ei kuulu. Metsistä ja pelloilta etsittiin ja kissusta ei näkynyt jälkeäkään :(. 

Kun Rallia oli monta päivää etsitty, saatiin eläinlääkäriltä seuraava uutinen. Fabe on ontunut kesästä saakka, ja sitä on useampaan kertaan tutkittu ja röntgenkuvattu, muttei ole ontuman syytä ja paikkaa löytynyt. Nyt syy ontumiseen löytyi. Vasemmassa takapolvessa nivelrikko. Sitä on hankala eläinlääkärin hoitaa, kun ei pääse täsmähoitoa antamaan, se sijaitsee niin syvällä hevosen jalassa, hankalassa paikassa. Eläinlääkärin lausunto oli, ettei Fabesta tule enää ratsastuskäyttöön hevosta. Nipalta taas löytyi kehärengas, joka ei hoitoihin vastannut. Surullista, mutta päätös kuitenkin oli tehtävä. Ja niin perjantaina, aurinkoisena syysaamuna kaverukset Fabe ja Nipa laukkasivat vihreimmille niityille. Kiitos Fabe ja Nipa yhteisistä vuosista ja hetkistä jotka saimme teidän kanssanne viettää. Pois ei teitä olisi haluttu vielä antaa, mutta nyt saatte laukata taivaslaitumilla yhdessä <3. 

Lauantaina sitten päivällä naapurin Johanna ilmestyi ovelle. Hän oli miehensä kanssa ollut luontopolulla lenkillä, ja havainneet kissan, joka meni ojaan piiloon. Heillä oli tiedossa, että Rallia on etsitty, joten he ottivat ojasta kissan syliinsä ja toivat näytille. Ja se oli Ralli! Voi sitä ilon määrää kun Rallin saimme takaisin kotiin. Kovin Ralli oli nälissään ja janoinen 4 päivän reissunsa jälkeen. Ja nyt on nukkunut sohvalla siitä asti, ja tästä lähin Rallin ulkoilu rajoitetaan tarkan valvovan silmän alle. 

Uusia asukkaitakin talliin on tullut. Jaska-poni on lainassa Ilmajoelta Tuurin perheeltä jouluun saakka. Malla-poni on keltainen Irlantilais neiti, ja asustanut Cavallossa nyt viikon päivät. Laitetaan esittelyjä kun ehditään. 

Toivotaan että tämä viikko alkaa paremmissa merkeissä. Ainakin aurinko näyttää paistavan ja kentällä päästään tunteja pitämään!


2.9.2015

 

Maneesin maalausurakka saatiin valmiiksi! Näyttää ihan uudelta, kun on niin hienon punainen :). Aina on jotain pientä projektia meneillään ;).

 


24.8.2015

 

Syyskausi saatiin käyntiin viime viikolla kesäisessä kelissä! Helteet saapuivat vihdoin hellimään meitä oikein urakalla, ihanaa! Hevoset laiduntavat pelloilla edelleen, hieman lisäheinää on pelloille jo viety. Mutta tyytyväisenä hevoset nauttivat olostaan isoilla laitumilla, kun ei ole ötököitä riesana. 

Loman aikana Kaapo-heppa saapui tallille uudeksi opetushevoseksi. Iso, ystävällinen puoliveriruuna aloittikin heti viime viikolla työt, ja ihan niin kuin aina olisi porukkaan kuulunut. Hippo lähtee jatkamaan koulunkäyntiään Ypäjälle syyskuun loppupuolella laidunkauden jälkeen. Annika on tulevan kauden yksin tekemässä talli-, ja opetustyöt, joten ihan joka paikkaan ei ehdi. Sen vuoksi onkin parempi että Hippo pääsee koulutuksessaan eteenpäin säännöllisessä liikutuksessa Hevosopistolla. 

Mukavan tohinan arki toi taas tallille. Muistattehan tuntiperuutukset ratsastuspäivänä ennen puoltapäivää (mieluusti heti esteestä tiedettyäsi), ja peruutukset mieluusti tekstiviestillä. Peruuttamattomista / myöhään perutuista tunneista menee ruksi tuntikorttiin. Varaattehan myös ennen ja jälkeen tunnin ainakin noin 15 minuuttia aikaa hevosen hoitoon. Nyt vielä on tuntien jälkeen pesty hevosia, osalla kylmätään jalkoja , sekä varusteet kaipaa pienen huollon ja siistin niputuksen ennen satulahuoneeseen viemistä. Hikiset satulahuovat voi viedä hyvällä kelillä kuivumaan vaikka tallin maneesin puoleiseen päätyyn mattotelineelle. Hevosten hoidon ja siihen liittyvät toimenpiteet oppii vaan tekemällä. Haluamme, että jokainen joka ratsastaa, osaa myös huolehtia hevosen ratsastuskuntoon ja yöpuulle ratsastuksen jälkeen. Jos joskus haluaa oman hevosen, niin hommat on sitten hanskassa :)! 

Syyskaudelle on suunnitteilla kisoja, sekä toivotaan että sänkipeltomaastokelejä tulisi viljojen puintien jälkeen!

 Kivaa kauden alkua kaikille :).


 

24.7.2015

 

Kovin kylmää ja sateista kesää ollaan vietetty. Sitkeät paarmat kuitenkin hyökkäsivät hevosten riesaksi viime viikolla auringon pilkahdellessa. Sään harmaannuttua sateiseksi paarmat hävisivät onneksi lähes samantien. Tallin kesä on sujunut muuten mukavasti ja hevosilla on riittänyt laidunnettavaa :).

 

Annika on sumplinut tulevan kauden ratsastusryhmälistoja tällä viikolla. Täytyy ottaa loppukiri viikonloppuna, jotta lista saadaan valmiiksi! Ilmoitus kaikille paikan varanneille tulee heti kun ryhmät ovat järjestyksessä. 

 

Talli on kesälomalla seuraavat kolme viikkoa. Vakiotunnit alkavat viikolla 34, maanantaina 17.8. Loman aikana puhelin ei ole välttämättä kokoajan käytössä, joten tekstiviestillä tavoittaa parhaiten.

 

Mukavia loppukesän päiviä kaikille Cavallolaisille, ja loman jälkeen tapaamme uuden kauden merkeissä :).

 


13.7.2015

 

Annika ja Ropsu tekivät lauantaina retken Vaasaan koulukisoihin. Ekana luokkana K.N. Special. Radalla saatiin tasainen suoritus, paikoin jännittyneisyyttä, mutta ratsastettavuus oli eri luokkaa kuin kesäkuussa Seinäjoen kisoissa. Lopputuloksissa prosentit 63,50 ja keltainen rusetti viidennestä sijasta 29 lähtijän joukossa. Viiden tunnin odottelun jälkeen toinen luokka, ja Ropsun ensimmäinen helppo A luokka. Verkassa prinsessa oli ihan mahdoton  (luulo, että rauhoittuu kun on yksi luokka menty alle ja odotusta kisapaikalla tuo 5 tuntia - mutta ei näköjään Ropsulla vaikuta energisyyteen millään lailla...). Juuri ennen omaa suoritusta nappulat loksahti paikalleen, ja vuoroa odotellessa radan sisäpuolella Ropsu oli niin pehmeä ja rento. Mutta, alkutervehdyksen jälkeen tiellä ohi ajanut traileri sai tamman sielunmaailman taas sekaisin, ja rata alkoi varsin pinkeällä hevosella. Ei rikkeitä, mutta jännittynyt. Kuitenkin mukava yli 60 % tulos ensimmäisestä A-luokasta, vaikka kuskille sattui pieni radan unohduskin. Tuloslistalla sija 12. kun luokassa 24 lähtijää. Tästä on hyvä jatkaa treenejä, rentoutta etsien. Täytyy päästä enemmän ratsastamaan muiden hevosten joukossa, koska verkka on se katastrofi kun Ropsu jännittyy ja säntäilee, kun kouluverryttelyssä saa mennä molemmissa suunnissa omia teitä.


9.7.2015

 

Heinät saatiin latoon ja muovipaaleihin viime viikonlopun helteiden aikaan sopivasti, ennen kuin tällä viikolla taas taivaalta on vettä sadellut mahdottomasti!

 

Irtotunteja: 

Perjantai 10.7. klo 17, Esteet 

Torstai 16.7. klo 17, Koulutunti 

Perjantai 17.7. klo 17, Esteet 

Perjantai 17.7. klo 18, Koulutunti 

Tiistai 21.7. klo 18.30, Koulutunti


23.6.2015

Juhannus on jo vietetty, mutta kovin kalseaa ja märkää keliä on piisannut. Toivotaan että saadaan poutapäiviä, heinätyöt kun on vielä edessä! 

Viime kauden vakiotuntilaiset - muistattehan varmistaa kesäkuun loppuun mennessä tuntipaikkanne syksyksi (tekstiviesti riittää). Ryhmien suunnittelu on käynnissä heinäkuun ajan, joten uudet saavat ilmoittautua puhelimitse 1.-15.7., jotta kalenteri saadaan valmiiksi ennen tallin lomaa. Toivomuksia koulupainotteisesta / pienryhmästä saa myöskin esittää. Ihan pelkkää esteryhmää ei ole tiedossa, koska on tärkeää, että kaikki harjoittelevat myöskin kouluratsastusta :).


11.6.2015

Lauantaina kävimme kisoissa Seinäjoen raviradalla. Ekana luokkana oli helppo B tasoinen " lastenohjelma", jossa Jonna Vaarala starttasi Vertillä heti luokan toisena. Hieman Vertillä riitti katseltavaa radan aikana, mutta tasaisella suorituksella irtosi hienot prosentit 60,09. Samaan luokkaan samalla hepalla kun sai osallistua myös toinen ratsastaja, niin Hirsimäen Roosa kisasi sitten myös Vertillä, ja hyvä 59,33% tulos Roosalle! Lopputuloksissa Jonna oli eka ei-sijoittunut sijalla 6, ja Roosa sijalla 8. Hyvä tytöt ja Vertti :)! Annikan ja Ropsun ratana oli helppo B:3. Ropsu kävi aivan ylikierroksilla ja oli ihan mahdoton, liekö tuuli mennyt tötterökorviin vai muuten vaan herne nenässä ;)?. Radalla lähinnä sai keskittyä hepan pitämiseen laatikon sisällä, joten tuloksissa prosentit 55,90.

 


 

5.6.2015

 

Kesäkuu vaihtui touhussa ja tohinassa, kun tenavakurssilaiset aloittivat kurssiviikon :). Hippo kotiutui viikonloppuna, ja ihan hevosen kokoinen siitä on kevään aikana kasvanut! Viikonloppuna hevoset pääsevät vihdoin laitumelle.

 

Irtotunteja on kyselty, joten tässä muutama ryhmä kesäkuulle ( tuntivaraukset puhelimitse / tekstiviestillä ):

 

- Torstai 11.6. klo 17, esteet.

- Ma-ke 15.6-17.6. klo 17-18.30 yksi vapaa paikka tätien kolmen illan koulukurssille.

- Tiistai 16.6. klo 18.30, koulutunti.

- Maanantai 22.6. klo 18.30, koulutunti.

 

Annikan tietokone palautui huollosta käyttöön, joten s-posti toimii taas. Mieluusti kuitenkin tuntikyselyt puhelimitse, koska välttämättä Annika ei joka päivä s-postia ehdi lukea.


24.5.2015

Aika rientää, - jo pian kesäkuu! Annikan tietokone hajosi, joten s-posti toistaiseksi pois käytöstä. Kevään viimeiset vakiotunnit ratsastetaan tulevalla viikolla. Tämän kauden vakiotuntilaiset voivat varmistaa syksyn tuntipaikkansa jo tulevalla viikolla, tai viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Uusien oppilaiden  ilmoittautuminen on heinäkuun alussa. Tallin kesäaika alkaa 1.6. kesäkurssien ja kesävakiotuntien merkeissä. Irtotunteja on myös saatavilla kesän mittaan, ilmoittelemme niistä tänne nettisivuille.

Helatorstaina pakkasimme kuusi hevosta autoon ja trailereihin, ja suuntasimme Ylistaroon pohjanmaan alueen ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksiin. Tällä kertaa junnut, ja hepoistakin Polle ja Simo ensikertalaisina pääsivät matkaan. Seuraavat ratsukot kisasivat Cavallosta: Essi Eronen - Polle, Josefiina Maijala - Fabe, Roosa Hirsimäki - Vertti, Anni Vainionpää - Imbu, Tuulia Ala-Nisula - Simo sekä Iina Nikkarikoski - Tupsu. Sää oli ollut edellisen päivän varsin kaatosateinen, ja kisa-aamu tuulinen ja tihkusateinen. Kentällä kisattiin K.N.Special kouluohjelma. Hienosti jokainen ratsastajamme tsemppasi ja muisti radan! Palkintosijalle ylsi Anni ja Imbu, vihreä rusetti Imbun suitsiin. Sään vuoksi esterata siirrettiin maneesiin, estekorkeus 70cm. Pitkä päivä jo painoi jaloissa, ja hieman yllättäviä kieltäytymisiä radoille tuli. Roosalla ja Vertillä uusinnassa harmittava viimeisen esteen pudotus. Mutta koko porukalla oikein hieno kisapäivä! Tärkeää opettelua hevosten lastaamisesta ja kuljettamisesta kisoihin, kisoissa kansliassa toimimisesta, verryttelystä ja jännityksen hallitsemisesta radoilla. Kiitos tytöille ja apujoukoille hienosta kisapäivästä :).

Toivotaan että keli muuttuisi jo lämpöisemmäksi, hepat jo kovasti odottavat laitumelle pääsyä!

 


30.4.2015

 

Roki laukkasi eilen taivaslaitumille. Iltapäivällä Roki makoili tarhassa ja Annikan mennessä katsomaan pappaa, sen sydän hakkasi tiheästi ja oli tosi kipeän oloinen. Klinikalla Rokin olo ei helpottanut kipulääkkeenkään jälkeen. Sisäisen verenvuodon vuoksi mitään ei ollut Rokin pelastamiseksi tehtävissä. 

Kiitos Roki kaikista lähes 26 vuodesta jonka ajan Annikan kanssa matkaa teit. Nyt on suuri ikävä ja kaipuu jäljellä, mutta onneksi on muistot ja valokuvat jäljellä maailman parhaasta ystävästä <3.


23.4.2015

 

Huhtikuu on jo pian huristellut ohitse! Hieman jo sormenpäitä syyhyää aloittaa kevätpuuhia talviloimien pesemisen ja tarhojen siivouksen myötä. Kentälle ollaan päästy osaa tunneista ratsastamaan, mutta välillä myrskytuulet ja sateet ovat siirtäneet tunnit maneesiin katon alle suojaan. Eli kuitenkin varautukaa tunnille tullessa, että ulkona saatetaan ratsastaa :). 

Ensiviikolla vappu tuo hieman muutoksia tallin päiväjärjestykseen. Eli torstaina 30.4. kilpaillaan estekisojen merkeissä klo 17 alkaen, ja tällöin ei ole ratsastuskoulun tunteja. Vappupäivänä perjantaina 1.5. on tunnit myös tauolla, kaikkien rientäessä tietysti vapputorille!


20.4.2015

 

Annikan hienoon pinkkiin älypuhelimeen on kytketty maksupääte, joten voit maksaa tästä lähtien tuntikortin/irtotunnin myös pankkikortilla (tai MasteCard-, Maestro-, VISA, tai VISA Electron - korteilla). Niin, jos nettiyhteydet Seinänsuussa pelittää, että laite toimii.. mutta siis hienoa nykyaikaa nämä uudet systeemit :)!


31.3.2015

 

Varaa paikka satulasta kesäksi :)! Kesäkurssit ja kesävakiotunnit varattavissa ja nähtävillä tallin ilmoitustaululla. Käy tutkailemassa itsellesi mieluinen kurssi ja ilmoittaudu tallin seinällä olevalle listalle. Irtotunteja tiedossa myöskin kesän mittaan, niistä ilmoitellaan kesän mittaan tallin nettisivuilla.


23.3.2015

 

Maaliskuu maata näyttää! Aurinkoisesta kevätkelistä ollaan saatu nauttia toista viikkoa, mutta nyt räntäsade taas hidastaa kevään tuloa... Ja niin jo odotellaan että pääsisi ulkokentälle ratsastamaan :)! 

Kovasti touhua ja tohinaa tallilla on riittänyt. Pääsiäinen tuo pienen poikkeuksen tallin arkeen, eli pitkäperjantaina 3.4-6.4. (2.pääsiäispäivä) talli on suljettuna. Pääsiäisen jälkeen seuraavana viikonloppuna onkin Tampereen hevosmessut tiedossa. Lakeuden Ratsastajilta kannattaa kysellä onko vapaita paikkoja bussiin, jos kyyti on vielä hukassa. 

Kesäkurssit on vielä työn alla, pieni loppusilaus ja sitten kurssilista ilmestyy tallinseinälle. Hippo on viettänyt maaliskuun tuumaustaukoa Ypäjällä, ja sitten taas huhti- ja toukokuun nuorukaiset jatkavat opiskeluaan. Kesäksi Hippo haetaan sitten kotiin laitumelle. Aku-poni on myynnissä kylän toisella puolella, joten Lilli-heppa on tuuraillut Akua tunneilla. Annika ja Ropsu ovat saaneet treenattua täysipainoisesti koko talven, ja kisakausi korkataan heti kun keretään kotoa kisaretkelle lähteä :).


26.2.2015

 

Cavallon heppakerho alkaa maanantaina!  Kerhossa opetellaan hevosten käsittelyä, hoitamista, sekä varusteiden laittamista. Heppakerho kokoontuu joka toinen viikko (parillinen viikko) maanantaisin klo 17.15-18.30. Heppakerho-ohjaajana toimii Jonna Leppäharju. Jonna on tallin ensimmäisiä heppatyttöjä, kun Cavallo aloitti toimintansa :). Jonnan apukäsinä toimii Nikkarikosken Iina. Kerhopäivät keväälle:

2.3., 16.3., 30.3., 13.4., 27.4., 11.5, sekä 25.5. Kerho on maksuton.

Tervetuloa kaikki innokkaat heppafanit :)!


13.2.2015

 

Varsin keväisestä kelistä olemme saaneet nauttia, mutta varmasti takatalvi iskee sitten huhtikuussa... Hevoset tiputtavat jo talvikarvaansa ja päivät ovat selvästi pidentyneet, ihanaa!

Tällä viikolla on ollut kovasti kiirusta. Keskiviikko-aamuna Kompa oli karsinassaan ähkyssä Annikan mennessä aamutalliin. Kompa sai lääkettä ja Annika talutteli sitä maneesissa, jotta alkaisi kakkaa tulemaan. Puolen päivän jälkeen saldona oli 4 pientä kovaa kikkaretta ja kivut alkoivat uudelleen. Onneksi kerrankin oli arkipäivä ( kun yleensä aina on pyhä tai ilta kun hevoset on kipeänä, eikä apua meinaa saada), ja Kompa vietiin klinikalle hoidettavaksi. Onneksi hoito auttoi ja Kompa saatiin kuntoon :). Hieman mystistä on ähkyn syntysyy, kun samoilla ruuilla ollaan koko talvi menty eikä maastakaan ole mitään erikoista saanut syötyä kun on lunta ja jäätä. Mutta pääasia että Kompa on taas terveenä!

Maneesiin tehtiin torstaina kuntotarkastus, eli tarkastettiin maneesin rakenteellinen turvallisuus. Tarkastaja kävi läpi rungon, pultit ja mutterit. Hyvässä kunnossa maneesimme on, joten turvallisesti siellä saa ratsastaa. 

Hiposta saatiin Ypäjältä videonpätkää, jossa se kopsutti menemään tarhakaverinsa perässä ravia. Ilman taluttajia siellä jo mennään!

Hiihtoloma on viikon päästä, joten muistakaa ruksia oma nimi ylitse listasta jos tunnille ei ole tulossa. Jonossa on innokkaita ekstratunnin haluajia :).

Hiihtoloman jälkeen Annika aloittaa tallin kesänajan toiminnan suunnittelun, joten toiveita kesäkurssien teemoista saa esittää.

Oikein mukavaa Ystävänpäivä viikonloppua kaikille :)


26.1.2015

 

Päivät pidentyy ja kohti helmikuuta mennään :). 

Koululaisten hiihtolomaan (vko 9) on vielä aikaa, mutta laitetaan tallin seinälle listaa josta voi oman nimensä ruksata ylitse, mikäli lomaviikon tunti jää välistä. Saadaan yhdisteltyä ryhmiä ja järjestettyä ekstratunteja halukkaille, kun hyvissä ajoin tiedetään lomalaiset. Puolentunnin ratsastukset ovat hiihtolomaviikon tauolla. 

Hippo vietiin tammikuun alkupuolella ratsukoulutukseen Ypäjälle. Viikonloppuna Annika sai viestiä Hipon kuulumisista. Ekan viikon Hippo oli ollut jännittynyt uudesta paikasta ja uusista touhuista. Nyt on jo juossut liinan päässä satula selässä, irtohypännyt, sekä ratsastaja on vatsallaan roikkunut selässä, ja siihen Hippo oli suhtautunut varsin luottavaisesti. Hyvä Hippo! 

Maaliskuun 7. päivä Lakeuden ratsastajat järjestävät 1-tason koulukisat Cavallossa (entinen seurataso). Varmasti kisakutsua saadaan lähempänä tallin seinälle. Muistattehan tarkistaa seurajäsenyyden voimassaolon, että näihin kisoihin voi osallistua. 

Kompa pääsi viikonloppuna reen eteen, ja aikamoista vauhtia pieni käpylehmä antoi kyytiläisille :D.


7.1.2015

 

Oikein hyvää Uutta Vuotta kaikille :).

Joululoma on vietetty, ja katse käännetty kevääseen. Tänään alkaa vakiotuntien kevätkausi. Kelikin oli alkuviikosta varsin talvinen, joten muistattehan pukeutua kunnolla tunnille tullessa. Kunnon kintaat käteet, sormet kun paleltuu aina ensimmäisenä. Jos illan ratsastustunnit joudutaan perumaan kovan pakkasen vuoksi, ilmoitamme siitä tekstiviestillä.

Vuoden vaihtuessa tarkastattehan seurajäsenyyden / Green Cardin voimassa olon. Laskut tulee varmasti pikapuolin suoraan kotiin vanhoille jäsenille, joten tarkkailkaahan postia. Green card-tilauslomakkeita löytyy tallin seinältä.


    22.12.2014

 

Hyvää Joulua ja Uutta vuotta 2015 kaikille Cavallolaisille!

 

Joulumaastot ratsastettiin suhteellisen talvisessa kelissä lauantaina.

Perjantain vesisateen ja tuulen jälkeen näytti että maa on jäätiköllä, mutta onneksi yöllä oli sadellut ihan riittävästi lunta maastoilua varten :). Maastojen jälkeen talli hiljentyi valmistautumaan joulun viettoon. Välipäivinä on kursseja ja tunteja tiedossa, ja kevätlukukausi alkaa keskiviikkona 7.1.2015. 

Vuoden opetushevonen-äänestyksessä, ties kuinka monennen kerran, voittajaksi äänestettiin Tupsu. " Tupsu on lempeä ja luotettava tukkajumala, sen kanssa voi sekä aloittaa ratsastamisen kuin kehittyä siinä. Toimii hyvin esteillä, koulussa ja maastossa." " Tupsu on reipas ja rehellinen." "Reipas, mutta varma tätiratsu". Tupsu on siis täydellinen opetushevonen! Hopealle ylsi Imbu ja pronssin jakoivat Vertti ja Fabe. Arvonnassa voitti Elsa Nokua.

 

"Huurteinen hevonen veräjän takana,

  hengittää usvan niitylle.

  Sen ääriviivat väreilevät, katoavat.

  Se on jo pilvi ruohossa,

  ei kai se ole kotoisin täältä."

    

 


     11.12.2014

    Tallin aukioloajat joulun tienoilla seuraavasti, (maastoista ja välipäivien tunneista on tietoa tallin ilmoitustaululla): 

·             Pe 19.12. saakka jatkuvat vakiotunnit.

·             La 20.12. Joulun maastoratsastukset.

·             Talli suljettu Su 21.12. - SU 28.12.

·             Ma 30.12 - ke 31.12 tunteja aamupäivällä.

·             To 1.1. talli suljettu.

·             Pe 2.1. talli suljettu.

·             Ma 5.1. Irtotunteja illemmalla.

·             Ti  6.1. Loppiainen. Aamupäivällä irtotunteja

·             Ke 7.1. alkaa vakiotuntien Kevätkausi 2015! Samat ryhmät, sama parillinen/pariton viikko joka toisella viikolla - kävijöillä.


10.12.2014

 

Tallin pikkujoulu-Tonttukisat ratsastettiin Itsenäisyyspäivänaattona.

Tontut olivat laittaneet riisipuuron keittymään ja tarjoilut olivatkin huippuluokkaa. Maneesissa kisailtiin estekisat puomeista 70cm:n korkeuksiin saakka. Koska eri-ikäisiä tonttuja oli kisaamassa, taluttajien käyttö oli pienimmillä sallittua ja isommat Tontut hyppäsivät omia korkeuksiaan. Isomman luokan voitti Torpan Tiia Simon kanssa, taitaa Annika joutua perumaan puheitansa etteikö Simo ole estetykki ;). Vainionpään Anni Akulla ratsasti tarkan nollaradan saaden sinisen rusetin,  ja kolmannen palkinnon sai Sissalan Annukka Pollella, ratsastajan ekat kisat joihin kovasti Annukkaa yllytettiin :)

 

Tonttukisatulokset 5.12.2014:

Luokka 1, Minitontut, Puomit

 

1.

Sofia Kivisaari - Rölli

0

1.

Alina Nikkarikoski - Roki

0

1.

Wiljami Nevala - Kompa

0

1.

Iina Talvitie - Vertti

0

 

 

 

 

Luokka 2, Tä(h)ti tontut  ja tallitontut  40/60/70 cm 

1.

Tiia Torppa - Simo

0/0-29,75

2.

Anni Vainionpää - Aku

0/0-31,53

3.

Annukka Sissala - Polle

0/0-33,06

4.

Essi Eronen - Nipa

0/0-33,10

5.

Oona Mansikkamäki - Imbu

0/0-34,21

6.

Wilhelmiina Korpi – Fabe

0/0-35,13

6.

Josefiina Maijala - Fabe

0/0-35,13

8.

Marjukka Linna - Panda

0/0-36,06

9.

Janina Lehtinen - Tupsu

0/4-50,62

10.

Salla Hirsimäki - Rölli

0/4-52,16

11.

Mira Hakomäki - Panda

0/hyl

12.

Helena Hannu - Imbu

4-35,59

13.

Iina Nikkarikoski - Tupsu

4-43,50

14.

Miina Sysilampi - Polle

4-44,59

15.

Jonna Vaarala - Aku

4-44,69

16.

Margit Talvitie - Rölli

4-72,63

17.

Roosa Hirsimäki - Fabe

4-93,11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kisailun jälkeen nautimme pöydän antimista ja kerrattiin kisapäivän kulkua.

 

 

 


2.12.2014

 

     Joulukuu vaihtui ilman lunta ja pakkasta. Esteet on kerätty kentältä estemökkiin suojaan, mistä ne kaivetaan kevätauringon pilkahdellessa taas esille. Maneesin kuitupohjaan ollaan oltu tyytyväisiä. Kottikärryllinen hevonkakkaa ollaan tokikin joka ilta pohjasta tuntien aikana kerätty, joten kiitoksia apukäsille joita hommaan katsomosta aina Annika delegoi :).


Hippo aloittaa opiskelun ratsuhevoseksi tammikuussa Ypäjällä! Hiposta ei siis tulekaan puutarhatonttu, vaan se pääsee oikeasti hommiin. Annika totesi, että yksin päivisin olisi hieman hankalaa aloittaa nuoren hevosen koulutus, turvallisuustekijöistä puhumattakaan, joten sen vuoksi Hippo lähtee Ypäjälle oppia hakemaan. Toivotaan, että siitä kehkeytyy mukava ratsuheppa Cavalloon.


Ihania tallienkeleitä on havaittu puhdistaneen suitsia ratsastuksen jälkeen :). Olisikin kiva tapa jos kuolainten pesun yhteydessä pyyhkäistäisiin suitsia satulasaippualla. Pesukoneen päällä olevasta korista löytyy satulasaippuaa, eli ei tarvitse suitsia hajottaa osiin, vaan ihan sipaista saippualla ja kuivata pyyhkeellä. Nahkatavarat pysyvät paremmin pitkään kunnossa, kun hevosen hiki ja pölyt putsataan nahkasta heti käytön jälkeen pois. Ei pakollista, mutta jos on tunnin jälkeen joutilasta aikaa.


Vakiotunnit jatkuvat perjantaihin 19.12. saakka, joulunmaastot lauantaina 20.12. ja sitten talli hiljenee Joulun viettoon. Uusi kausi alkaa keskiviikkona 7.1.2015 samoin vakiotuntiryhmin kuten nyt syksyllä on ratsasteltu.

 


Tallin aukioloajat joulun tienoilla seuraavasti, ( maastoista ja välipäivien tunneista tulee tietoa tallin ilmoitustaululle):
 

 •     Pe 5.12. Itsenäisyyspäivän aatto, Tonttukisat ja tallin pikkujoulu. ( ei tunteja )

 •     Pe 19.12. saakka jatkuvat vakiotunnit.

 •     La 20.12. Joulun maastoratsastukset.

 •     Talli suljettu Su 21.12. - SU 28.12.

 •     Ma 30.12 - ke 31.12 tunteja aamupäivällä, lista tunneista tulee tallin seinälle.

 •     To 1.1. talli suljettu.

 •     Pe 2.1. talli suljettu.

 •     Ma 5.1. Irtotunteja illemmalla.

 •     Ti  6.1. Loppiainen, ei vakiotunteja. Aamupäivällä pidetään irtotunteja

 •     Ke 7.1. alkaa vakiotuntien Kevätkausi 2015! Samat ryhmät, sama parillinen/pariton viikko joka toisella viikolla - kävijöillä.


20.11.2014

 

Joulukuun alku lähenee hiljalleen. Mukavaa pikku pakkasta on ilmassa, ja lunta saisi tälle vuodelle mielellään tulla! Joulunajan ohjelmasta laitamme tietoa lähempänä, kuitenkin vakiotunnit jatkuvat aina 19.12.

saakka.

 

Tallin pikkujoulu-tonttukisat ovat tiedossa itsenäisyyspäivän aattona, perjantaina 5.12. Tällöin ei siis ratsastustunteja ollenkaan. Kisakutsu ilmestyy piakkoin tallin seinälle.

 


3.11.2014

 

Marraskuu aloitettiin Pyhäinpäivänä Hevoshullu-koulukisojen merkeissä.

Aamu alkoi pirteässä pakkaskelissä, ensimmäisen Hevoshullu-ratsukon startatessa jo heti klo 9.15. Tähtipisteitä jaettiin kolmen eritasoisen radan ratsastaneille kisaajille. Päivän korkeimmat tähdet saalisti Nikkarikosken sisarukset, Alina Rokilla tasolla 1, sekä Iina Tupsulla tasolla 3. Kaikki kisaajat saivat diplomit ja Hevoshullu-palkintoja.

Toisena luokkana kisattiin aikuismerkin kouluratsastusohjelma, joka olikin oikein mukava ohjelma kisaradaksi. Korkeimman pistepotin luokassa sai Josefiina Maijala Fabella. Hirsimäen Hanna ja Aku saivat kakkospalkinnon, ja kolmossijasta valkoisen rusetin sai Mira Hakomäki ja Panda. Kiitos kaikille kisaajille hienoista suorituksista!

 

 

Hevoshullu-koulukisat Ratsastuskoulu Cavallossa 1.11.2014  tasot 1, 2 ja 3.

     

1.

Alina Nikkarikoski - Roki

23 tähtipistettä

1.

Iina Nikkarikoski - Tupsu

23 tähtipistettä

3.

Josefiina Maijala - Fabe

22 tähtipistettä

4.

Anni Vainionpää - Imbu

20 tähtipistettä

4.

Wilhelmiina Korpi - Nipa

20 tähtipistettä

4.

Salla Hirsimäki - Rölli

20 tähtipistettä

4.

Roosa Hirsimäki -Rölli

20 tähtipistettä

8.

Oona Mansikkamäki - Roki

19 tähtipistettä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LUOKKA 2. Aikuismerkin kouluohjelma

 

 

 

 

1.

Josefiina Maijala - Fabe

161 pistettä

2.

Hanna Hirsimäki - Aku

159,5 pistettä

3.

Mira Hakomäki - Panda

158,5 pistettä

4.

Vuokko Poikkeus - Vertti

156,5 pistettä

5.

Iina Nikkarikoski - Tupsu

156 pistettä

6.

Merja Kauppi - Tupsu

152,5 pistettä

7.

Jonna Vaarala - Vertti

152 pistettä

8.

Jonna Leppäharju - Simo

145,5 pistettä

9.

Anni Vainionpää - Imbu

145 pistettä

10.

Miina Sysilampi - Polle

145 pistettä

11.

Roosa Hirsimäki - Rölli

144,5 pistettä

12.

Essi Eronen - Fabe

143 pistettä

13.

Margit Talvitie - Rölli

127,5 pistettä

 


1.10.2014

 

Pienen tuumailun jälkeen tilasimme maneesin pohjaan kuitua. Kuitu on tekstiilisilppua, joka on tehty ratsastuskenttien pohjiin. Kuitu tekee pohjasta joustavan, se hidastaa urien muodostumista, sekä sitoo kosteutta estäen pohjan pölyämisen. Urakoimme sunnuntaina lähes 7 tuntia levittäen käsin maneesin hiekan pinnalle kerroksen kuitua, älyttömän hidasta puuhaa! Sen jälkeen kuitu sekoitettiin traktorin ja äkeen avustuksella hiekan sekaan. Sitten pitää opetella toimimaan kuidun kanssa, alkuun ainakin runsasta kastelua. Ja tarkkaa hevosenlannan keruuta pohjasta täytyy tehdä jotta se pysyy kunnossa. Mielenkiinnolla odotamme toimiiko kuitupohja hyvin, mukavan joustavalta ainakin tuntuu :). 

Kentällä ollaan vielä kuitenkin ratsasteltu. Uudet valot on nyt toiminnassa, niin näkee ulkona pimeälläkin ratsastella.


23.9.2014

 

Syyskuu viilettää, ja keli kylmeni vilpoisiin lukemiin. Hevosten laidunkausi alkaa olemaan päätöksessä, ja hepat ovat siirtyneet pelloilta talliin ja talvitarhoihin.Tunteja on pidetty sään mukaan sekä kentällä että maneesissa. Kentän uudet valotolpat ja lamput ovat paikoillaan, odottelemme kunhan sähkömies ehtii tulla kytkemään piuhat toimintavalmiuteen!

Annika käväisi Sveitsissä hevosalan opintomatkalla. Matkailu avartaa, ja tuumitaan mitä reissulta saatuja ideoita kotona voisimmekaan toteuttaa.

Koululaisten syyslomaviikko (vko 42) lähestyy. Ratsastustunnit lomaviikolla pidetään normaalisti, ainoastaan talutustunteja ei ole ollenkaan apulaisten ollessa reissussa. Laitetaan tallin seinälle listaa josta voi oman nimen ruksata ylitse, mikäli syyslomaviikolla tunnille et ole tulossa.

 Nautitaan aurinkoisista syyspäivistä, mutta pukeutukaahan lämpimästi! Muistattehan vaihtaa kesähanskat paksumpiin, kun ratsastamaan olette tulossa :).


5.9.2014

 

Aurinko alkoi iloisen lämpimästi paistamaan ja saimme siirryttyä ulkokentälle ratsastamaan :).

Annika löysi mukavan ponin kylän toiselta puolelta ja niinpä sitten Aku-poni muutti Cavalloon. Kumma kyllä kun nuo tallipaikat aina sattuu olemaan ääriään myöten täynnä, oli hieman pohdittavaa mihin karsinaan se Aku sitten muuttaa asumaan... Asioilla on kuitenkin aina tapana järjestyä, ja Annikan tuttava kaipasi ponilleen kaveria talvea varten. Pienen tuumaamisen jälkeen kiitettävän uran opetusponina tehnyt Emma muutti Ilmajoelle ponikaveriksi, jääden kuitenkin edelleen Cavallon omistukseen. Näin saatiin Akulle paikka ja mainiosti poni onkin tunneilla toiminut.

Ensi viikolla saamme kaivinkoneen pörräämään pihamaalle. Kentän valotolpat on jo pystyssä, mutta sähkökaapelille tullaan ojaa kaivamaan. 

Nautitaan syyskeleistä vaikka iltaisin pienet polttiaiset meinaakin kypärän alle tukkia...

 


29.8.2014

Toinen viikko jo pian paketissa uudesta kaudesta! Varsin maneesipainotteisena uusi kausi on avattu. Kenttää kunnostettiin lomaviikolla uusien aitojen myötä, mutta jatkuvasti ripsutteleva vesisade on siirtänyt tunnit "siististi sisätiloihin". Toivotaan että syyskuu tuo vielä raikkaita aurinkoisia päiviä jotta ulkona pääsisimme ratsastelemaan. 

Annikan tulostin meni rikki loman jälkeen, eli tulostellaan tuntikortteja satulahuoneen kansioihin heti kun laite huollosta palautuu! Syyskaudelle tiedossa Hevoshullu kisat koulu- ja esteratsastuksen merkeissä. Annika kisaili Ropsun kanssa loman viimeisenä päivänä Vaasassa luokassa helppo B, nuorten hevosten kenttäohjelmassa. Ropsu oli rento ja tasainen verkassa, ja sama vire jatkui koko radan läpi. Annika oli huippu tyytyväinen prinsessahevoseen. Saimme tuloksen 66,042% ja sillä irtosi voitto luokassa :). Seuraavana viikonloppuna ratsastettiin Kurikassa pohjanmaan alueen joukkuemestaruudet. Annika ja Ropsu olivat helppo B:3 radan joukkueen jäsen, ja kaksi ratsastajaa kilpaili helppo A tasolla. Ropsu oli paljon jännittyneempi kun viikko takaperin, mutta saimme hienon tuloksen 64,545% ja sijoitus 3. / 32. ratsukon luokassa. Lopputuloksissa joukkueemme oli sijalla 8. / 25 joukkuetta osallistui kisaan. 

Vielä muistutus tunneista, peruutukset tehtävä ennen klo 12 ratsastuspäivänä, muuten menee ruksi korttiin. Peruutus mielellään tekstiviestillä Annikalle. Ja kortithan ovat voimassa 12 viikkoa, joten muistattehan kysellä korvaustunteja peruutusten tilalle. 

Kivaa uuden kauden alkua kaikille Cavallolaisille :).

 


28.7.2014

 

Annika ja hepat ovat aloittaneet kesäloman vieton. Talli on suljettuna seuraavat kolme viikkoa. Aloitamme työt viikolla 34, 18.8. Kaikille vakiotuntipaikan varanneille on ilmoitettu tunnin alkamisajankohta tekstiviestillä. Mikäli joku ei ole viestiä tunnistaan saanut, pikaisesti yhteys Annikaan. Reissun päällä voi olla hankala tavoittaa soittamalla, mutta laittaa tekstiviestiä niin vastaillaan kun yhteyksien äärellä ollaan!

 

Nautitaan trooppisista hellelukemista ;) Lomaterveisiä kaikille Cavallolaisille :).


17.7.2014

 

Helteistä heinäkuuta on vietetty! 

Ensi viikon estekurssille ( kolme iltaa ), 22.-24.7. on yksi peruutuspaikka vapaana. Vielä siis pääsisi satulaan ennen tallin lomaa! 

Vakiotuntilista on vielä hieman vaiheessa, Annika ei ole malttanut komialla kelillä istua tietokoneen ääressä sisällä. Kyllä se lista ennen lomaa on valmis :). Ropsun kanssa käytiin viikonloppuna kisailemassa Vaasassa kahteen otteeseen. Ensin lauantaina aluekisoissa K.N. Special-luokka. Helle oli hillitön, mutta se ei Ropsun menoa haitannut. Käyntiosuuksilla jännittyneisyyttä ja pieniä rikkoja raviin. Muutoin ihan tasainen rata, prosentit 60,60%, tulos 11/31 kisaajan joukossa.

Sunnuntaina oltiin kansallisissa kisoissa, jossa luokkana helppo B:0. Etukäteen oli tiedossa, ettei tuo ole ihan helppo ohjelma nuorukaiselle 10m:n laukkavolttien kanssa, sekä peruutuksessa Ropsu kun pakkaa hyppiä kotona kahdelle jalalle... mutta lähdettiin koittamaan ja hakemaan kisarutiinia. Prosentit 58,60 ja tulos 8/10. Saatiin muutama peruutus askelkin aikaiseksi ;).


1.7.2014

 

Heinäkuussa jo mennään! Kovin epävakaista säätä ollaan saatu ihmetellä. Heinätyöt pääsi kyllä jo piskojen välissä vauhtiin. Hepoilla laiduntamista riittää, eikä ainakaan ötököitä ole ollut riesana! (Ja muuten paarma-ansan sisustaan on tiensä löytänyt monenmoista lentävää ötökkää, hyvä niin!) 

Syksyn vakiotuntiryhmät näyttävät viimekauden oppilaiden varmistettua paikkansa varsin täysinäisiltä. Jos on uusia halukkaita vakiotuntipaikkaa haluavia, niin pikainen soitto Annikalle tämän viikon aikana. (Parhaiten tavoittaa aamupäivällä klo 9-12 välillä).

Tuntilista on nyt jo työn alla. Kunhan listat on järjestyksessä, niin tekstari-ilmoitus tulee kaikille vakiotuntipaikan varanneille koska aloitetaan.

 

Muutamia kesän irtotunteja tarjolla seuraavasti: 

* Ma 14.7. klo 17.30 koulutunti

* Ma 21.7. klo 17.30 koulutunti 

 

Annika kävi Ropsun kanssa Vaasassa aluekoulukisoissa sunnuntaina. Varsinainen sähköjänis oli taas vauhdissa, jännittyneisyyttä kovasti ilmassa. Muutamia pieniä epätasaisuuksia jännittyneisyyden lisäksi radalla, muutoin mukava reilu 62 % tulos luokassa B:3. Tulos 14 / 37 kisaajan joukossa.

 

kuva: www.heidijarviphotography.com

 

Talli on lomalla ja hepat laiduntavat viikot 31-33. Eli vakiotuntikausi alkaa syyskauden osalta viikolla 34, maanantaina 18.8. Koitetaan nauttia auringosta, joka välillä paistelee pilviverhojen takaa :).


12.6.2014

 

Kesäkuu on jo pian saavuttanut puolenvälin! Kesäkuu alkoi leiriviikolla, joka piti sisällään koulu- ja estetreenejä, ilman satulaa ratsastamista sekä mieleenpainuvan yöratsastuksen. Tällä viikolla tenavat ovat kursseillaan opetelleen hevosten hoitoa ja ratsastuksen alkeita apulaisten kanssa, sekä loppuviikolla junnut ovat kursseilleet myöskin.

Hevoset ovat nauttineet laitumella olostaan. Kiirettä piisaa :)!

 

 


27.5.2014

 

Ropsu kävi kauden toiset kilpailut hellepäivänä Ylistarossa, oman seuran aluekisoissa. Lämpömittari paukutti aamusta heti +25 asteen tietämillä. Dynamiittipötkölle tuo keli taisi olla vallan passeli ja prinsessa oli miljoona kertaa rauhallisempi kuin Härmässä! 

Ratana kilpailtiin pitkänradan kenttäkilpailuohjelma nuorille hevosille (he B). Ropsu oli tosi cool ja tasainen, pisteenä kahdeksikkokin papereista löytyi ja tuloksena hieno 65,83% keskiarvo. Luokassa sijoitus oli 4. / 21 osallistujan joukossa. Hieno Ropsu!

Kuvat: http://roosaroosa.kuvat.fi


19.5.2014

 

Ihanaa, vaihto lennosta untuvatakista t-paitaan! 

Kevään viimeiset vakiotunnit ratsastetaan perjantaina 30.5. Helatorstaina 29.5. ei pidetä tunteja, Annika on silloin Centered riding-koulutuksessa.

Tämän kauden vakiotuntilaiset voivat varmistaa tuntipaikkansa syksylle kevään viimeisten tuntien aikana, tai kesäkuun loppuun mennessä. Uusille ratsastajille paikat varauksessa heinäkuun alkupuolella. Tuntipaikkaa varmistaessasi voit esittää toivomusta pienryhmästä, koulu- tai estepainoitteisesta ryhmästä. Pääsääntöisesti ryhmät ratsastavat 4:n viikon jaksoissa esteitä sekä koulua. 

Kesäkausi painottuu kursseihin, sekä maanantaisin ja perjantaisin kesävakiotunteihin. Lisäksi on mahdollisuus irtotunteihin, niistä tulee tietoa tallin nettisivuille.

Kesän junnujen yleiskurssille, ajankohta aamupäivällä 11.-13.6. olisi vapaa paikka, tiedustelut Annikalle. 

Asensimme viikonloppuna ihmeellisen näköisen vekottimen kentän laidalle. Vekotin on paarma-ansa, eli sen pitäisi houkutella paarmoja sisuksiinsa :D. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan laitteen toimivuutta... Kaikkea pitää kokeilla jotta kamalat paarmat saisi hevosten ja ihmisten kimpusta loitolle! Kerrotaan sitten käyttökokemuksista. 

Hevosten kesäloma ajoittuu viikoille 31-33 jolloin talli on suljettuna.

Vakiotunnit alkavat taas viikolla 34.

 

Kivaa kesän odotusta kaikille Cavallolaisille :) .

 


12.5.2014

 

Ropsu aloitti edellispyhänä kisakautensa Härmässä. Kauden ekat kisat, ulkokentällä ja helpot luokat C ja B kauden alkuun. Järkyttävä lumipyry alkoi Lapuan kohdalla tuoden oman lisäjännityksen kisapäivään. Ropsu oli vallan dynamiittipötkylä kisapaikalla. Huh, verkassa pukitteli muille hepoille ja oli lentoon lähdössä.. Ensimmäinen rata meni ilman rikkoja, mutta jännittyneisyys vaikutti ratsastettavuuteen aikalailla. C2 tulos 58,63% ja sijoitus 12/29 lähtijän joukossa. Toiseen luokkaan oli lähes neljän tunnin odottelu. Onneksi oli vaatetta ja loimia joukossa, ettei kostean kalseassa kelissä aivan syväjäädytty. Toinen verryttely oli jo hiukan parempi, radalla kuitenkin edelleen jännittyneisyyttä, mutta parempaan päin kaiken kaikkiaan. K.N. Specialin tulos 62,50% ja sijoitus 5 / 27 lähtijän joukossa. Täytyy nyt vaan kiertää kisoja, niin josko tuo ylimääräinen hömpöttely rauhoittuisi, ja prinsessahevonen malttaisi hengitellä ja keskittyä olennaiseen! kuvat www.tuulian.galleria.fi


2.5.2014

 

Ollaan jo kuukauden päivät päästy ratsastamaan kentällä!

Vappuaattona kisattiin naamiais-koulukisat. Satulahuoneeseen olivat tallienkelit loihtineet munkkeja, joita siman kanssa saatiin nauttia. Luokan K.N. Special voitti Vuokko Poikkeus Tupsulla, ja luokan C:1 voitti Josefiina Maijala Pandalla. Erikoismaininnan parhaasta naamiaisasusta sai Jonna Vaarala Vertin kanssa.

Ensi viikolla Sysilammen Miina aloittaa kuuden viikon työssäoppimisen. Miina on pitkäaikainen Cavallon oppilas, ja hän valmistuu syksyllä hevosharrasteohjaajaksi.

Vappukisan 30.4. tulokset:

 

Luokka 1, K.N. Special

 

1.

Vuokko Poikkeus - Tupsu

158p.

2.

Merja Kauppi - Tupsu

157p.

3.

Juulia Talvitie - Panda

155p.

4.

Jonna Vaarala - Vertti

153p.

4.

Tiia Torppa - Tahvo

153p.

6.

Tuulia Ala-Nisula - Simo

150,5p.

7.

Leena Kristola – Iwar

145p.

 

 

 

 

Luokka 2, C:1

 

1.

Josefiina Maijala - Panda

127,5p.

2.

Oona Mansikkamäki - Vertti

127p.

2.

Mira Hakomäki - Panda

127p.

4.

Iina Nikkarikoski - Tupsu

126p.

5.

Roosa Hirsimäki - Vertti

122,5p.

6.

Mari Vanhanen - Tahvo

117,5p.

7.

Essi Eronen - Fabe

116p.

7.

Anni Vainionpää - Imbu

116p.

9.

Margit Talvitie - Imbu

106,5p.

 


 

3.4.2014

 

Kevätfiilis painaa jo päälle. Hevosista lähtee viimeiset talvikarvan rippeet ja kellotkin siirrettiin kesäaikaan. Jo viime viikolla päästiin ratsastamaan ulkokentälle, kivaa! Osaa tunneista on siis pidetty ulkosalla, osaa maneesissa. Eli ratsastajat, varautukaahan pukeutumaan sellaisella vaatetuksella, että tunti onkin kentällä. Hevoset ottivat rauhallisesti siirtymisen maneesista kentälle. Yleensä Iwar on ollut se villiheppa, joka ekalla tunnilla pukittelee kun päästään pihalle. Polle oli hetken reipas ja meinasi intoilla, mutta tasoittui nopeasti. Yleensä on vasta huhtikuun lopussa päästy ulos ratsastamaan, mutta kun lunta ei ole ollut nimeksikään, niin kenttä kuivui nopeasti ratsastuskuntoon. 

Uusi iso heppa Rölli muutti nimensä, ja tuntee nykyään nimen Simo. Simo kävi eläinlääkärin tarkastuksessa ja jäi tallin kalustoon, ja kovasti ratsastajat ovat Simosta pitäneet. Kuvia ja esittelyä laitetaan heti kun kuvaaja ehtii ottaa kameran esille. 

Pääsiäinen lähestyy myöskin. Talli on suljettuna pääsiäisen ajan, eli pitkäperjantaina 18.4. - maanantaina 21.4. (2. pääsiäispäivä) ei ole ratsastuskoulun tunteja.


14.3.2014

 

Cavallo-pipo tilaajat huomio! 10 € per pipo kirjekuoreen ja oma nimi kuoren päälle. Pipot on jo valmiina, saadaan rahat kasaan ja pipot haettua käyttöä varten :). 

Väki ihmetteli alkuviikolla että jopas Hippo on muhkuuntunut kolmessa kuukaudessa. Heppa karsinassa ei ollutkaan Hippo vaan uusi heppa. Vertin rotuinen iso ruuna, lempeä läsipää. Rölli on ollut hepalla nimenä, joten nyt pitäisi nimeä soveltaa kun eikai kahta Rölliä voi samassa tallissa asustaa...

Aurinko on paistanut upeasti ja koko kenttä on jo lähes kuiva. Tätä menoa päästään hyvin nopeaa ulos ratsastamaan! Kesäkurssit saavat viikonloppuna loppusilauksen ja tulevat sitten tallinseinälle esille.


3.3.2014

 

Maaliskuu maata näyttää... ja koko talven kaivattu lumipyry saapui tietysti tässä vaiheessa pohjanmaalle :P! Pipo tilaus on vielä tämän viikon (vko 10) satulahuoneessa! 

Rölli kävi tänään eläinlääkärissä, ja sai luvan alkaa liikkumaan normaalisti. Annika ratsastelee ensin, ja sitten saa Rölli palailla tunneille. Hippo varsa voi hyvin naapurin pihatossa. Vaikka iso poikakerho pihatossa asustaa, niin kovin sosiaalista porukkaa varsat ovat, ja ihmisen luokse mielellään tulevat rapsuteltavaksi. 

Kesäkurssien suunnittelu alkaa piakkoin, ja lisäksi suunnitteilla kesävakiotunteja kurssien lisäksi. 

Kivaa kevään odotusta kaikille :).


13.2.2014

 

Helmikuussa jo mennään, kovaa kevättä kohti! 

Koululaisten hiihtolomaviikolla (vko 9) vakiotunnit normaalisti, paitsi talutustunteja ei pidetä ollenkaan. Ruksaathan tallin seinällä olevasta listasta nimesi ylitse, mikäli lomaviikolla et ole ratsastamaan tulossa. Tällöin saadaan yhdistettyä ryhmiä ja järjestettyä ekstratunteja halukkaille. Tulevana lauantaina on tallilla Master-ratsastuksenopettaja / Centered riding level 3 - tason ohjaaja Eerika Häkkisen istuntavalmennuksia tiedossa. 

Kesäkursseja suunnitellaan maaliskuussa. Tallin sähköpostiin voi lähettää toivomuksia kurssien sisällöstä/ajankohdista. Pysyy viestit hyvin tallessa sähköpostissa, ja saa sieltä lukea toiveita kun kurssit ovat suunnittelun alla. Lakeuden ratsastajat järjestävät seurakisat maaliskuun loppupuolella Cavallossa. Kisakutsua ja ilmoittautumisohjeita tulee lähempänä tallin seinälle. 

Tallipipo-tilaus on tiedossa, oikeastaan mallikappaleet ovat jo työn alla. Kun mallipipot saadaan valmiiksi, niin saavat halukkaat tilata oman pipon Cavallon logolla varustettuna :). Pipoista ja tilauksesta tulee tietoa tallin seinälle!


17.1.2014

 

Pakkaset sitten saapuivat monen kuukauden plussakon jälkeen rytinällä.

Tunnit ratsastetaan normaalisti pakkasen ollessa -20 asteen tietämillä.

Maneesissa on yleensä noin 5 astetta ulkolämpötilaa lämpimämpää. Annika ilmoittaa tekstiviestillä päivän ryhmien oppilaille, mikäli tunnit joudutaan kokonaan perumaan. Eli normaali peruutuskäytäntö pakkaspäivinäkin, päivän tunti peruttava klo 12:sta mennessä, jolloin hevosten jako tunneille onnistuu niin että kaikille hevosille on tasapuolisesti töitä. Muistutetaan pukeutumisesta talvisille tunneille, kunnon kintaat, talviratsastusjalkineet ja kypärän alle myssyä, tai myöskin kypärään kiinnitettävät korvaläpät on todettu käytössä hyväksi :). Pakkasen paukkuessa koko päivän -20-30 asteen välissä on järkevämpää jättää hevoset liikuttamatta. Tämän viikkoiset pakkaslukemat kun vuorostaan voivat jatkua monta kuukautta, niin eiköhän kunnon pukeutumisella pärjätä ratsailla, eilen ainakin osa toppatakeista jo alkuverryttelyn jälkeen riisuttiin pois päältä :D. 

Tallin ovet on suljettava erityisen huolellisesti, ettei vesiputket vaan jäädy. 

Pakkasterveisiä kaikille ratsastajille :)


3.1.2014

 

Hyvää Uutta Vuotta! 

Vanhan vuoden viimeisenä aamupäivänä kisailtiin koulukisojen merkeissä.

Hevoshullu-koulukisan luokat ratsastettiin ensimmäisenä. Tähtipisteitä saalistettiin siisteillä radoilla. Jaetun ykkössijan jakoivat Inka Seppelvirta, Iina Nikkarikoski ja Josefiina Maijala. Kaikille heppahulluille oli diplomit ja esinepalkintoja. Helpon C:n ykkössijan sai Anne Ylä-Soininmäki Emman satulassa. Kolmosluokkana kisattiin helppo B:0. Voiton vei tarkalla ja tasaisella suorituksella Niina Päivärinta Tahvon kanssa. 

Vakiotuntien kevätkausi aloitettiin syksyisessä säässä 2.1. Loppiaisena 6.1. ei vakiotunteja. Tästä jatkamme normaalin arjen merkeissä kevättä kohti. Toivotaan ettei lumisateet enää maaliskuussa pakkasen kanssa iske päälle...

 

Hevoshullu-kisat Ratsastuskoulu Cavallossa 31.12.2013:

 

Luokka 1, Hevoshullu:

 

1.

Josefiina Maijala - Nipa

22 tähtipistettä

1.

Inka Seppelvirta - Roki

22 tähtipistettä

1.

Iina Nikkarikoski - Tupsu

22 tähtipistettä

4.

Mira Hakomäki - Imbu

21 tähtipistettä

4.

Anni Vainionpää - Emma

21 tähtipistettä

6.

Essi Eronen - Tahvo

20 tähtipistettä

7.

Roosa Hirsimäki - Vertti

19 tähtipistettä

7.

Wilhelmiina Korpi - Panda

19 tähtipistettä

 

 

 

 

 

 

 

 

Luokka 2, harrasteluokan kouluohjelma:

 

1.

Anne Ylä-Soininmäki - Emma

103,5 p.

2.

Vuokko Kuusisto - Imbu

100,0 p.

3.

Margit Talvitie - Imbu

96,0 p.

     

 

 

 

 

Luokka 3, helppo B:0:

 

1.

Niina Päivärinta - Tahvo

155,5 p.

2.

Hanna Mäkelä - Nipa

149,5 p.

3.

Tuulia Ala-Nisula - Tahvo

149,0 p.

4.

Hanna Lahti - Fabe

144,5 p.

5.

Juulia Talvitie - Panda

143,5 p.

6.

Miina Sysilampi - Fabe

143,0 p.

7. Marja Vainionpää - Nipa 139,5 p.

 

 


24.12.2013 

 

Hyvää Joulua ja Uutta vuotta 2014 kaikille Cavallolaisille! 

Joulumaastot ratsastettiin syksyisessä kelissä lauantaina. Onneksi aurinko edes pilkahteli taivaanrannasta hetkellisesti. Mutta kelin mukaan kopsuteltiin, ja tallissa kuuman mehun ja pipareiden ääressä koitettiin saada joulufiilistä :). Kevätlukukausi alkaa vakiotunneilla torstaina 2.1.2014. 

Vuoden opetushevonen-äänestyksessä voittajaksi kruunattiin Kreivitär Priima itse, eli Imbu-mamma! "Taitava, upea ja ihanan kiukkuinen", "Reipas, osaava mummo", "herkkä ja kuuliainen", "Vanhassa rouvassa virtaa riittää", "Ihana mamma, joka jaksaa opettaa tätiä", "Luottoheppa". Näitä perusteluja tallin itseoikeutetusta Kuningattaresta saimme :). Hopealle ylsi Tupsu ja pronssista taisteli useampi heppa. Ja kaikki sai taas ääniä! 

Arvonnassa voitti Mira Hakomäki, onnea :)


16.12.2013

 

 

Joulunajan aukiolot:

 

- Vakiotunnit jatkuvat perjantaihin 20.12. asti.

- Lauantaina 21.12. Joulumaastot

- Talli suljettuna 22.12. - 29.12. (perjantaina 27.12. maastoiluun mahdollisuus)

- Ma 30.12. Irtotunteja aamupäivällä.

- Ti 31.12. Hevoshullu-koulukisat aamupäivällä.

- Ke 1.1. Talli suljettu.

- To 2.1. Alkaa vakiotuntien kevätlukukausi. Paitsi loppiaisena, maanantaina 6.1. ei vakiotunteja, aamupäivällä irtotunteja.

 


16.12.2013

 

Tonttukisa-pikkujoulut järjestettiin Itsenäisyyspäivänä. Tallitonttu oli laittanut puurot tulille, ja tarjoilut olivatkin taas huippuluokkaa!

Kisailut käytiin mukavassa tunnelmassa katsomon pullistellessa runsaasta yleisöstä. Ja hienon harrastuksen sopivuudesta monen ikäiselle kertoo kisaajien ikäjakauma, 1v - lähes 60 v! Hieman radoissakin oli haastetta ja tuumailua mistä kannattaa hyvät reitit radalla ratsastaa. Hyviä suorituksia, ja pieniä opettavaisia unohduksiakin radan kulusta nähtiin.

Hieno kisapäivä :).

 

TONTTUKISAT 6.12.2013:

 

Luokka 1, Minitontut, Puomit:

 

1.

Petra Puusaari - Iwar

0

1.

Alina Nikkarikoski - Roki

0

1.

Wiljami Nevala - Roki

0

1.

Iina Talvitie - Vertti

0

1.

Jenni-Sofia Lieste - Iwar

0

1.

Maija Nisula - Tahvo

0

     
  Luokka 2, Tä(h)ti tontut,  40cm:  

1.

Margit Talvitie – Tupsu

0

1.

Anne Ylä-Soininmäki - Polle

0

1.

Salla Hirsimäki - Iwar

0

1.

Helena Hannu - Imbu

0

1.

Mari Vanhanen - Tahvo

0

 

 

 

 

Luokka 3, Tallitontut, 50-60cm:

 

1.

Josefiina Maijala - Nipa

0/0-32,56

2.

Iida Toivonen- Imbu

0/0-40,47

3.

Oona Mansikkamäki - Roki

0/0-41,71

4.

Roosa Hirsimäki - Vertti

0/4-57,00

5.

Anni Paavola - Tupsu

0/8-32,03

6.

Iina Nikkarikoski - Tupsu

0/12-41,21

7.

Mira Hakomäki - Fabe

0/hyl

7.

Wilhelmiina Korpi - Fabe

0/hyl

9.

Jonna Vaarala - Vertti

8-61,94

 

 

 

 

Luokka 4, Isot Tontut, 70cm:

 

1.

Tuulia Ala-Nisula - Fabe

0/0-26,09

2.

Miina Sysilampi - Imbu

0/0-30,55

3.

Juulia Talvitie - Panda

4-46,59

4.

Inka Seppelvirta - Tupsu

8-50,94

 


 

2.12.2013

 

 

Joulunaika lähestyy ja tuo pieniä muutoksia tallin toimintaan:

 

- Itsenäisyyspäivänä, perjantaina 6.12. Tallin pikkujoulut ja Tonttukisat klo 16.

- Vakiotunnit jatkuvat perjantaihin 20.12. asti.

- Lauantaina 21.12. Joulumaastot

- Talli suljettuna 22.12. - 29.12. ( perjantaina 27.12. maastoiluun mahdollisuus )

- Ma 30.12. Irtotunteja aamupäivällä.

- Ti 31.12. Hevoshullu-koulukisat aamupäivällä.

- Ke 1.1. Talli suljettu.

- To 2.1. Alkaa vakiotuntien kevätlukukausi. Paitsi loppiaisena, maanantaina 6.1. ei vakiotunteja, aamupäivällä irtotunteja.

 

Hippo vietiin lauantaina naapuriin Mattilan tilalle varsapihattoon talven ajaksi. Siellä on 4 varsulia kirmaamassa ja touhuamassa talven yli. Rölli loukkasi jalkaansa, ja sai sairaslomaa ainakin tammikuuhun saakka. Tällöin tuli tarvetta monentasoisille aikuisille ja lapsille sopivalle hepalle, joten Topi muutti uuteen kotiin ja tilalle tuli Polle Turusta. Polle on Tupsun kaksoisolento, ja vaikuttaa parin viikon tuttavuuden jälkeen luotettavalta ja monen tasoiselle ratsastajalle sopivalta hevoselta. Tasaiset askeleet ja pehmeä hyppy :).

 

Kovat tuulet ovat olleet jatkuvasti riesana. Pidämme maneesin ovet kiinni haalla tuntien ajan, etteivät isot pääty-ovet kolise. Joten maneesiin ei pääse kesken tunnin, ainostaan tunnin vaihtuessa seuraavaan. Toivotaan että pieni pakkanen veisi tuulet mennessään.

 

Mukavaa Joulun odotusta kaikille :).

 


11.11.2013

 

Märkää ja pimeää on marraskuun alussa riittänyt! Maneesin pohja uusittiin muutama viikko sitten kokonaan. Heppojen lannat täytyy tunnollisesti keräillä pois maneesista, jotta pohja pysyy pidempään hyvänä. Ulkokentältä siirrettiin esteet mökkiin suojaan talven ajaksi, ettei ne jäädy lumen alle piiloon. 

Kovasti on tullut kyselyä tallin joulunajan ohjelmasta. Vakiotunnit pitää pienen joulutauon, viikot tarkennetaan tänne nettisivuille lähempänä. Kelien mukaan joulunajalle suunnitteilla maastoilua ja ekstratunteja, seurailkaa tallin ilmoitustaulua! 

Lakeuden ratsastajien seurakisat on lauantaina 23.11. Tallin pikkujoulu-tonttukisat tiedossa Itsenäisyyspäivänä 6.12. Tonttukisojen kutsu tulee lähempänä tallinseinälle.

 Tilaukseen laitettu pikkupakkasta ja lumisadetta...


7.10.2013 

 

Lokakuussa jo mennään! Ensi viikolla (vko 42) on koululaisten syyslomaviikko. Ruksaathan tallin seinällä olevasta listasta nimesi ylitse, jos et ole lomaviikolla tunnille tulossa. Syyslomalla muutoin tunnit normaalisti, mutta maanantaina ei talutusryhmiä ollenkaan.

Lisäksi perjantaina 18.10 ei ratsastustunteja lainkaan, silloin junan nokka osoittaa kohti Hartwall Areenan horse showta :). 

Kelikin on viilentynyt syksyiseksi, joten muistutetaan pukeutumisesta tunneille sään mukaan. Suurin osa tunneista on vielä menty kentällä, joten varauduthan kunnon vaatetuksella. Hevosten karsinoiden ovesta löytyy fleeceloimet, jotka voi laittaa tunnin jälkeen hevosille päälle, mikäli ne tuntuvat hikisiltä. 

Hippo on kuukauden verran elellyt ruunan elämää. Ruunaus sujui hyvin ja pian saadaan Hippo laittaa kaverien kanssa samaan tarhaan. Topi on siirtynyt ratsastuskoulun tunneille, ja vallan mukavasti se on tunneilla mennyt. 

Lakeuden ratsastajat järjestävät seurakoulu ja - estekisat tallilla 23.11. Kutsu tulee tallinseinälle lähempänä, Annikan kanssa voi sitten sopia hevosvalintoja kisoihin. Tallin hevoshullu-koulukisat myös tiedossa vielä syksyn mittaan, kunhan saadaan sopiva viikonloppu vapaaksi.


16.9.2013

 

Syyskuulla Annika kävi Ropsun kanssa kisailemassa. Ensin 7.9. Nykarlebyssä. Koitettiin jaksaako nuorineiti mennä kaksi rataa saman kisapäivän aikana, ja jaksoihan se. Kaksi helppo C luokkaa, jossa ensimmäisessä prosentit 64,44 ja viides palkintosija. Toiselta radalta muutama rikko, mutta hyvät prosentit 62,955 ja sija 10/23 osallistujan joukossa.

Nuortenhevosten (4-6 vuotiaat) aluemestaruudet ratkottiin 14.9. Kauhajoella. Luokkana helppo B, kenttäkisaohjelma nuorillehevosille. Ropsu ehkä hieman väsähti radalla, mutta hienot prosentit 61,97 ja sija 8/19 osallistujan joukossa :). Tästä on mukava jatkaa treenejä talvea kohti ja ensi kautta ajatellen!


4.9.2013 

Hevoshullu-estekisat hypittiin aurinkoisena syyspäivänä kentällä lauantaina. Saimme nähdä hienoja suorituksia ja jännittävää kisailua. Hevoshullu 2013- voittajaksi kruunattiin Tuulia Ala-Nisula Fabella. 80cm:n korkeudella puhdas suoritus toi sinivalkoisen rusetin Faben suitsiin. Kakkossijan saalisti Inka Seppelvirta Imbulla ja kolmostilalle sijoittui Roosa Hirsimäki Röllin kanssa. Kaikki kisaajat saivat hevoshullun sponsoroimia palkintoja ja tyylikkäät diplomit. Avoimen luokan 80cm:n korkeudella voitti Juulia Talvitie Pandalla, kakkossijalle Hanna Mäkelä Fabella. Onnea voittajille, sijoittuneille ja kaikille kisaajille kiitokset hienosta kisapäivästä! 

Hippo haettiin kotiin sunnuntaina laidunkauden päättyessä. Pikkuheppa oli kasvanut mukavasti kesän aikana, ja niin kiltisti se antoi kiinni isolta laitumelta. ( Annikaa jänskätti, että Hippo on ihan villiintynyt kesäloman jäljiltä, eikä riimua saada ikinä päähän...) Talven aikana saadaan treenata talutusharjoituksia, irtohypytystä ja muuta käsittelyä. Lisäksi oriista tulee ruuna. On helpompaa, kun Hippo pääsee ruunana tarhailemaan porukassa, eikä ori sekoita tammojen elämää ;). 

Opetushevosista Komi on lähdössä Sadulle kotiin Kurikkaan. Kavionivelvaivat siirtävät Komin kevyempään käyttöön maastoiluhevoseksi.  Jo kuuden vuoden ajan Komi on meitä ilahduttanut tasaisella menollaan "luottoratsun" hommissa. Iso joukko Komi-faneja tulee kaipaamaan tuota isoa suokkia, mutta toivotaan että kevyemmässä käytössä Komilla on vuosia vielä elämää edessä. Komin tilalle opetushevosen tehtäviin tallille muutti pv-ruuna Topi. Topi saa kotiutua uuteen paikkaan, ja Annika hieman ratsastelee hepalla ennenkuin opetustöihin Topi pääsee. 

Neljättä viikkoa uudesta kaudesta mennään, ja upeissa syyspäivissä ollaan saatu ratsastella!

 

Tuloksia:

Hevoshullu-kisat Ratsastuskoulu Cavallossa 31.8.2013, luokka 40/60/80cm:

1.

Tuulia Ala-Nisula - Fabe

0/0-31,82 (80cm)

2.

Inka Seppelvirta – Imbu

0/0-33,66 (60cm)

3.

Roosa Hirsimäki – Rölli

0/0-34,40 (60cm)

4.

Juuli Ketola – Tupsu

0/0-35,66 (60cm)

5.

Anni Vainionpää - Rölli

0/0-39,75 (60cm)

6.

Iida Toivonen – Emma

0/0-41,19 (60cm)

7.

Iina Nikkarikoski – Iwar

0/0-41,90 (60cm)

8.

Wilhelmiina Korpi - Iwar

0/0-48,22 (60cm)

9.

Josefiina Maijala - Nipa

0/4-1,59,04 (60cm)

10.

Anni Paavola – Tupsu

4-48,84 (60cm)

11.

Mira Hakomäki – Imbu

4-61,41 (60cm)

12.

Oona Mansikkamäki - Tupsu

8—57,19 (60cm)

  

Luokka 2, avoin kaikille 60/80cm: 

1.

Juulia Talvitie - Panda

0/0-25,72

2.

Hanna Mäkelä - Fabe

0/0-26,57

3.

Jassu Seppelvirta - Tahvo

4-41,31

4.

Jonna Vaarala - Tahvo

4-49,91

5.

Marjukka Linna - Fabe

4-55,56

6.

Alexandra Kaukonen - Panda

4-82,25

 


12.8.2013 

 

Lomat on pidetty ja uusi kausi alkaa! 

Lomalla ehti laiskottelun lisäksi urakoida tallin pesun, siinä sitä hommaa riittikin. Hippoa käytiin laitumella katsomassa, ja oli se jonkin verran kasvanutkin. Haetaan Hippo kotiin sitten kun laidunkausi päättyy. 

Vakiotunnit alkavat tänään maanantaina. Vakiotuntilaiset maksavat tuntinsa 10 tai 5 kerran korteilla, jotka voi maksaa käteisellä tai tilisiirrolla. Muistattehan että kortit ovat voimassa 12 viikkoa.

Peruutukset tunnille ratsastuspäivänä klo 12 mennessä, muutoin menee ruksi ratsastuskorttiin. Kun peruutus tulee ajoissa, ehditään ilmoittaa vapaista illan tunneista halukkaille. Tietysti mieluusti ilmoitus heti kun tietää ettei seuraavalle tunnille pääse. Peruutukset tekstiviestillä (ei s-postiin/facebookiin). Annikan lisäksi opettajina jatkavat tuttuun tapaan Sari, pitäen yhden illan tunnit joka viikko. Jennika jatkaa ratsastuskoulun opetustöissä, vaikka välivuoden jälkeen aloittaa myös opiskelun. 

Syksylle tiedossa vielä Hevoshullu este- ja koulukisat, sänkipeltomaastoilua kunnes puintityöt ovat ohitse, sekä ratsastuspilates tunteja... Ja muuta kivaa saa ehdottaa! Pieniä projekteja tallinpihalla riittäisi syksylle. Kentälle olisi tarkoitus hankkia valotolpat ja uudet valot. Ladon katto purettiin kesällä ja sen sisustaa on tyhjätty. Koitetaan suoristaa latoa jos se suinkin onnistuu, uusi katto odottaa sitten tekijäänsä. 

Pitkää ja lämmintä syksyä odotellaan ja tallilla tavataan :) .


21.7.2013

Kesä on mennyt vauhdilla! Erikoista tässä kesässä on ollut, etteivät paarmat ole olleet lainkaan riesana, vaan hevoset ovat saaneet rauhassa olla laitumella. Toukokuun alusta yksi tunti on ratsastettu maneesissa. Uusi pintahiekka on hyvin vetänyt vesisateen jälkeen pinnan kuivaksi ja olemme saaneet ratsastella ulkoilmassa :).

Hepat lomailevat laitumella viikot 30-32 ja talli on suljettuna. Annika tekee vielä viime silauksia vakiotunti listoihin, ja ilmoittaa tekstarilla kaikille tuntiajan kun listat ovat valmiina. Listat piti saada ennen loman alkua valmiiksi, mutta vielä pieni loppurutistus edessä! Loman ajan voi puhelimitse olla hankala tavoittaa, laita tekstaria niin vastaillaan kun ollaan yhteyksien äärellä.

Loman alkajaisiksi Annika piipahti Ropsun kanssa Vaasassa aluekoulukisoissa. Luokkana helppo B:3. Alkuviikon kotitreenien perusteella Annika arvioi tarvittavan verryttelyajan liian pitkäksi, mutta Ropsu olikin niin kisafiiliksissä että lyhyempikin verkka-aika olisi piisannut. Radalla Ropsu hieman hyytyi, ja jäi siirtymisissä hitaaksi pohkeelle. Ihan mukava 59,77% keskiarvo radasta ja positiivista meininkiä kaiken kaikkiaan. Ropsu ei enää käsihevosena säntäillyt liinan päässä joka suuntaan, vaan rauhassa jaksoi olla satuloitavana ja kävelytettävänä.

Vakiotunti kausi alkaa viikolla 33, ainakin siihen asti vielä nautitaan kesäkeleistä :)! 


29.6.2013 

Vakiotuntikausi alkaa syksyllä viikolla 33, maanantaina 12.8. Viime kauden oppilaat, varmistattehan paikkanne heinäkuun 5. päivään mennessä, tekstiviesti riittää. Uusien ilmoittautuminen puhelimitse viikolla 28, 8.-12.7.

Tuntihintoihin tulossa 1.8. alkaen korotus, johtuen vuodenvaihteen ALV-muutoksesta, sekä kohonneista kustannuksista ( sähkö, rehut ). Uusi hinnasto löytyy tallin nettisivuilta. Vakiotuntilaiset maksavat tuntinsa 10 kerran tuntikortilla (5* kortti joka toinen viikko ratsastaville). Kymmenen kerran kortit ovat voimassa 12 viikkoa.

Talli on kesälomalla viikot 30-32.


25.6.2013

Irtotunteja:

- Pe 28.6. klo 18 maastoretki

- Ma 1.7. klo 18.30 Puolen tunnin talutusryhmä ( varaa oma taluttaja )

- Ke 3.7. klo 18.30 Koulutunti

- Ti 9.7. klo 18.30 Estetunti

- Ke 10.7. klo 18.30 Koulutunti

- Ma 15.7. klo 18.30 Puolen tunnin talutusryhmä ( varaa oma taluttaja )

- Ke 17.7. klo 18.30 Koulutunti

 


11.6.2013

 

Annika ja Ropsu kävivät sunnuntaina ensimmäisissä yhteisissä kisoissaan Seinäjoen raviradalla. Oman seuran aluekoulukisoissa oli sopiva pitkänradan tutustumisluokan kouluohjelma, jota siis starttaamaan!

Hieman Ropsua kisapaikalla jännitti siirtyminen raviradan ylitse kisa-alueelle. Verryttelyssä hieman jänskätti, kun hevosia vilisi ohitse, mutta melko hyvin kaikki neljä jalkaa maantasalla pysyi. Kisat käytiin suuren lähtijämäärän vuoksi kolmella kouluradalla, ja siirtyminen omalle kisaradalle kiinteän vesihaudan ohi toi hieman stoppailua, samoi katsomolle ja kuulutuslaitteille hieman piti puhista. Itse kisaradalla saatiin muutama kierros kiertää rataa sisäpuolella kevyessä ravissa ennen kuin suoritus alkoi, ja Ropsu oli varsin rennon oloinen radalla. Kaikki asiat radalla saatiin suoritettua, ja voi että kun Annika oli tyytyväinen Ropsuun! Tavoitteena oli päästä radan sisälle, pysyä siellä ja saada asiat jotenkin tehtyä, mutta Ropsu oli etenkin laukkaohjelmassa niin rento ja kuuliainen. Tästä on kiva jatkaa treenaamista. Suurin yllätys oli tuloksien tullessa, neljällä ensimmäisellä ratsukolla täysin sama piste- ja prosenttimäärä, 62,31%. Ja Ropsu kuului tähän porukaan! Eli ensimmäisissä kisoissa sijoitus 4. / 32 kisaajan joukossa! (Koulukisoissa pisteiden ollessa ratsukoiden kesken samat, lasketaan ratsukoiden paremmuusjärjestys ns. "alapisteiden" kautta, eli kuuliaisuus, askellajit, lennokkuus, istunta. Ratsukko jolla on näistä eniten pisteitä voittaa jne). Tuomarin loppukommentti " Elegantti hevonen" kuvaa Ropsua täydellisesti :) .

http://valokuvia.viuhka.fi


2.6.2013

Hippo käveli hienosti suoraan traileriin ja matkusti Kauhavalle kesälomalle sunnuntai-aamulla. Tallin heppalauma pääsi kotona myös laitumelle.

Irtotunteja:

Ti 11.6. klo 18.30, puolen tunnin talutus (varaa oma taluttaja)

Ke 12.6. klo 18.30, koulutunti

Ke 19.6. klo 18.30, koulutunti

Ti 25.6. klo 18.30, estetunti

Ke 26.6. klo 18.30, koulutunti

To 27.6. klo 16, koulutunti


25.5.2013

 

Helle on hellinyt oikein urakalla. Laitumet vihertää kovasti, joten varmasti ensi viikonloppuna hevoset pääsevät laiduntamaan. Hippo lähtee ensi viikonloppuna kolmen orivarsan kanssa temmeltämään laitumelle koko kesän ajaksi. 

Vakiotunnit jatkuvat vielä ensiviikon ajan, eli perjantaina 31.5. ratsastetaan kevätkauden viimeiset tunnit. 

 

Kesäkursseille muutama vapaa paikka, eli tilaa seuraavasti : 

*Junnujen yleiskurssi 10.-12.6. aamupäiväkurssi klo 10-13.

* Koulukurssi, Tä(h)tiridarit, 17.-19.6. klo 17-18.30.

* Estekurssi, alkeet, Tä(h)tiridarit, 24.-26.6. klo 17-18.30.

* Erikoisestekurssi, 11.-12.7. klo 17-18.30.

Tiedustelut kursseista Annikalle.

 

Irtotunteja on kesän mittaan viikoittain, koitetaan laittaa päivämääriä nettisivuille mahdollisimman pian.

16.5.2013

 

Kesä saapui aivan varkain, ihanaa lämpöä :) 

Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskisat ratsastettiin helatorstaina Koivusalon tallilla. Aamusta traikkuun pakattiin junioriratsastajien, Tuulia Ala-Nisulan ratsu Nipa, sekä Tiia Torpan kisapeli Rölli. Perässä matkaan lähtivät seniorisarjan ratsastajat ja hepat, eli Hanna Lahti ja Fabe, Hanna Mäkelä ja Tahvo, Alexandra Kaukonen ja Imbu sekä Juulia Talvitie ja Tupsu. Kisapäivä oli kamalan sateinen. Junnut suorittivat kouluosuutensa maneesissa. Tuulia ja Nipa saivat K.N.special luokassa tasaisella radalla 56,9 % ja Tiia Röllin kanssa 54%. Tuulian sijoitus 11 / 28 osallistujaa, Tiia 18/ 28. Seniorit saivat ratsastaa radan ulkona, ratana myös K.N.special. Hannalle ja Fabelle tasainen suoritus prosentein 61,6. Mäkelän Hannan Tahvo teki tenän sadekelissä ja meinasi jäädä parkkiin seisomaan, "minä en ala juosta täällä sateessa!!!" , mutta hyväksytyn suorituksen verran pisteitä plakkariin. Sade taisi yltyä kovimmilleen kun Juulia ja Tupsu pääsivät kuralammikoita läpsyttämään, prosentit 54,1. Alexandra ja Imbu piskoja uhmaten radalla prosentein 58,3. Sennujen koulussa Hanna ja Fabe saivat punaisen rusetin neljännestä sijasta, jee :). 

Estehyppelöt sitten maneesissa korkeudella 70cm. Rölli paukapää järkyttyi radasta kahden kiellon verran, Tuulia ratsasti Nipalla perusradalla tasaisen 0-tuloksen. Sennuissa Hanna M ja Tahvo sisuuntuneena aamun kouluohjelman laiskottelusta hieno ja vauhdikas 0-rata. Hanna ja Fabe nollilla, Alexandra ja Imbu myös puhtaasti. Tupsu kauhistui punaisesta laatikosta pystyn alla ja sivusi esteen kahdesti.

Uusinnassa Tuulia ja Alexandra päättivät tutkailla uuden maneesin pohjaa lähemmin, Hanna ja Tahvo hyvärytminen ja nopea 0-rata, samoin Hanna ja Fabe. Palkintojen jaossa Hanna ja Tahvo neljäs palkintosija sekä Hanna ja Fabe kuudes palkinto! Hienoa tytöt! 

Sitten jänskättiin yhteistuloksia... Ja niin sitten kävi, että Hanna ja Fabe saivat senioreiden mestaruuspronssia! Upeeta, mahtavaa :). Pitkä ja märkä kisapäivä onnellisesti ohitse, ja upeasti ratsastajat jaksoivat vielä tallilla huolehtia kisaratsut yöpuulle ja varusteet paikoilleen.

Kaikille jäi varmasti mieleenpainuvia kokemuksia ja oppia miten kisoissa toimitaan. Kiitoksia kisaajille ja kannustusjoukoille ja apukäsille paikan päällä!


2.5.2013 

Vappukisat ratsastettiin tuulisena päivänä maneesissa. Ekana luokkana kisattiin aikuisohjelma, josta isoimman pistepotin sai Anni Vainionpää Röllillä. Kakkossijan sai Inka Seppelvirta Emmalla ja kolmospalkinnon Iina Nikkarikoski Tupsun kanssa. Helppo B, K.N. special luokan voittoon ratsasti Marja Vainionpää Tahvolla. Kakkospalkinnon sai Tuulia Ala-Nisula Komilla, ja jaettu kolmossija meni Niina Päivärinnalle ratsulla Imbu sekä Alexandra Kaukoselle ja Emmalle. Kiitokset kaikille kisailijoille ja katsojille!

Tänään päästään ratsastamaan tunnit ulkokentällä! Maneesikausi on märän viime syksyn ja kylmän kevään myötä venynyt melko pitkäksi. Kyllä se ulkona ratsastus vaan on ihanaa, vaikka ei sitä maneesia poiskaan antaisi ;) ! Ulkokentälle tuodaan ensiviikon aikana uusi kerros pintahiekkaa, vanhalla pinnalla mennään siihen saakka.

Vappukisat 30.4.

 

Luokka 1, aikuisohjelma

 

1.

Anni Vainionpää - Rölli

p. 137,5   65,48%

2.

Inka Seppelvirta - Emma

p. 134,5   64,04%

3.

Iina Nikkarikoski - Tupsu

p .132      62,86%

4.

Josefiina Maijala - Nipa

p. 131      62,38%

5.

Margit Talvitie - Rölli

p .124,5   59,29%

5.

Wilhelmiina Korpi - Iwar

p. 124,5   59,29%

7.

Roosa Hirsimäki - Rölli

p. 120,5   57,38%

 

 

 

 

Luokka 2, K.N. Special

 

1.

Marja Vainionpää - Tahvo

p. 165,5  66,20%

2.

Tuulia Ala-Nisula - Komi

p. 159,5  63,80%

3.

Niina Päivärinta - Imbu

p. 157,5  63,00%

3.

Alexandra Kaukonen - Emma

p.157,5  63,00%

5.

Hanna Mäkelä - Panda

p. 157    62,80%

5.

Jenni Perkiö - Panda

p. 157    62,80%

7.

Hanna Lahti - Fabe

p. 156,5 62,60%

8.

Juulia Talvitie - Imbu

p. 153,5 61,40%

9.

Leena Kristola - Komi

p.148,5  59,40%

 

 

 


28.4.2013

 

Tulvat ovat pitäneet jo toista viikkoa Katilantietä suljettuna, ja lisäksi Seinänsuuntie on naapuri tallin jälkeen veden alla. Vettä on jo viikon verran pumpattu takaisin jokeen, mutta hitaasti se näyttää sinne laskevan. Kovasti jo odotellaan että pääsisi siirtämään tunnit ulkokentälle. Tarhojen siivoaminen ja pihan siistiminen talven jäljiltä on päässyt pikkuhiljaa vauhtiin, kunhan aurinko malttaa paistella.

 

Vappuaattona tiistaina 30.4. sekä Vappuna 1.5. ei ratsastustunteja. Vappuaattona ratsastetaan tallin koulukisat. Myöskään Helatorstaina 9.5. ei ratsastuskoulun tunteja. Muutoin toukokuu jatkuu vakiotuntien merkeissä aina perjantaihin 31.5. saakka. Kymmenen kerran tuntikorttien umpeutuessa voi kevään viimeiset tunnit maksaa käteisellä. Ensi kauden vakiotunnit voi halutessa varmistaa opettajille toukokuun lopussa. Muutoin vakiotunti varaukset vastaanotetaan heinäkuun alussa, tästä löytyy lähempänä tietoa tallin nettisivuilta.

 

Tahvo kävi tohtorilla, kun sen silmä muurautui umpeen ja silmän yläpuoli paisui nyrkin kokoiseksi. Diagnoosina oli pieni haava luomen yläpuolella, joka oli tulehtunut. Tahvo sai lääkekuurin ja paisetta huuhdeltiin useampaan kertaan, nyt se alkaa olla kunnossa. Huh!

 

Kevään tuoksua on jo onneksi ilmassa :)!

 

  

 

 

 


29.3.2013 

Trullikisat ratsastettiin kiirastorstai-iltana auringon paisteessa, maneesissa tokikin. Kisoissa oli yksi luokka, kolmella eri estekorkeudella 70/50/40cm. Luokkavoittoon ratsasti Alexandra Kaukonen Emmalla, kakkoseksi Juulia Talvitie Imbulla ja kolmannen palkintosijan saalisti Miina Sysilampi Pandalla. Luokassa jaettiin kaksi erikoispalkintoa. Päättäväisin ratsastaja -palkinnon sai Iina Nikkarikoski, joka siivitti Pappa-Rokin puhtaaseen rataan 50cm:n korkeudella. Siistillä 0-tuloksella ratsasti huolelliset tiet ja hyvässä rytmissä Anni Vainionpää Röllillä, ja ratsukko sai tyylikäs rata-palkinnon. Kiitokset kaikille kisaajille ja katsojille mukavasta kisapäivästä!

Tulokset:

1.

Alexandra Kaukonen - Emma

0/0-23,03

2.

Juulia Talvitie - Imbu

0/0-24,41

3.

Miina Sysilampi - Panda

0/0-24,97

4.

Inka Seppelvirta - Emma

0/0-27,28

5.

Wilhelmiina Korpi - Iwar

0/0-28,28

6.

Marjukka Linna - Fabe

0/0-28,71

7.

Anniina Rantala - Iwar

0/0-28,72

8.

Iina Nikkarikoski - Roki

0/0-28,85

9.

Mia Rintasalo - Ropsu

0/0-29,65

10.

Anni Vainionpää - Rölli

0/0-31,22

11.

Josefiina Maijala - Nipa

0/0-31,37

12.

Oona Mansikkamäki - Rölli

0/0-32,47

13.

EllaMaria Syväjärvi - Emma

0/0-38,09

14.

Essi Eronen - Tahvo

0/0-40,34

15.

Heidi Karppi – Iwar

0/0-43,75

16.

Anni Paavola - Tupsu

0/4-36,62

17.

Margit Talvitie - Rölli

0/4-45,37

18.

Mira Hakomäki - Imbu

4-30,78

19.

Iida Toivonen - Imbu

4-31,78

Hyl.

Leena Kristola – Panda

väärä tie

 

Tanja Loukasmäki - Emma

 

 


12.3.2013

Maaliskuu maata näyttää! - sanoo vanha sananlasku. Tämän päivän valtavan lumisateen myötä ei välttämättä uskoisi, että pian ollaan keväässä.

Ropsun kanssa käytiin lauantaina Ilmajoella kisoissa. Katilantiellä pakkanen paukutti -22 asteessa kisoihin huristellessa, joten hieman vaati huumoria tämä retki... Sormenlämmitys pussukatkin menettivät hieman tehoaan hanskojen sisällä kisapaikalla, mutta niin vaan Ropsu saatiin varusteisiin ja Mia satulaan. Edes paukkupakkanen ei tuonut Ropsuun turhaa hömpötysvirtaa, vaan se käyttäytyi varsin mallikkaasti kuuden hepan verryttelyssä. Kisarata mentiin 70cm:n korkeudella. Tasainen rata ja nolla tulos, hienoa :) ! Jennika-ope kisasi samoissa kisoissa Shakiiralla, joka palasi varsalomalta takaisin kisakentille. Nollatulokset 80cm ja 90cm luokista, ja kenttäkisa-kvaalit plakkarissa!

Kesäkurssit löytyvät nyt tallinseinältä. Eikun täyttämään kesän kalenteria hevostelun merkeissä.

Pääsiäinen tekee tuloaan maaliskuun lopussa. Pääsiäisenä, pitkäperjantaina 29.3. - maanantaina 1.4. ei ratsastuskoulun tunteja.

Hippo on kotiutunut mukavasti. Se tarhailee Kompan kanssa, ja kävelee varsin mallikkaasti narun päässä pihalle ja talliin.

Muutama kuva Ropsun kisoista saatiin ottaa näytille Tuulian galleriasta, http://valokuvia.viuhka.fi .

 


25.2.2013

Lakeuden ratsastajat järjestivät seurakisat Cavallossa hiihtoloman alkaessa lauantaina. Aamulla ratsastettiin koulukisat ja iltapäivällä esteet. Saimme nähdä hienoja ratoja kisapäivän aikana. Annikan mieltä lämmitti ( ja jännitti ) erityisesti Ropsun osallistuminen estekisaan Rintasalon Mian kanssa. Kisaradalta puhdas suoritus ja Ropsun eka palkintosija. Myös Ropsun ja Imbu-mamman osallistuminen samaan luokkaan, samassa verryttelyssä, oli yksi sellainen mieleenpainuva tapaus, jota ei ehkä olisi ajatellut näkevänsä, hienoa :).

Sunnuntaina tallinmäki tömisi ja raikui ( raikuu edelleen ), kun Hippo haettiin kotiin. Varsahepalla on hieman vielä Selma-äitiä ja synnyinkotiaan ikävä. Hippo saa kevään opetella elämistä isommassa tallissa ja samalla saadaan harjoitella hoito- ja käsittely toimenpiteitä. Muistattehan ettei ihanaa varsaa kuitenkaan karsinan kaltereiden välistä rapsuteltaisi, nuo varsat kun kovin helposti oppivat näykkimään ja nyppimään vaatteista, joka ei sitten isompana hevosena olekaan mukava asia. Kesäksi Hippo saa sitten mennä orilaitumelle.

 

 


4.2.2013

 

Päivät ovat jo pidentyneet, eli mennään jo kovasti kevättä kohti, jee!

Annika on palannut äitiyslomalta takaisin opetustöihin, ja Mikko jäi koti-isäksi :).

Lauantaina 16.2. saamme taas opetusta pilates-ratsastustuntien myötä Aira Toivolalta. Myös pilates-tuntien seuraamisella saa varmasti vinkkejä ja ideoita oman istunnan parantamiseksi. Aamusta iltaan on tunnit, joten laitetaan satulahuoneeseen kaffipannu kuumaksi ;).

Lauantaina 23.2. Lakeuden ratsastajat järjestää seurakisat Cavallossa. Ohjelmassa aamupäivällä kouluratsastusluokat ja niiden jälkeen esteet. Vakiotuntien oppilaat voivat halutessaan osallistua tallin opetushevosilla kisoihin. Sovithan opettajien kanssa hevosvarauksen ja kilpailuluokan. Kutsu löytyy tallinseinältä.

Koululaisten hiihtolomaviikolla (viikko 9) ratsastustunnit normaalisti. Tallin seinältä olevasta listasta voi ruksata oman nimensä ylitse, jos ei tunnille ole lomaviikolla tulossa. Saamme tällöin yhdistettyä ryhmiä, jos hyvissä ajoin tietää että väkeä on reissussa.

Heppakerho kokoontuu joka keskiviikko klo 18-19 (lukuun ottamatta hiihtolomaviikkoa 9).


7.1.203

 

Vuosi vaihtui melko lauhassa kelissä vieden lähes kaikki lumet mennessään. Joulun välipäivinä päästiin kuitenkin laukkailemaan hangessa pellolla. Ja voi että kun hevosilla oli mukavaa, ja tietty myös ratsastajilla;)!

Vakiotuntien kevätlukukausi korkattiin käyntiin heti uudenvuodenpäivän jälkeen. Kesän ohjelmasta on jo tullut kyselyitä. Kesäkurssit on suunnitteilla helmi-maaliskuussa. Jos on toivomuksia kurssien sisältöihin, niin kannattaa laittaa vaikka sähköpostiin toiveet, niin pysyy viestit tallessa kunnes kursseja pähkäillään!

Heppakerho alkaa viikolla 3, Keskiviikkona 16.1. Kerhopäivä muuttuu siis syksyn tiistaista keskiviikkoon, aika pysyy samana, eli klo 18-19. Ja kevään ajan kerho kokoontuu joka viikko ( paitsi ei hiihtolomalla, vko 9 ). Kerho-ohjaajina jatkavat Nuori Suomi-heppakerho-ohjaajat Tiia Torppa ja Juulia Talvitie. Tavoitteena olisi keväämmällä päästä suorittamaan hevostaitomerkkejä.  Kerho on suunnattu ala-asteikäisille, ja se on ilmainen. Tervetuloa heppakerhoon! 

Vuoden vaihtuessa tarkastattehan seurajäsenyyden / Green Cardin voimassa olon. Laskut tulee varmasti pikapuolin suoraan kotiin vanhoille jäsenille, joten tarkkailkaahan postia.

Oikein mukavaa uudenvuoden alkua kaikille, tallilla tavataan!

 


21.12.2012

 

Hyvää Joulua ja Uutta vuotta 2013 kaikille Cavallolaisille! 

Joulumaastot ratsastettiin talvisessa kelissä torstaina. Punaisia poskia tuli retkiltä takaisin talliin kuuman mehun ja pipareiden äärelle, ihanaa! Perjantaina talli hiljentyi valmistautumaan joulun viettoon. Välipäivinä on kursseja tiedossa ja kevätlukukausi alkaa vakiotunneilla keskiviikkona 2.1.2013. 

Vuoden opetushevonen-äänestyksessä, ties kuinka monennen kerran, voittajan viitta laskeutui Tupsulle. " Tupsu on ihanan ystävällinen, reipas mutta kuuliainen." " Tupsu on lempeä ja rauhallinen." "Reipas, mutta varma tätiratsu". Mistähän näitä Tupsuja saataisiin lisää Cavallon markille ? :D . Hopealle ylsivät tasapistein Imbu-mamma ja Vertti.

Pronssin jakoivat Emma ja Fabe. Arvonnassa voitti Lotta Nevanpää, onnea:)  

  

Sata hopeatiukua hännässään

tuhat lumitähden liukua selässään,

kristallitiara otsallansa

pakkasen pauketta kavion alla,

hörähdyksessä taikaa:

Hyvää joulun aikaa!

 


7.12.2012 

Paukkupakkanen saapui Itsenäisyyspäiväaaton vieraaksi pohjanmaalle.

Tontut olivat jo kuitenkin edellispäivänä laittaneet riisipuuron tulille, sekä piparitaikinan valmistumaan, joten ei auttanut muutakuin uhmata pakkasherraa, ja pitää Cavallon pikkujoulu-Tonttukisat pakkasesta huolimatta!

Kisoissa ratsastettiin neljä luokkaa, jokaiselle jotain :). Pienet minitontut suorittivat puomiradan taluttajan kera, ja radan läpäisseet palkittiin ruusukkein. Tä(h)titontuille esteet ( ja sykkeet) nostettiin 40cm:n korkeudelle, ja saimme nähdä voitonriemuisia ilmeitä Tä(h)tien kasvoilla suoritusten jälkeen, Huippua! Tallitonttujen estekorkeus luokassa kolme oli 50-60cm. Uusinasta nopeimman ajan ja luokkavoiton saalisti Josefiina Maijala Nipalla. Josefiina oli kaunistanut Nipan joulukisojen teemaan sopien hienoon punaiseen otsapantaan ja Merry Christmas-satulahuopaan. Kakkosrusetti meni Tupsun suitsiin, ratsastajanaan Nikkarikosken Iina punaisessa tonttulakissaan ( kypärän päällä tietysti ). Kolmannen sijan sai Destiny Kaski ja Rölli. Isompien tonttujen luokan voittoon ratsasti Juulia Talvitie Imbulla.

Kakkospalkinto meni Alexandra Kaukoselle ja Vertille, kolmannen sijan vei Tiia Torppa Pandan satulassa.

Tallitontut olivat loihtineet sellaiset herkut satulahuoneen lämpöön, että kyllä kelpasi pakkasesta kipaista lämpimään syömään riisipuuroa ja muita herkkuja. Kiitokset kaikille apulaisille ja sinnikkäille kisailijoille, jotka pakkasesta huolimatta nousivat satulaan.  Näin saimme vietettyä mukavan pikkujoulu illan tallilla!

 

  Luokka 1, Minitontut, Puomit  

1.

Maija Nisula - Tupsu

0

1.

Alina Nikkarikoski - Iwar

0

1.

Eerika Koskenvalta - Emma

0

1.

Iina Talvitie - Vertti

0

 

 

 

 

Luokka 2, Tä(h)ti tontut,  40cm

 

1.

Margit Talvitie - Rölli

0

1.

Vuokko Kuusisto - Tupsu

0

1.

Anna-Leena Hänninen - Tahvo

0

4.

Merja Kauppi - Tupsu

4

4.

Mari Vanhanen - Tupsu

4

 

 

 

 

Luokka 3, Tallitontut, 50-60cm

 

1.

Josefiina Maijala - Nipa

0/0-29,56

2.

Iina Nikkarikoski – Tupsu

0/0-31,56

3.

Destiny Kaski – Rölli

0/0-31,59

4.

Stina Lahtinen - Emma

0/0-31,91

5.

Iida Toivonen - Emma

0/0-32,31

6.

Mira Hakomäki - Imbu

0/0-33,13

7.

Roosa Hirsimäki - Rölli

0/0-33,75

8.

Anni Vainionpää - Emma

0/0-34,75

9.

Essi Eronen - Tahvo

0/4-36,38

10.

Anniina Rantala - Iwar 

0/0-36,39

11.

Wilhelmiina Korpi - Iwar

0/0-39,22

12.

Heidi Karppi - Vertti

0/0-60,05

13.

Oona Mansikkamäki - Rölli

4-63,60

hyl

Oona Laitamäki – Vertti

 

 

 

 

 

Luokka 4, Isot Tontut, 70cm

 

1.

Juulia Talvitie - Imbu

0/0-23,09

2.

Alexandra Kaukonen - Vertti

0/0-23,56

3.

Tiia Torppa - Panda

0/0-23,81

4.

Salla Sarpo – Fabe

0/0-24,31

5.

Inka Seppelvirta - Emma

0/0-29,06

6.

Jonna Leppäharju - Fabe

0/0-29,07

7.

Tuulia Ala-Nisula – Fabe

0/0-30,88

8.

Noora Salokorpi - Imbu

0/0-32,86

9.

Laura Latvala - Komi

4-39,22

10.

Marjukka Linna - Nipa

4-51,19


3.12.2012

 

Viikot ovat vierineet jo joulukuun puolelle. Joulukuu alkoi pirteässä pakkaskelissä, joten muistattehan pukeutua lämpimästi ratsastamaan tullessa. Nyt viimeistään täytyy kaivella esille laatikoista kunnon talviset jalkineet ja käsineet. 

Tallin syyslukukausi on pian ratsastettu, vakiotunnit jatkuvat aina perjantaihin 14.12. saakka. Kevätlukukausi alkaa keskiviikkona 2.1.2013. 

Keskiviikkona 5.12. kisataan tallin pikkujoulukisat klo 17 alkaen. 

 

Tallin aukioloajat joulun tienoilla : 

KE 5.12. ei tunteja -> Pikkujoulu-Tonttukisat klo 17 alkaen!

TO 6.12. Itsenäisyyspäivänä ei ratsastuskoulun tunteja. 

PE 14.12. asti normaalit vakiotunnit 

MA 17.12, TI 18.12. ja KE 19.12 Irtotunteja klo 17 ja 18. 

TO 20.12 Joulun maastoratsastukset. 

PE 21.12. – KE 26.12. Talli suljettuna. 

TO 27.12 ja PE 28.12. Aamupäivällä kursseja, ilmoitus löytyy tallin seinältä (ei normaaleja vakiotuntiaikoja).

KE 2.1.2013 -> Vakiotuntien kevätlukukausi alkaa. Kevätlukukausi jatkuu samoissa vakiotuntiryhmissä. Muistattehan huolehtia ratsastustuntikorttien 12:sta viikon voimassaoloajasta itse korvaustunteja kysellen.


21.11.2012

 

Ohjeet Smartum-saldo ennakkomaksuun löydät klikkaamalla alla olevan Smartum-saldo kortin kuvaa. Suora linkki maksamiseen löytyy jatkossa myös Cavallon hinnastossa olevaa Smartum-saldo korttia klikkaamalla.


20.11.2012 

 

Kuraa ja pimeää, siitä on tämä marraskuu tehty! 

Tallin pikkujoulu-Tonttukisat on tiedossa keskiviikkona 5.12. klo 17 alkaen.  Tällöin ei ratsastuskoulun tunteja, eikä myöskään Itsenäisyyspäivänä 6.12. 

Vauva, ikää jo 5 viikkoa,  kiittää saamastaan lahjakortista ja paketeista :). Vauvan kuvaa on pyydetty tallinsivuille näytille, joten laitetaan pikkumiehen kuva esille. Nimen vauva saa parin viikon päästä.

Ratsastustunnit pystyy nyt maksamaan myös Smartum saldo - maksukortilla. Tällöin maksu suoritetaan ennakkomaksuna internetissä.

Joulunajan ohjelmasta tulee tietoa tallin nettisivuille ja tallinseinälle lähiaikana.


22.10.2012

Katilantie on taas käytössä tulvien jäljiltä. Hautalantien loppupäässä ennen Seinänsuuntietä on yli puolen tien levyinen vesilammikko ja tie kuopilla, joten kannattaa kruisailla varovasti mutkatietä pitkin!

Annika ja Mikko saivat pienen pojan tiistaina 16.10. Vauva tarjoaa syntymä-kaffia ja mehua tämän viikon ajan satulahuoneessa  :) .


8.10.2012

Syksyn kuvasatoa...


8.10.2012

Kovien sateiden vuoksi Katilantien alikulkutunneli on ollut veden vallassa ja tie poikki. Eli tallille tullessa tällä hetkellä varmin reitti on kiertää Itikanristeyksen kautta, Vaasantietä pitkin.


5.10.2012 

Lokakuu vaihtui - yllätys yllätys, hyvin sateisessa säässä. Tunnit ovat siirtyneet ulkokentältä maneesiin, onneksi siellä on ikuinen kesä :) ! 

Koululaisten syyslomaviikolla ( viikko 42 ) on tunnit normaalisti. Ruksaathan tallin seinällä olevasta listasta oman nimesi ylitse, jos et tunnille lomaviikolla ole tulossa. Saamme tällöin tiivistettyä ryhmiä, ja järjestettyä ekstratunteja halukkaille. Maastoratsastukseen mahdollisuus lomaviikolla ennen iltatuntien alkua. Laitahan viestiä Annikalle, jos maastoilu kiinnostaa. 

Selman Hippo-varsa on nyt reilun kuukauden ikäinen pirteä pikkumies. Koitetaan ehtiä kameran kanssa kuvailemaan ulkoilevaa Hippoa, kunhan keli olisi hienompi... 

Pientä rakennustyötä tehtiin tallin pihalla, ja uusi tarha saatiin valmiiksi. On niin korkeat ja komeat aidat, että sitten kun Hippo tulee kotiin, on orhille kunnon oriaitaus ;) .


1.10.2012 

Sää suosi Hevoshullu-koulukisojen päivää, ja saimme pitää kisat ulkokentällä. Ensimmäisenä ratsastettiin avoin helppo B:0-luokka. Luokan voitti hienolla, tasaisella radalla Jonna Leppäharju Imbulla, pisteitä kertyi 160, keskiarvon ollessa 64%. Kakkossijasta sinisen rusetin nappasi Juulia Talvitie - Nipa. Valkoisen rusetin sai Miina Sysilampi Imbulla, ja viimeisen palkintosijan saalisti Marja Vainionpää ja Fabe.

Onnittelut vielä voittajalle ja muille sijoittuneille :). 

Hevoshullu-koulukisa ratsastettiin kolmessa eri kilpailutasossa, kuitenkin kaikki osallistujat olivat samassa luokassa kisaamassa. Tässä luokassa ei jaettu perinteisesti radan joka osioista pisteitä, vaan radan kokonaissuorituksen perusteella jaettiin tähtipisteet. Voittajaksi saimme 30:lla tähtipisteellä Roosa Hirsimäen Röllillä ( taso 1 ) sekä Tuulia Ala-Nisulan ja Faben ( taso 3. ). Perässä pisteen päässä vaanivat Josefiina Maijala - Nipa, Anniina Rantala - Imbu, sekä Noora Salokorpi ja Iwar. Kisassa kaikki ratsukot palkittiin diplomeilla ja esinepalkinnoilla. Hieno kisapäivä saatiin päätökseen, ja Hevoshullu

2012 kisat on saatu pidettyä. Hienoja suorituksia on nähty sekä esteillä että kouluratsastuksessa!

 

Hevoshullu-koulukisat Ratsastuskoulu Cavallossa 29.9 2012, tasot 1, 2 ja 3:

1.

Roosa Hirsimäki – Rölli

30 tähtipistettä

1.

Tuulia Ala-Nisula – Fabe

30 tähtipistettä

3.

Josefiina Maijala – Nipa

29 tähtipistettä

3.

Anniina Rantala – Imbu

29 tähtipistettä

3.

Noora Salokorpi – Iwar

29 tähtipistettä

6.

Stina Lahtinen – Rölli

28 tähtipistettä

6.

Anni Takamäki – Roki

28 tähtipistettä

8.

Iina Nikkarikoski – Roki

27 tähtipistettä

8.

Inka Seppelvirta - Emma

27 tähtipistettä

8.

Wilhelmiina Korpi – Iwar

27 tähtipistettä

11.

Oona Mansikkamäki - Imbu

26 tähtipistettä

11.

Oona Laitamäki - Vertti

26 tähtipistettä

13.

Essi Eronen - Tahvo

25 tähtipistettä

14.

Destiny Kaski - Rölli

25 tähtipistettä

 

 

 

 

Luokan ulkopuolella:

 

 

Margit Talvitie - Rölli

23 tähtipistettä

 

 

 

 

LUOKKA 2. Helppo B:0

 

 

 

 

1.

Jonna Leppäharju - Imbu

160 pistettä

2.

Juulia Talvitie - Nipa

153 pistettä

3.

Miina Sysilampi – Imbu

152 pistettä

4.

Marja Vainionpää - Fabe

149 pistettä

5.

Hanna Lahti - Fabe

147 pistettä

6.

Vuokko Kuusisto - Tupsu

146 pistettä

7.

Alexandra Kaukonen - Fabe

143 pistettä

8.

Merja Kauppi - Tupsu

142 pistettä

8.

Tiia Torppa - Tahvo

142 pistettä

10.

Juulia Rintanen - Tahvo

138 pistettä

 


17.9.2012

 

Lauantaina käytiin jännittävät Hevoshullu-estekisat tallin kentällä.

Hevoshullu-lehti sponsoroi kisoja hienoilla diplomeilla ja esinepalkinnoilla. Kisa oli avoin alle 18 vuotiaille ratsastajille ratsastuskoulun opetushevosilla. Estekorkeus valinnainen 40/60/80cm.

Hevoshullu voittajaksi 2012 ratsasti Jenni Perkiö Imbulla, 80cm:n korkeudella. Kakkossijan nappasi Tuulia Ala-Nisula Fabella ja kolmannen rusetin sai Noora Salokorpi ja Tahvo. Onnea! Kaikki osallistujat saivat diplomin ja esinepalkinnon. Avoimen 80cm:n luokan voittoon ratsasti Alexandra Kaukonen ratsunaan Emma. Kiva kisapäivä saatiin päätökseen auringon paisteessa. Nyt jatkamme tunneilla harjoituksia Hevoshullu-koulukisoja varten, jotka pidetään muutaman viikon kuluttua!

 

 

Hevoshullu-kisa, 40/60/80 cm:

 

 

1.

Jenni Perkiö - Imbu

0/0-33,53 (80cm)

2.

Tuulia Ala-Nisula – Fabe

0/0-35,81 (60cm)

3.

Noora Salokorpi - Tahvo

0/0-36,91 (80cm)

4.

Oona Mansikkamäki - Emma

0/0-38,28 (40cm)

5.

Iida Toivonen - Rölli

0/0-39,22 (60cm)

6.

Stina Lahtinen - Roki

0/0-40,37 (40cm)

7.

Anni Vainionpää  - Emma

0/0-41,66 (60cm)

7.

Iina Nikkarikoski - Vertti

0/0-41,66 (60cm)

9.

Wilhelmiina Korpi - Rölli

0/0-43,82 (60cm)

10.

Destiny Kaski - Iwar

0/0-47,25 (40cm)

11.

Tiia Torppa – Tahvo

0/4-26,69 (80cm)

12.

Laura Latvala - Komi

0/4-32,62 (80cm)

13.

Roosa Hirsimäki - Vertti

0/4-45,16 (40cm)

14.

Essi Eronen - Rölli

0/hyl         (60cm)

15.

Oona Laitamäki - Tupsu

4-44,13    (40cm)

16.

Juulia Talvitie - Vertti

4-45,25    (80cm)

17.

Anniina Rantala - Tupsu

4-46,03    (60cm)

18.

Anni Takamäki - Tahvo

4-58,37    (60cm)

19.

Inka Seppelvirta - Emma

4-66,18    (60cm)

20.

Josefiina Maijala - Tupsu

12-47,00  (60cm)

 

Inka Seppelvirta – Milli (luokan ulkopuolella)

0/0-43,22 (40cm)

 

 

 

 

Luokka 1 b) 80 cm, avoin kaikille:

 

 

1.

Alexandra Kaukonen - Emma

0/0

2.

Emmi Saari - Vertti

4

3.

Jonna Leppäharju - Komi

8

hyl.

Jassu Seppelvirta - Milli

 

 


6.9.2012 

Hippo-varsan rekisteröinti sujui hurjan nopeasti. Aamupäivällä Annika kiikutti astutus- ja varsomistodistukset raviradan toimistoon, ja jo illalla Hippoksen rekisteristä löytyi Hipon tiedot! Viralliselta nimeltä Hippo on Rocca del Dragone. Esittely

 

Heppakerho kokoontuu ensi tiistaina 11.9. klo 18-19.

Lauantaina 15.9. pidetään Hevoshullu-estekisat tallilla.


3.9.2012

Pitkän odotuksen jälkeen Selma varsoi Mattilan tilalla la-su välisenä yönä orivarsan. Kaikki sujui hienosti, ja pieni musta villiori rallitti ympäri karsinaa sunnuntaina. Kutsumanimeltään varsa on Hippo, oikea nimi vielä mietinnän alla... Iän myötä Hippo muuttuu väriltään kimoksi, sillä isä-ori Patelle on tehty testejä, joiden tuloksena se periyttää ainoastaan kimoja jälkeläisiä.

       


24.8.2012

 

Heppakerho alkaa ensiviikolla, tiistaina 28.8. Kerho-ohjaajina jatkavat Juulia Talvitie ja Tiia Torppa. Kerho kokoontuu joka toinen viikko ( parittomat viikot ) tiistaisin klo 18-19. Heppakerhossa opetellaan hevosten hoitoa ja käsittelyä. Kerho on suunnattu ala-aste ikäisille, ja se on ilmainen. Tervetuloa heppakerhoon :) !

 


12.8.2012

 

Kesälomat on pidetty ja uusi vakiotuntikausi alkaa huomenna, maanantaina 13.8.!

 

10:n kerran (5:n kerran kortit joka toinen viikko - kävijöille) ratsastuskorttimaksut voi maksaa käteisellä tai pankkisiirrolla. 10:n kerran kortti on voimassa 12 viikkoa ensimmäisestä käytetystä tunnista alkaen. Huolehdittehan itse "rästituntien" varaamisesta, jos omalle tuntipaikalle tulee poissaoloja, niin eivät kortit vanhene käyttämättöminä. Muistattehan myös, että tuntiperuutukset tulee tehdä tekstiviestillä viimeistään ratsastuspäivänä klo 11. Myöhemmin perutuista tunneista menee merkintä tuntikortista, koska viime tingassa tilalle on mahdotonta toista oppilasta enää saada.

 

Annika kävi lomallaan nauttimassa Kreikan lämpimistä keleistä ja hepat ovat viettäneet lomansa laitumilla.

 

Selman maha on mahdottoman kokoinen, se varmasti varsoo lähipäivinä. Jännittävää! Hevoshullu- kisat (entiset Pollux-kisat  tiedossa syksyn mittaan koulu- ja esteratsastuksessa.

 

Tallilla tavataan uuden kauden merkeissä :) .   

 


25.7.2012

 

Talli on kesälomalla viikot 30-32. Vakiotunnit alkavat viikolla 33, maanantaina 13.8. Annika on alkuviikon urakoinut vakiotuntilistojen kimpussa, ja nyt ratsastusryhmät alkavat olla selvillä. 

 

Annikan tietokone on edelleen epäkunnossa, joten sähköpostilla tavoittaa huonosti. Loman ajan kiireelliset asiat mieluusti tekstiviestillä, puhelimitse reissun päälle voi olla hankalampi tavoittaa.

 

Toivotaan helteisiä kesäpäiviä heinäkuun loppuun ja elokuun alkuun, sadetta kun on piisannut ihan riittämin!

 

 


 

16.7.2012

 

 

Hepat nautiskelevat laidunelämästä uusilla, lähes neljän hehtaarin laitumilla maneesin takapelloilla.

 


 

10.7.2012

 

 

Irtotunteja viikolle 29:

 

Maanantai 16.7. klo 18-19 varattu tykyporukalle

Tiistai 17.7. klo 18-19 maastotunti vauhdista pitäville

Keskiviikko 18.7. klo 19-20 koulutunti

Torstai 19.7. klo 15-16 koulutunti

Perjantai 20.7. klo 17-18 maastotunti ladyille, jotka haluavat fiilistellä luonnossa ja kuunnella kavioiden kopsetta. 

 


 

24.6.2012

 

Alkukesä on huristanut ohitse vauhdilla. Hevoset ovat nauttineet laidunruohosta toista viikkoa. Kesän leiriviikot sujuivat mukavasti, ja nyt loppukesällä on tiedossa kursseja.

 

Viime kauden vakiotuntilaiset voivat varmistaa tuntipaikkansa kesäkuun loppuun mennessä tekstiviestillä. Uusien ilmoittautumiset 2.7-6.7. puhelimitse. Annikan tietokone otti ja hajosi pari viikkoa sitten, joten sähköpostilla tavoittaa tällä hetkellä heikommin. Syyskauden vakiotuntiryhmät pyritään saamaan järjestykseen viikolla 29. Talli on kesälomalla viikot 30-32, ja vakiotunnit starttaavat viikolla 33. Viimekaudelle käyttöön otettu vakiotuntien maksusysteemi ratsastuskorteilla osoittautui toimivaksi. Joten myös tulevalla kaudella vakiotunneilla ratsastavat suorittavat tuntimaksun 10 kerran tuntikortilla, joka on voimassa 12 viikkoa. Kortti maksetaan tilille tai käteisellä.

 

Tulevalla viikolla Annika suuntaa Etelä-Suomeen Centered Riding - kurssille, ja Sari kurssittaa oppilaita tallilla. Selman varsan syntymä lähestyy, vielä kuukauden päivät pitää jänskättää minkälainen varsaheppa maailmaan saadaan, ja tietysti toivotaan että kaikki sujuu hyvin. Melko viileät kelit ovat pitäneet paarmat hevosista loitolla. Kuitenkin täytyy heinäpoutia toivoa, jotta saadaan talveksi hevosille evästä. Irtotunteja tiedossa heinäkuun puolella, lisäillään niitä tallin nettisivuille piakkoin. 


6.6.2012 

Tallitakit ovat noudettavissa satulahuoneesta!


27.5.2012

 

Toukokuu on jo pian viilettänyt ohitse. Ratsastuskoulun vakiotunnit jatkuvat perjantaihin 1.6. saakka, kesän ajaksi vakiotunnit jäävät tauolle. Tällä kaudella vakiotunneilla ratsastaneet voivat varmistaa tuntipaikkansa syksyksi ennen kauden päättymistä. Uusien ratsastajien ilmoittautumisesta tulee tietoa tallin nettisivuille alkukesän mittaan.


21.5.2012

Pohjanmaan ratsastuskoulujen oppilaidenmestaruuskilpailut käytiin helatorstaina. Tänä vuonna oli sääntöihin tullut muutoksia niin, että yhdistettyä kisaa ei ollut lainkaan, vaan kisattiin erikseen junnujen ja sennujen este- ja koulumestaruuksista. Cavallon junnuista matkaan lähtivät Tiia Torppa - Tahvo, Jenni Perkiö ja Imbu sekä Juulia Talvitie Vertillä. Sennujen puolella kisasivat Jonna Leppäharju - Komi, Miina Sysilampi - Rölli ja Alexandra Kaukonen - Emma. Kisapäivä alkoi harmaana ja tihkusateisena. Kouluratana oli K.N. Special. Kaikki ratsukot suorittivat tasaisia ratoja ilman suurempia rikkeitä. Pientä lisäterävyyttä hevosiin olisi ehkä kaivattu, mutta ehkä pieni kisajännitys vaikutti myös hevosiin ;). Estepuolella korkeus oli 70cm. Junnuista kaikki ratsukot pääsivät uusintaan. Ihan kärkisijoille eivät uusinnan ajat riittäneet, mutta hienoja suorituksia jokaiselle ratsukolle. Sennujen sarjassa Rölli jäi ihmettelemään ruskeaa porttiestettä kahden pysähdyksen verran. Jonna Komilla ja Alexandra Emmalla pääsivät uusintaan. Komille pari puomia alas uusintakurveissa, Emma hyppäsi puhtaasti. Lopputuloksissa Alexandra ja Emma hienosti senioreiden estemestaruus pronssille, Onnea :)!

Ropsu piipahti Ylistarossa ekoissa kisoissaan hyppäämässä 50-60cm luokan satulassa Rintasalon Mia. Annikaa jänskätti etukäteen eniten pörhäkän nuorukaisen käyttäytyminen verryttelyssä, jossa hevosia suhaa ohitse vauhdilla... Kisapaikalle saapumisen jälkeen Ropsun piti hieman liinan päässä hyppiä ja poukkoilla, mutta kun Mia pääsi satulaan, niin onneksi järki alkoi kulkea taas Ropsun päässä... Verkka sujui hienosti ilman suurempaa loikkimista. Kisaradalle päästyään Ropsu ehkä hieman yllättäenkin alkoi tuijottelemaan tuomarikoppia, ja harmittavasti radan ensimmäinen este oli tuomarikopin vieressä. Pienen taistelun ja stoppailun jälkeen Mia sai varsahepan liikenteeseen. Vaikka stopin ja ohimenon vuoksi rata hylättiin, niin oli nuorelle hevoselle tosi opettavaista, että radan sai jatkaa loppuun, ja kun Ropsu vauhtiin pääsi niin ihan sujuvasti kaikki kahdeksan estettä tuli ylitettyä. Eikun lisää uusia maisemia ja paikkoja varsahepalle, niin kyllä siitä hyvä tuloo!

      

 


11.5.2012

Tallitakit ovat saapuneet. Eli takkimaksun keräys on alkanut, jotta takit saadaan pikaisesti kiikutettua vielä brodeeraukseen. Laita kirjekuoreen oma nimi ja rahat takista, ruskea takki 63,20 € ja musta 61,20 €.

Louiza muutti eilen uuteen kotiin.

Helatorstaina 17.5. ei ratsastuskoulun tunteja.


8.5.2012

Cavallon hevoslauma sai lisävahvistusta, kun iso ruskea ruuna muutti talliin. Charmikas Fabe-heppa on saanut aivan tammahevosten päät pyörryksiin upean luonteensa ja ulkonäkönsä vuoksi... Koitetaan kestää tammojen keväisiä oikkuja!


7.5.2012

Vappuaattona kisattiin tallin kentällä koulukisojen merkeissä. Ensimmäisenä luokkana ratsastettiin helppo B, K.N. Special-ohjelma. Luokkavoittoon ratsasti Marja Vainionpää Tupsulla, tasaisella ja tarkalla suorituksella. Kakkospalkinnon nappasi Miina Sysilampi ja Panda, kolmannen sijan nappasi Merja Kauppi Tupsulla. Jaettu neljäs sija meni Kristolan Leenalle, sekä Perkiön Jennille ja molemmilla ratsuna oli Imbu.

Helppo C tasoisessa A.N. special-luokassa voittoon kiilasi Destiny Kaski Röllillä. Kakkossijalle Iina Nikkarikoski ja Iwar. Seppelvirran Inka sekä Laitamäen Oona Emman satulassa nappasivat sijat kolme ja neljä. Onnittelut molempien luokkien voittajille, sekä sijoittuneille! Vappuaatto sujui mukavasti jännittävien kisojen tiimellyksessä.

 

LUOKKA 1, K.N.Special

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Marja Vainionpää - Tupsu

164,5

2.

Miina Sysilampi - Panda

163,5

3.

Merja Kauppi - Tupsu

161,5

4.

Leena Kristola - Imbu

161

4.

Jenni Perkiö - Imbu

161

6.

Tiia Torppa - Tahvo

160

7.

Vuokko Kuusisto - Rölli

158

7.

Saana Sarpo - Nipa

158

9.

Jonna Leppäharju - Komi

157

10.

Alexandra Kaukonen - Iwar

155,5

11.

Tuulia Ala-Nisula - Komi

154

12.

Niina Päivärinta - Nipa

153,5

13.

Salla Sarpo - Imbu

152,5

14.

Juulia Talvitie - Vertti

149

15.

Noora Salokorpi - Vertti

121,5

 

LUOKKA 2, A.N.Special

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Destiny Kaski - Rölli

125,5

2.

Iina Nikkarikoski - Iwar

123

2.

Inka Seppelvirta  - Emma

123

4.

Oona Laitamäki - Emma

122

5.

Josefiina Maijala - Vertti

119,5

6.

Margit Talvitie - Rölli

119

6.

Anni Vainionpää - Emma

119

8.

Oona Mansikkamäki – Emma

118

9.

Wilhelmiina Korpi - Iwar

117

10.

Roosa Hirsimäki - Vertti

115

11.

Sanna Jyllilä - Zetka

114,5

12.

Essi Eronen - Rölli

114

 


26.4.2012

Pitkän maneesikauden jälkeen saatiin eilen ratsastaa tunnit kentällä, HUIPPUA!


19.4.2012

Pappa-Roki juhlii tänään 23-vuotis synttäreitään :)!

Vappuaattona, maanantaina 30.4. ei ratsastuskoulun tunteja, tällöin ilta vietetään koulukisojen merkeissä. Myöskään Vappuna, 1.5. ei tunteja.

Kevät jaksaa antaa odottaa tulemistaan, kentälle ei olla vielä päästy ratsastamaan. Muutama aurinkoinen päivä olisi tilauksessa, niin sitten saisimme tunnit siirrettyä ulkokentälle. Sitä odotellessa!


3.4.2012

Ropsu kävi viikonloppuna HEKO-hankkeen nuortenhevosten irtohypytystilaisuudessa "suuressa maailmassa", Ilmajoen maneesilla. Kovaa ja korkealta on Ropsun motto, tyylistä viis! ( Kuvasta näkee, että se ei muista että hevosella on kaksi etujalkaa... :D ). Mutta hieno ja rohkea teinileidi! Kotona ollaan esteharjoitukset aloitettu satulasta päin ratsastajana Rintasalon Mia, Annika toimii puomin nostajana ja jännittäjänä!
Huh mitä estetouhua, mutta Ropsun mielestä niin kivaa!

Muistutus vielä että pääsiäisen vuoksi torstaina 5.4. ei ratsastuskoulun tunteja, koska illalla klo 17 alkaen Pääsiäis-estekisat maneesissa. Myös pe
6.4 - ma 9.4. ei ratsastuskoulun tunteja. Hyviä Pääsiäispyhiä kaikille!

 

   


23.3.2012

Tällä viikolla on saatu nauttia ihanan lämpimistä ja aurinkoisista kevätpäivistä. Annika on viimepäivinä puuhastellut harava kädessä enemmän kun ikinä. Tarhojen siivousta, pihan haravointia ja siistimistä on saanut harjoittaa urakalla. Kentällä on vielä melko lailla lunta, vaikka välillä talven mittaan sieltä on aurattu lunta poiskin. Kenttä kun sijaitsee metsän siimeksessä, niin aurinko ei pääse koko päivää sinne lämmittämään ja sulattamaan lumia pois. Parin viikon päästä voi kenttä olla jo toisella mallilla! Jos ei tule takatalvea ja puolta metriä lunta lisää...

Pääsiäisenä, pitkäperjantaina 6.4. - 2. pääsiäispäivänä maanantaina 9.4. ei ole ratsastuskoulun tunteja.


21.3.2012

Cavallon tallitakki-malli esillä ja sovitettavana satulahuoneessa. Sitovat tilaukset listaan, joka löytyy satulahuoneesta

 


19.3.2012

Heppakerho kokoontuu seuraavan kerran poikkeuksellisesti jo tällä viikolla ke 21.3. klo 18 (28.3. ei ole kerhoa). Ja sitten jatkuu taas parittomalla viikolla 11.4!5.3.2012

Annika kehitti hiihtolomaviikon tunneille yllätykseksi pientä erikoisohjelmaa. Sunnuntaina maneesiin rakennettiin esterata, jota sitten lähes kaikki viikon ratsastusryhmät ratsastivat teemalla: Cavallon Talvivoittaja 2012- estekisaharjoitus :). Tunneille tullessaan ratsastajilla olikin tallissa tuntilistalla kisan lähtöjärjestys ja ratapiirros. Jokaisen tunnin alussa harjoiteltiin pieniä osia radasta, ja neuvottiin kilpailusäännöissä, ja radan ratsastamisessa, ja lopputunnista jokainen ratsasti radan, jossa otettiin virhepisteet ja aika. Puhtaan radan jälkeen oli myös uusintaradan ratsastus. Myös radan aikana annettiin ohjeita tarvittaessa.

Koko viikon kisailun jälkeen tulokset ynnättiin yhteen, ja sarjojen voittajat ovat selvillä! Talvivoittaja 2012-tittelin ( estekorkeus 60-70cm ) saalisti Alexandra Kaukonen Emmalla, perässä vaanivat hopealla Hanna Mäkelä ja Panda, ja pronssisijan nappasi Juulia Talvitie ja Vertti. Pienemmässä sarjassa, Cavallon Minitalvivoittaja 2012 sarjassa voiton vei Vuokko Kuusisto ja Rölli, hopealle Paula Siren-Rodas ja Rölli, ja pronssille Hanne Ollila ja Tupsu. Onnea mitalisteille :)!

Talvivoittaja-kisaviikko oli onnistunut. Tuntien lopussa maneesi oli täynnä onnellisia ratsastajia, vaikka alkutunnista osaa jännittikin mahdottomasti ajatus että on kisat :). Upeeta, mahtavaa!

Top 20-tulokset molemmista sarjoista, kaikki tulokset löytyy tallin ilmoitustaululta.

 

LUOKKA 1 , Cavallon Talvivoittaja 2012

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Alexandra Kaukonen - Emma

0/0-18,28

2. Hanna Mäkelä – Panda 0/0-19,66

3.

Juulia Talvitie - Vertti

0/0-19,75

4. Tiia Torppa - Tupsu 0/0-19,97
5. Salla Sarpo-Imbu 0/0-21,13

6.

Heidi Kortesluoma – Emma

0/0-21,25

7.

Virve Mukkala -Imbu

0/0-21,44

8. Sanna Jyllilä – Tupsu 0/0-21,78

9.

Vilma Ollila - Emma 

0/0-21,79

10.

Emmi Saari - Vertti

0/0-22,09
11. Satu Mäenpää - Tahvo 0/0-22,13
12. Hanna Mäkelä - Imbu 0/0-23,53
13. Mervi Lötjönen -Panda 0/0-24,00
14. Jarmo Rintasalo - Panda

0/0-24,15

15. Leena Kristola - Rölli 0/0-24,31
16. Miina Sysilampi - Panda 0/0-24,47
17. Annukka Sissala-Vertti

0/0-24,60

18. Sari Kiikka - Vertti

0/0-24,81

19. Tuija Tiusanen - Rölli 0/0-25,06
20. Eeva Juva – Tahvo 0/0-25,50

 

 

LUOKKA 2, Cavallon Minitalvivoittaja 2012

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Vuokko Kuusisto- Rölli

0/0-23,59

2.

Paula Siren-Rodas - Rölli

0/0-23,75

3.

Hanne Ollila - Tupsu

0/0-24,72

4.

Tuija Takamäki - Imbu

0/0-25,25

5.

Merja Kauppi - Rölli

0/0-26,91

6. Annika Peltola - Tupsu 0/0-27,28
7. Juuli Ketola - Vertti 0/0-28,69

8.

Oona Leppälä - Emma

0/0-28,81

9. Mira Hakomäki - Rölli

0/0-30,28

10. Wilhelmiina Korpi -Iwar 0/0-31,60

11.

Emilia Pohto - Roki

0/0-32,12

11.

Ari Huhtakangas -Tahvo

0/0-33,47

12. Mari Vanhanen- Tupsu 0/0-35,06
13.

Oona Laitamäki - Roki

0/0-35,53
14. Katariina Joronen - Tahvo 0/0-36,34
15. Anni Paavola - Emma 0/0-36,83
16. Carita Pänkälä-Myllykoski - Tahvo 0/0-36,85
17.

Niina Kiviluoma - Imbu

0/0-39,59
18. Margit Talvitie- Rölli

0/0-40,78

19. Oona Mansikkamäki - Rölli   0/0-41,25

 


27.2.2012

Hiihtolomaviikko alkoi raikkaalla pakkaskelillä ja auringonpaisteella.

Kesäkurssit on suunniteltu, ja kurssi-ilmoitus löytyy tallin ilmoitustaululta. Kesän ratsastusleirit on täynnä.


13.2.2012

 

Koululaisten hiihtolomaviikolla ( viikko 9 ) ratsastustunnit normaalisti, lukuun ottamatta talutusryhmien tunteja ei pidetä ollenkaan. Jos et tule tunnillesi lomaviikolla, niin tallin seinällä olevasta listasta voi ruksata nimen yli, tai laittaa viestiä Annikalle. 

Hiihtolomaviikolla mahdollisuus maastotunteihin päivemmällä, kiinnostuneet laittakaa Annikalle tekstiviestiä.


2.2.2012

 

Helmikuu vaihtui kirpsakassa pakkaskelissä, hrr! Emma-poni on kuitenkin sitä mieltä, että kevät lähestyy, koska talvikarvaa irtosi eilen urakalla, kun sitä kumisualla harjattiin! Heppakerho starttasi käyntiin eilen mukavan kokoisella osallistuja joukolla, ja kokoontuu ke 15.2. klo 18 seuraavan kerran. 

Lakeuden ratsastajat järjestää sunnuntaina 19.2. seurakoulukilpailut Cavallossa. Vakiotuntien oppilailla on mahdollisuus osallistua kisoihin tallin opetushevosella. Ota Annikaan yhteyttä, mikäli haluat osallistua kisoihin. Kilpailukutsu löytyy tallin seinältä ja Lakeuden ratsastajien nettisivuilta.

Celia ultrattiin viikko sitten, ja on edelleen tiine PRE-ori Patososta. Mikäli kaikki sujuu onnellisesti loppuun saakka, niin varsa syntyy elokuun puolen välin paikkeilla. Hieman myöhäinen varsa on tulossa, mutta toivotaan että laidunkausi vielä jatkuu pitkälle syksyyn. Selma asuu koko tiineyden ajan Mattilan tilalla, jossa on useita siitostammoja varsoineen. 

Mikäli ratsastuspäivänä on liikaa pakkasta ja tunnit joudutaan perumaan, niin Annika ilmoittaa puolen päivän jälkeen asiasta tekstiviestillä oppilaille. Muistattehan pukea kerroksittain vaatetta päälle talvikelillä. Yleensä maneesissa on noin 5 astetta ulkolämpötilaa lämpimämpää, mutta sormet ja varpaat jäätyy herkästi, joten kunnon kintaat käteen ja talvikengät jalkoihin!


27.1.2012

 

Cavallossa alkaa keskiviikkona 1.2.2012 Heppakerho. Kerho kokoontuu joka toinen viikko (parittomat viikot) keskiviikkoisin klo 18-19. Kerho-ohjaajina toimivat Juulia Talvitie ja Tiia Torppa. Kerhossa opetellaan hevosten hoitoa ja käsittelyä. Kerho on suunnattu ala-aste ikäisille, ja kerho on ilmainen.

Tervetuloa kaikki innokkaat hevosfanit!

 


2.1.2012 

Hyvää uutta vuotta! 

Vakiotuntien kevätlukukausi alkaa joulutauon jälkeen tänään 2.1.2012. Poikkeuksena se, että Loppiaisena ei ole perjantain ryhmien tunteja. 

Vuoden vaihde toi hevosille ikää lisää, ja Ropsukin kääntyi jo nelivuotiaaksi! Ehkä jossain vaiheessa keväällä / kesällä koitetaan käydä kisoissakin, vielä on laukkaamisessa liikaa pukitteluvaihdetta :D. 

Kaivattua lunta sateli hieman peittämään mustaa maata, ja saisikin nyt pysyä kuukauden päivät pieni pakkanen ja lumi. Sitten voitaisiin jo siirtyä suoraan kesäaikaan! Kesän kurssit on suunnitteella helmi-maaliskuussa. Niistä tulee ilmoitusta tallin seinälle, kunhan teemat ja päivät on laitettu paperille. Toivomuksiakin voi Annikalle esittää kurssien teemoista / aiheista.


22.12.2011

 

Hyvää Joulua ja Onnea Uudelle Vuodelle 2012 kaikille Cavallolaisille!

"Vuoden opetushevonen" - tittelin saavutti jälleen Tupsu. Perusteluina Tupsua äänestävillä oli: "Reipas, kiva ", "Komea herrasmies", "Tätiratsastajan luottoratsu", "rauhallinen", "Mukava hoidettaessa, toimii esteillä ja koulussa mallikkaasti".  Hopealle äänestyksessä ylsivät tasapistein Komi ja Rölli , ja pronssia sai Vertti.  

Arvonnassa voitti Miia Latva. 

Tunnit jatkuu ensi viikolla ( viikko 52 ) aamupäivällä kurssituntien merkeissä, ja vakiotunnit alkaa heti Uuden Vuoden puolella, maanantaina 2.1.2012. Mutta Loppiaisena, perjantaina 6.1.2012 ei ratsastuskoulun tunteja.

 

Lumiset oksat vihreän puun,

kimmeltää valossa jouluisen kuun.

Katselen tähtien hopeista nauhaa,

toivotan jouluusi lämpöä, rauhaa.


12.12.2011

 

Taisi joulupukki vierailla Seinänsuuntiellä jo etukäteen, kun pieni valkoinen tamma täytti tyhjän karsinan :)


7.12.2011

 

Tallin pikkujoulut ja Tonttukisat järjestettiin itsenäisyyspäivänaattona.

Tallitontut olivat loihtineet satulahuoneeseen pöydän täyteen ihania jouluherkkuja, vielä kerran iso kiitos tontuille! 

Kisoissa ratsastettiin ensimmäisenä 70cm:n luokka. Tiia Torppa viiletti Röllin kanssa luokkavoittoon siistillä ja nopealla suorituksella. Palkintosijoille pääsivät myös sinisellä kakkossijan rusetilla Jenni Perkiö Vertillä, kolmanneksi sijoittui Laura Latvala ja Komi, ja viimeinen palkintorusetti Kaukosen Alexandralle Tahvolla. 

Pienemmässä 40-50cm:n luokassa ei otettu aikaa, vaan kaikki puhtaan radan tehneet olivat jaetulla ensimmäisellä sijalla. Saimme nähdä hienoja suorituksia, sekä onnistumisen iloa ja riemua. 

Kisan jälkeen jaoimme vielä pikkujoulupaketit. Kiitokset kaikille pikkujouluun ja tonttukisaan osallistuneille. Meillä oli oikein mukava tallin pikkujoulu ja tästä on kiva jatkaa joulun odotukseen :).

LUOKKA 1, 70cm

 

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Tiia Torppa - Rölli

0/0-28,37

2.

Jenni Perkiö - Vertti

0/0-30,50

3.

Laura Latvala - Komi

0/0-31,28

4.

Alexandra Kaukonen - Tahvo

0/0-31,50

5.

Petra Koskenranta - Imbu

0/0-31,56

6.

Juulia Talvitie - Vertti

0/0-32,94

7.

Miina Sysilampi - Tupsu

0/4-32,91

8.

Pinja Jyllilä - Imbu

0/4-44,25

9.

Noora Salokorpi - Komi

8-34,78

10.

Tuulia Ala-Nisula - Panda

8-39,97

11.

Jasmin Seppelvirta - Milli

8-58,21

hyl.

Sirpsu Paukku - Komi

 

 

 

LUOKKA 2 , 40-50cm

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Merja Kauppi - Tupsu

0

1.

Inka Seppelvirta - Emma

0

1.

Anni Takamäki - Iwar

0

1.

Oona Mansikkamäki - Rölli

0

1.

Iina Nikkarikoski - Vertti

0

1.

Oona Laitamäki - Roki

0

1.

Vuokko Kuusisto - Tahvo

0

1.

Heidi Kortesluoma - Imbu

0

1.

Sanna Jyllilä - Tupsu

0

1.

Roosa Hirsimäki - Rölli

0

1.

Mira Hakomäki - Vertti

0

1.

Wilhelmiina Korpi - Iwar

0

1.

Josefiina Maijala - Roki

0

1.

Anni Vainionpää – Emma

0

1.

Emilia Pohto - Iwar

0

1.

Heidi Karppi - Rölli

0

1.

Anni Paavola - Emma

0

2.

Essi Eronen - Emma

4

3.

Juuli Ketola – Tupsu

8

 


 

1.12.2011

 

Joulukuu alkoi melko erilaisessa kelissä muutamaan viime vuoteen verrattuna. Tympeän märkää ja pimeää on ollut.

 

Tallin syyslukukausi on pian ratsastettu, vakiotunnit jatkuu aina perjantaihin 16.12. saakka. Kevätlukukausi alkaa maanantaina 2.1.2012.

 

Maanantaina 5.12. kisataan tallin pikkujoulukisat klo 17 alkaen. Kisoihin voit tuoda halutessasi 5 €:n arvoisen pikkujoululahja paketin.

 

 

Tallin aukioloajat joulun tienoilla :

 

MA 5.12. ei tunteja -> Pikkujoulu-Tonttukisat klo 17 alkaen!

 

TI 6.12. Itsenäisyyspäivänä ei ratsastuskoulun tunteja.

 

PE 16.12. asti normaalit vakiotunnit

 

MA 19.12. ja TI 20.12. Irtotunteja klo 16,17,18, varaukset Annikalle.

 

KE 21.12 Joulun maastoratsastukset.

 

TO 22.12. – MA 26.12. Talli suljettuna.

 

TI 27.12- PE 30.12. Aamupäivällä kursseja, ilmoitus löytyy tallin seinältä.

( Ei normaaleja vakiotuntiaikoja. )

 

MA 2.1.2012 -> Vakiotuntien kevätlukukausi alkaa, paitsi PE 6.1. on loppiainen, jolloin ei tunteja.

 


16.11.2011 

Tallin piha saatu hiljalleen valmiiksi vanhan tallin paikalta, ja hepat päässeet uusiin tarhoihin.

 

       


7.11.2011

 

Pyhäinpäivänä ratsastettiin Pollux-koulukisat. Pollux-koululuokassa jaetulle ykkössijalle tulivat Josefiina Maijala Vertillä, sekä Inka Seppelvirta Emmalla. Ratsukot keräsivät radasta 24 tähtipistettä. Kaikki Polluxlaiset suorittivat hienot radat ilman unohduksia.

Avoimen helppo B:0-ohjelman voitti Tiia Torppa Rokilla. Pappa-Rokia ei ikä paina, ja voi valtava minkälaisiin keski-askellajeihin Tiia Rokin lennätti!

Toiseksi sijoitti Niina Päivärinta Imbulla, ja kolmannen sijan jakoivat Juulia Talvitie - Komi, sekä Hanna Mäkelä ja Tahvo

 

 

LUOKKA 1. POLLUX

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Josefiina Maijala - Vertti

24

1.

Inka Seppelvirta – Emma

24

3.

Oona Laitamäki - Emma

23

4.

Anni Vainionpää – Emma

22

4.

Iina Nikkarikoski - Roki

22

4.

Noora Salokorpi- Komi

22

7.

Wilhelmiina Korpi - Iwar

21

8.

Roosa Hirsimäki - Iwar

20

 

 

LUOKKA 2 , helppo B:0

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Tiia Torppa - Roki

165

2.

Niina Päivärinta - Imbu

163

3.

Hanna Mäkelä - Tahvo

160

3.

Juulia Talvitie - Komi

160

5.

Pinja Jyllilä - Z

155

5.

Marja Vainionpää - Panda

155

5.

Miina Sysilampi - Tupsu

155

8.

Noora Kotamo -Imbu

154

9.

Elina Lehtola - Tupsu

149

10.

Paula Siren-Rodas -Iwar

139

 


31.10.2011

 

Saimme mukaviakin uutisia tähän syksyyn, kun Selma oli edelleen toisessa tiineystarkastuksessa tiineenä. Jos kaikki sujuu hyvin, niin ensi vuoden syyskesällä Annika saa oman pikku-Celian :). Varsan isä on PRE-ori Patoso II. Selma asustelee edelleen naapurissa Mattilan tilalla, siellä Selman päivät sujuvat ulkoillessa ja Nipsu-varsaa hoitaessa.

Remus kävi areenalla koiranäyttelyssä. Remppa sai punaisen nauhan avoimesta luokasta, ja oli sijalla 2, sekä lisäksi sai "sertin arvoinen" maininnan. Paras uros-kisassa Remppa oli sijalla 4. Aikamoista koiratouhua, Annika ja Mikko taisivat olla hieman pihalla näyttelyn säännöistä, mutta onneksi oli väkeä neuvomassa :).


14.10.2011

 

Suuri suru kohtasi meidät torstaina, kun Rasmus menehtyi äkillisesti. Vielä keskiviikkona Rasmus touhusi pirteänä, kunnes illalla huomasimme että se meni vaisuksi ja halusi vaan maata paikallaan. Torstai-aamuna Rasmus vietiin eläinklinikalle, ja otetuissa röntgenkuvassa näkyi verta vatsaontelossa.

Rasmus leikattiin, ja leikkauksessa todettiin vatsaontelon päälaskimossa revennyt pullistuma. Kesken operaation Rasmuksen sydän pysähtyi. Rasmus lähti koirien taivaaseen.

       

 Ikuisesti surren ja kaivaten hienoa Mörrimöykkyämme , Annika ja Mikko.


10.10.2011

 

Päivät ovat vierineet jo lokakuun puolelle. Ensi viikolla, koululaisten syyslomaviikolla (vko 42) tunnit ma-to normaalisti illalla. Ruksaathan tallin ilmoitustaululla olevasta listasta nimesi ylitse, mikäli tunnille et ole tulossa lomalla. Perjantaina 21.10. ei ratsastuskoulun tunteja ollenkaan, opet suuntaavat Horse Shown tunnelmiin Hartwall Areenalle. Syyslomaviikolla voidaan järjestää iltapäivälle maastotunteja. Jos kiinnostusta niin ota Annikaan yhteyttä. 

Uusi maksusysteemi on osoittautunut toimivaksi. Muistattehan itse huolehtia, että 10 ratsastuskertaa tulee 12:sta viikon aikana täyteen. Korvaustunteja poissaolon vuoksi voi kysyä Annikalta tekstarilla. Kun tunnit alkoivat viikolla 33, ovat kortit voimassa viikon 45 loppuun saakka (syyslomaviikkoa ei lasketa). Kortin umpeutuessa uuden voi maksaa käteisellä / tilisiirrolla.

Ilmari lähti Kaisalle takaisin viikonloppuna. Annikalla riittää työmaata Robyn kanssa, joten talveksi yksi heppa on sopiva määrä ratsastettavaksi.Kiitos Kaisalle hienon hepan lainasta, ehkä Annika löysi itsestään pienen palan suokkifania... Tallissa yksi vapaa karsina, harvinaista! Eiköhän tuollaiseen pulmaan aina löydy ongelmanratkaisu... :D 

Tallin pihalla tarhaprojekti jatkuu. Viikonloppuna saatiin tolpanreiät porattua maahaan, tiedossa vielä murskeen ja pintahiekan ajoa ennenkun tolpat ja väliorret lopullisesti kiinnitetään paikoilleen. 

Nautitaan vielä syysauringosta, joka välillä pilkistää harmaan pilvipeitteen takaa!


26.9.2011

 

Syyskauden ensimmäiset kisat pidettiin Pollux-hevoskerhon sponsoroimien estekisojen merkeissä. Vesisateet siirsivät kisat maneesiin, jonne rakennettiin Pollux-kisojen esterata.

Vuoden 2011 Cavallon Pollux-estevoittajan tittelin sai harteilleen Tuulia Ala-Nisula Tahvolla, ratsukko selvitti 80cm:n perus- ja uusintaradan puhtaasti. Onnea voittajalle :)! Hopeaa saalisti Juulia Talvitie ja Vertti, pronssille kipusi Tiia Torppa Röllillä. Näimme hienoja suorituksia, ja etenkin pienet miniratsastajat 40cm:n tasolla upeasti muistivat koko kimurantin radan. Minien puolesta Annika tuomarina jännitti varmaan yhtäpaljon kun katsomon kannustusjoukotkin... :D.

Avoimen 70/80/90cm ( valinnainen estekorkeus) luokan voitti Hanna Mäkelä Tahvolla 80cm:n tasolla. Tahvostahan on kuoriutunut valtava estehirmu, kaksi luokkavoittoa samanpäivän aikana tallin "kouluratsulle"!

Kisapäivä sujui viileässä syyssäässä mainiosti, lisää kisoja tiedossa syysloman jälkeen. Kiitokset kisailijoille, ja runsaalle yleisölle!

 

LUOKKA 1, POLLUX-luokka, korkeus 40/60/80 cm

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Tuulia Ala-Nisula – Tahvo GC ( 80cm)

0/0-31,04

2.

Juulia Talvitie – Vertti LaRat ( 80cm)

0/0-31,97

3.

Tiia Torppa – Rölli LaRat ( 80cm)

0/0-32,25

4.

Josefiina Maijala – Rölli GC (40cm)

0/0-34,88

5.

Oona Mansikkamäki – Rölli  GC( 40cm )

0/0-40,72

6.

Anni Vainionpää – Emma LaRat ( 40cm)

0/0-40,81

7.

Emilia Pohto – Iwar GC ( 40cm)

0/0-47,69

8.

Jenni Perkiö – Imbu GC (80cm)

0/hyl väärä tie uus.

9.

Noora Salokorpi – Komi GC ( 60cm)

4-42,44

10.

Inka Seppelvirta – Emma IR ( 60cm )

4-49,53

11.

Anni Paavola – Emma IR (40cm)

4-53,81

12.

Nita Pellinen – Vertti IR ( 40cm)

4-56,28

13.

Iina Nikkarikoski – Tupsu GC ( 40cm)

4-57,78

14.

Oona Laitamäki – Tupsu GC ( 40cm)

8-41,81

15.

Essi Eronen – Vertti GC (40cm)

12-83,94

 

 

LUOKKA 2, 70/80/90cm

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Hanna Mäkelä – Tahvo IR (80cm)

0/0-28,91

2.

Pinja Jyllilä – Zetor LaRat (90cm)

0/0-32,12

3.

Kira Pellinen – Örkki LaRat (80cm)

0/0-32,18

4.

Miina Sysilampi – Emma LaRat (80cm)

0/0-33,00

5.

Hanna Lahti – Imbu E-PUR (80cm)

0/0-34,97

6.

Maarit Rintanen – Samantra IR ( 80cm)

4-45,66

7.

Sirpa Paukku – Komi GC (70cm)

12-44,91

hyl.

Päivi Seppelvirta – Milli IR ( 80cm)

 

 

Jennika Raja-aho – Enkeli AR (90cm)

 

 


15.8.2011

 

Kesälomat on vietetty, ja ratsastuskoulun syyslukukausi starttaa käyntiin tänään. 

Annika kävi lomallaan Kreikan lämpöä ja merta ihailemassa, Jennika pakkasi Enkeli-hepan traileriin ja suuntasi Töysään lomailemaan, ja Sarille syntyi tyttövauva :). Hepat lomailivat laitumella. Roby on vielä Ilmajoella laiduntamassa ja tulee kotiin kun laidunlohko siellä on syöty. 

Maneesiin vaihdettiin uusi pintamateriaali loman aikana, samoin kentälle ajettiin uutta hiekkaa. Kelpaa nyt sitten kopsutella, ja toivotaan että hienoa keliä piisaisi pitkälle syksyyn jotta päästään ratsastamaan ulkona.

Vanha talli on nyt purettu, hieman vielä on roskaa vanhantallin paikalla jäljellä ja odottelemme, että kaivinkone kerkeää tulla pihan putsaamaan. Ihan vielä eivät silmät ole tottuneet siihen, että piha näyttää niin isolta kun tallia ei enää ole! ( ja maneesi näkyy kokonaan ja sekin tuntuu myös niin isolta :) ) 

Selman varsan isäksi dna-testien perusteella varmistui Sarkozy. Selma on uudelleen astutettu, ja odottelemme jahka pääsee uudelleen ultraamaan onko tiinehtynyt.

 

Kivaa syksyn alkua kaikille ja tallilla tavataan :)!


27.6.2011

 

Vakiotunnit alkavat syksyllä viikolla 33. Vakiotunnin varaus viime kauden oppilaille 10.7. mennessä tekstiviestillä Annikalle. Uusien ratsastajien varaukset viikolla 28, 11.7-15.7. puhelimitse, mielellään aamupäivällä puh 050-5339361 / Annika. 

Vakiotuntien ratsastajat maksavat syksystä alkaen tuntinsa 10:n kerran tuntikortilla, jonka hinta on 200 €. Kortti on voimassa 12 viikkoa. Talutusryhmien kortin hinta on 130 €/10 krt/12 vko. Kortit laskutetaan tilisiirrolla tai käteismaksulla kauden alkaessa. Kortin umpeutuessa laskutetaan taas uudella tilisiirrolla / käteisellä. Tämän 10-kerran korttisysteemin myötä vakiotunnin varaajat sitoutuvat käyttämään varaamaansa tuntipaikkaa säännöllisesti. Jos ei joku kerta omalle tuntipaikalle pääse, on mahdollisuus kysyä muuta paikkaa samalle viikolle. Joka toinen viikko ratsastavien tunnit laskutetaan viiden tunnin erässä hinnan ollessa 100 €/5 krt/12 vko.

Talutusryhmissä joka toinen viikko kävijöille hinta on 65 €, ja kortit ovat voimassa myös 12 viikkoa. Ratsastuskortit säilytetään kansiossa satulahuoneessa, johon opettajat merkitsevät viikot milloin kortti on voimassa, sekä käytetyt ratsastuskerrat. Liikuntaseteleiden käyttäjät voivat kerätä isomman nipun seteleitä, ja käyttää setelit kortin maksuun ja loppusumma käteisellä. Mikäli on kysyttävää uudesta maksusysteemistä, yhteydenotot Annikalle. Maksusysteemin uudistus vähentää käteisrahan käyttöä, ja pankkikorttisysteemit tuntuvat hankalilta talliolosuhteisiin käytettäväksi.

Satunnaiset irtotunnit maksetaan käteisellä, hinta 23 € / ratsastustunti.


21.6.2011

 

Juhannusviikko alkoi jo! Aika rientää sutjakkaa vauhtia, pari leiriviikkoakin on jo ohitse.

Roby lähti kesäkuun alussa Mansikkavuoren hevostallille viettämään laidunkesää. Ensi kesänä koitetaan Ropsun kanssa kisata jotain, joten nyt neiti saa viettää vielä "varsahepan" elämää.

Ilmari ja Annika kisasivat sunnuntaina Jyväskylän kansallisissa koulukisoissa kaksi A-luokkaa, joissa molemmissa sama 59,90% tulos. Taas hilkulla palkinnoille, mutta ilman pystejä jäätiin. Käynti oli hiukan jännittynyttä, joka rokotti pisteitä. Jyväskylästä Ilmari matkasi suoraan kohti Luumäkeä tammoja katsomaan, joten toivotaan että ensi kesänä sitten liuta Pikku-Ilmareita saadaan maailmaan :).

Selma varsoi viime keskiviikkona mustan orivarsan Mattilan tilalla. Varsan isä selviää myöhemmin dna-testien myötä. Selmaahan ensin koitettiin siementää nuorella Sarkozylla, ja kun ei pariin kertaan tiinehtynyt, koitettiin lisäksi Mattilan Patoso-oriilla. Nyt ei ole ihan 100% varmuutta kumpi on pikku-orin isä, kun varsa syntyi 1,5 viikkoa myöhässä tai etuajassa. Kerrotaan isän nimi, kun tarina saa vahvistuksen :)! Selma astutetaan uudelleen varsakiimaan, toivotaan että tiinehtyy.

Sari-opella on alkanut äitiysloma.

Toukokuun lopusta aina heinäkuun puoleen väliin saakka työssä oppimista suorittaa Ypäjän hevosopistolta Sanna Ojala.

Aulikselle oli kotona tarvetta, joten iso poika muutti takaisin kylän toiselle laidalle.

 

Irtotunteja

viikolla 26:

Maanantai, Tiistai ja Keskiviikko klo 15.00 - 16.00 Koulu /estetunteja.

Torstai 30.6. Kompa-ratsastusta pienille lapsille klo 15-16. Hinta 2 € ja ratsastusta kentällä / maneesissa muutama kierros/lapsi. Kompa-ratsastusta ei tarvitse varata etukäteen, Kompa päivystää varustettuna tuon ajan.


13.6.2011

 

Annika kävi Ilmarin kanssa Alavudella kansallisissa koulukisoissa sunnuntaina 12.6., Ilmarin syntymäpäivänä. Pakahduttava kuumuus vaihtui ukkoseksi Alavudella, mutta onneksi se oli nopeasti ohitse. Luokkana A:2, Prix de Suomen Hippos.

Luokassa oli 33 lähtöä, ja Annikan ja Ilmarin starttivuoro luokan loppupäässä. Rata (jota nyt ollaan menty aika monta kertaa peräkkäin !!) sujui tasaisesti ilman suurempia rikkoja, keskiravin Annika esitti ehkä turhankin varovasti, ja käyntiosuudessa hiukan jännittyneisyyttä. Sujuvan radan pistekeskiarvo 58.96%, tuomareilla oli ilmeisen tiukka linja, koska vain 6 ratsukkoa ylitti 60 %. Harmittava paikka lopputuloksissa, ensimmäinen ei-sijoittunut :(. Heppaan saa kuitenkin olla tyytyväinen, ja kun ratsastaja muistaa hengitellä kovasti käynnissä, niin josko heppakin muistaisi :).


 13.6.2011

 

Kesäkuu alkoi superlämpöisessä kelissä, huippua!

Helatorstaina 2.6. kisattiin Pohjanmaan alueen ratsastuskoulujen mestaruuksista. Cavallosta lähti kahdeksan ratsukon kisaporukka matkaan Manunkylän ratsutallille Nurmoon. Junioreiden koulurata oli K.N.special, jossa Miina Sysilampi Nipan kanssa saalisti 4. sijan hienolla 61,5 % keskiarvolla. Niina Ujanen kisasi Komilla mukavan radan 58,8 % tuloksella.

Tiia Torppa ratsasti Emmalla tasaisen suorituksen 57,6% keskiarvolla. Emmi Saari ja Rölli tulos 55,2% ja Juulia Talvitie ja Vertti ( jonka bensa meinasi loppua..) tulos 54,4%. Senioriratsukot ratsastivat saman ohjelman, jossa tuloksina : Hanna Lahti-Tupsu 57,7 %, Hanna Mäkelä ja Tahvo 57,4% sekä Jonna Leppäharju Imbulla 57,4%. Esteissä korkeus oli 70cm , ja uusintakorkeus 80cm. Junioreista Tiia ja Emma ensimmäisenä matkaan, ja ratsukko sai hienon puhtaan radan. Miinalle sattui Nipan kanssa pieni "black-out" ja Miina vahingossa hyppäsi radan esteen väärinpäin, jonka vuoksi ratsukon suoritus hylättiin. Emmi ja Rölli, sekä Juulia ja Vertti saivat puhtaat perusradat, Niina ratsasti Komilla hienon radan, jossa harmittava yksi esteen pudotus ja 4vp. Uusinnassa Tiia kaasutteli Emmalla puhtaan radan, aika ei ihan palkinnolle riittänyt. Emmille ja Röllille yksi pudotus uusinnassa, Emmi taisteli upeasti Röllin koko radan läpi ( kahtena edellisvuotena Rölli kun on stoppaillut mestaruuksien esteillä ). Vertin jalat eivät ihan ehtineet uusinnan tiukoissa kaarteissa nousemaan esteiden ylitse tarpeeksi korkealle, ja tuli kaksi pudotusta. Mutta Juulia ratsasti hienosti ja sai treenata uusinnan ratsastusta nopeilla teillä. Seniorit vuoroon junnujen jälkeen. Hanna tsemppasi Tupsun hurmokseen ja karvajalka teki hienoja hyppyjä. Pieni harmittava kompurointi kaarteessa ennen 5 estettä sekoitti laukan rytmiä, ja ponnistus tuli liian lähelle estettä jonka seurauksena yksi puomin pudotus ja 4 vp. Jonna ja Imbu sekä Hanna ja Tahvo saivat puhtaat radat, ja pääsivät uusintaan. Hanna ratsasti Tahvolla upean uusinnan tiukoilla teillä ja 0 vp! Jonna teki myös Imbulla pienet tiet, vanhan hepan jalat taisi jo painaa ja pari estettä tuli alas ja 8 vp.

Mutta super-estetykki Tahvo Hanna satulassa voitti senioireiden esteeosuuden! Wau! Hieno ja pitkä kisapäivä, joka oli jännitystä täynnä saatiin päätökseen, ja kaikille kisaajille jäi uusia kokemuksia varmasti taskuun :).

 


6.6.2011

 

Irtotunnit ke 8.6. klo 17 ja to 9.6. klo 17. Varaukset Annikalle tekstiviestillä.


1.6.2011

 

Tiistai-illalla ratsastettiin kevätkauden päätöskisat kouluratsastuksen merkeissä. Jennika-ope tuomaroi luokkia, ja ohjelmina ratsastettiin K.N. Special, sekä A.N. Special (kukakohan on tämän ohjelman keksijä ;) ).

Saimme nähdä hienoja suorituksia ja hyviä pistepotteja kisapäivän aikana.

K.N.Specialin voitti Niina Päivärinta Komilla, ja takana muutaman pisteen päässä vaanivat Hanna Lahti ja Tupsu, Marja Vainionpää ja Panda sekä Jonna Leppäharju ja Imbu. A.N. Specialin voitti pikkuinen Inka Seppelvirta Emmalla. Vihdoin saatiin lämmin ja aurinkoinen kisapäivä, joten saatiin kisailtua ulkokentällä.

 

LUOKKA 1, K.N. Special

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Niina Päivärinta - Komi

175

2.

Hanna Lahti - Tupsu

172

2.

Marja Vainionpää - Panda

172

4.

Jonna Leppäharju - Imbu

172

5.

Tiia Torppa – Emma

171

6.

Miina Sysilampi - Nipa

170

7.

Jenni Perkiö - Tahvo

169

8.

Niina Ujanen - Komi

166

9.

Emmi Saari - Rölli

165

9.

Hanna Mäkelä  - Tahvo

165

9.

Merja Kauppi - Tupsu

165

12.

Juulia Talvitie - Vertti

163

13.

Lotta Nevanpää - Vertti

155

14.

Jasmin Seppelvirta - Milli

154

  

LUOKKA 2, A.N. Special

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Inka Seppelvirta - Emma

120

2.

Tuulia Ala-Nisula - Nipa

118

3.

Noora Salokorpi – Emma

115

4.

Anni Vainionpää - Rölli

112

 


30.5.2011

 

Viikonvaihde kului kisailujen merkeissä. Perjantaina tallilla oli estekisat, jotka pidettiin maneesissa sateen vuoksi. 70cm:n luokassa arvosteluna oli tyyli, ja kisan voittajaksi suurimmalla pistepotilla ratsasti Pinja Jyllilä Imbulla. Kakkossijalla oli Hanna Mäkelä ja Tahvo, ja kolmantena Hemmingin Lotta Citruksellaan. Pienemmän luokan 40cm kaikki puhtaat ratsukot olivat jaetulla ykkössijalla.

LUOKKA 1, 70cm Tyyliarvostelu

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Pinja Jyllilä – Imbu

44

2.

Hanna Mäkelä - Tahvo

42

3.

Lotta Hemminki - Citrus

40

4.

Emmi Saari - Rölli

39

4.

Miina Sysilampi - Nipa

39

4.

Juulia Talvitie - Vertti

39

4.

Lotta Nevanpää - Aulis

39

8.

Laura Latvala - Emma

38

8.

Noora Salokorpi - Tupsu

38

10.

Tiia Torppa - Emma

37

10.

Pihla Ylitalo - Emma

37

12.

Wilma Anttisaari - Vallu

35

12.

Hanna Lahti - Tupsu

35

14.

Jenni Perkiö - Aulis

34

14.

Tuulia Ala-Nisula - Vertti

34

16.

Jonna Leppäharju - Imbu

33

17.

Niina Ujanen - Komi

32

  

LUOKKA 2, 40cm

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Nita Pellinen - Vertti

0

1.

Emilia Pohto - Iwar

0

1.

Iina Nikkarikoski - Roki

0

1.

Essi Eronen - Rölli

0

1.

Wilhelmiina Korpi - Iwar

0

1.

Juuli Ketola - Tupsu

0

7.

Inka Seppelvirta – Emma

4

7.

Anni Vainionpää - Rölli

4

 

Lauantaina Annika ja Ilmari suuntasivat aamuvarhain Jyväskylän Killerille kansallisiin kouluratsastuskisoihin. Kaksi A-luokkaa oli päivän ohjelmassa.Ensiksi kisattiin pitkällä radalla A:2-luokka, jossa Ilmari liikkui mukavan rentona ja kuuliaisena. Tuloksena hieno 62,50% keskiarvo. Toisena luokkana siirryttiin lyhyelle radalle A:1-luokkaan. Kuski taisi olla hieman nukuksissa, ja yksi voltti unohtui ratsastaa tuomarin edessä, josta tuli -4 vähennys pisteissä. Muuten rata oli melko tasainen, mutta Annika oli tyytyväisempi ekaan rataan. Keskiarvo 60,77% oli kuitenkin hyvä tulos luokasta. Ja parasta antia oli kisan pisteissä kahdeksikot takaosankäännöksestä ja laukkaosuuden tehtävissä. Ensimmäisen radan tulos siivitti ratsukon palkintojen jakoon. Heti ensimmäisissä ratsukon yhteisissä kansallisissa kisoissa Ilmarin suitsiin kiinnitettiin vihreä rusetti 6.sijasta / 24 ratsukon luokassa :).

 

Pinja ja Zeta, sekä Jasmin ja Milli kisasivat lauantaina Ylistaron alue-estekisoissa. Pinja ja Z saivat puhtaat suoritukset hyvillä radoilla 80cm ja 90cm luokissa. Jasmin ja Milli starttasivat 80cm, jossa siistillä radalla tuli yksi harmittava pudotus, joka toi 4 virhettä. Tytöt olivat tyytyväisiä poneihinsa.

 

Sunnuntaina Annika pakkasi Ilmarin vielä uudelleen traileriin ja suuntasi Sulvalle aluekoulukisoihin. Luokkana pitkän radan A:2. Keli oli ihan kammottava, tuuli ja satoi kaatamalla, mutta Ilmari urheasti taisteli piskoja ja tuulta vastaan, ja saimme ehjän ja siisti radan. Tuloksena 63,017%, ja punainen ruusuke 4. sijasta Ilmarin suitsiin. Hieno kisaviikonloppu takana, ja mukavaa että koko talven pakkasissa ja lumen keskellä tehty harjoittelutyö on tuottanut tulosta ja saa esittää radalla ehyitä suorituksia!

 

Annika ja Ilmari Jyväskylän kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa 28.5.2011

Kuvat (C) Sari Haapamäki 2011


 

17.5.2011

 

Annika ja Ilmari kävivät viikonloppuna toisissa kisoissaan. Huononlaisesti on kisoja ollut lähistöllä, ja sen verran kiirusta yrittäjällä on piisannut, ettei ole kauemmas kisailuihin ehtinyt lähteä. Härmässä Kauhavan ratsastusseuran kisoissa kuitenkin oli passeli A-merkin kouluohjelman luokka. Ilmari käyttäytyi taas niin edukseen kisapaikalla, toki ilmoitti kantavalla äänellään, että maestro on saapunut paikalle ;). Radalla Ilmari oli jopa paikoin hieman villi. Alkuradan siirtymisissä oli hieman "vahva", ja keskiaskel-lajit päästeli ihan omiin nimiin turhankin kiireisesti. Laukka-osuus vastalaukkoineen oli taas todella miellyttävää ratsastusta, ja radan loppua kohden rentous ja yhteistyö parani. Tuloksena keskiarvo  62,22 % ja kolmas palkintosija. Hieno heppa :)!

 

 


10.5.2011

 

Aurinkoa, lämpöä, kentällä ratsastusta, aurinkolaseja, aidan korjausta, pihan siivousta, kesäkukkia, loimien pesua, leirikirjeiden rustaamista, valoisia iltoja - Siitä on tämä toukokuu tehty :)!


26.4.2011

 

Pääsiäinen vietettiin upeassa säässä, torstai-illan kisat pidettiin vielä kuitenkin maneesissa. Isomman ( 70cm )luokan ykkönen oli Jassu Seppelvirta Millillä, kakkosena Pinja Jyllillä Imbu-mammalla, ja kolmossijan saalisti Tiia Torppa Emmalla. Pikkuluokassa kaikki puhtaat radat olivat jaetulla ykkössijalla.

 

LUOKKA 1, 70cm

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Jasmin Seppelvirta - Milli

0/0-20,28

2.

Pinja Jyllilä - Imbu

0/0-22,66

3.

Tiia Torppa - Emma

0/0-25,03

4.

Laura Latvala - Emma

0/0-26,44

5.

Hanna Mäkelä - Tahvo

0/0-29,16

6.

Tuulia Ala-Nisula - Aulis

0/0-30,56

7.

Jonna Leppäharju - Aulis

0/0-31,75

8.

Miina Sysilampi - Tupsu

4-31,47

9.

Noora Salokorpi - Rölli

4-46,41

10.

Niina Ujanen - Panda

4-48,65

11.

Alexandra Kaukonen - Aulis

8–58,44

hyl.

Juulia Talvitie – Panda

 

 

Päivi Seppelvirta – Milli

 

 

Juulia Rintanen - Komi

 

 

 

 

 

LUOKKA 2 ,50cm

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Nita Pellinen - Emma

0

1.

Merja Kauppi – Tupsu

0

1.

Iina Nikkarikoski- Iwar

0

1.

Essi Eronen - Rölli

0

1.

Juuli Ketola - Tupsu

0

1.

Anni Takamäki - Iwar

0

1.

Anni Vainionpää- Rölli

0

2.

Wilhelmiina Korpi - Rölli

4

2.

Inka Seppelvirta - Emma

4

 


19.4.2011

 

Roki viettää tänään 22-vuotis synttäreitään työnteon merkeissä :).

Tämä viikko on pääsiäisen vuoksi hieman typistetty versio, eli torstaina ilta vietetään Pääsiäis-estekisojen merkeissä, eikä ole ratsastuskoulun tunteja. Lisäksi perjantaista maanantaihin talli on suljettu. Mukavia Pääsiäispyhiä tallilaisille!


4.4.2011

 

Annika ja Ilmari kävivät ensimmäisissä aluekoulukisoissa Ilmajoen maneesilla. Ekassa luokassa kilpailtiin suomenhevosten hallialuemestaruudesta, luokkana helppo B:0. Ilmari oli radalla hiukan jännittynyt käynnissä ja ravissa, laukkaosuus sujui rennommin. Orhi meinasi, ettei maneesiin ole kiva jäädä yksin muiden hevosten ollessa ulkona ja hirnuili kavereiden perään. Keskiarvo 63,40% toi 4. sijan 21 kisaajan joukossa, ja harmittava puoli pistettä jäi uupumaan pronssimitalista. Hieno suoritus kuitenkin ratsukon ekasta kisaradasta. Toisena luokkana oli avoin helppo A:10-luokka. Ilmari oli radalla huomattavasti rennompi, ja Annika nautiskeli hienosta hepasta radalla. Keskiarvo 60.30% sijana 9./ 20 lähtijän joukosta. Ilmari käyttäytyi tosi hienosti kisapaikalla (Annikaa jännitti ehkä hiukan, kuinka saa orin pidettyä kurissa :)). Ilmari taisi tuumata että jaahas, kisoissa ollaan ja käyttäytyi niin edukseen. Olisi voinut luulla että ruunan kanssa oltiin liikenteessä. Hieno Ilmari!


23.3.2011

 

Saisi jo talven selkä taittua, ja kevät tulla! Pitkän ja kylmän talven jälkeen kaipaisi jo lämpöä ja auringonpaistetta. Saa nähdä koska päästään ulkokentälle ratsastamaan. Viime keväänä tästä noin kolme viikkoa eteenpäin ja kopsuteltiin pihalla, nyt ainakin tuntuu ettei ihan samaan päästä, kun katselee lumivalleja ympärillä!

Keväälle tiedossa tallin koulu-, ja estekisat, kisakutsut löytyy tallinseinältä kunhan päivämäärät on päätetty. Kevään vakiotunnit jatkuvat maanantaihin 30.5.2011 saakka. Pääsiäisenä 22.4-25.4. ei ole ratsastuskoulun tunteja. Kesän ratsastusleirit ja kesäkurssit ovat täynnä. Kesän mittaan pidämme myös irtotunteja, joiden päivämääriä lisäilemme toukokuun lopulla tallin nettisivuille.


22.2.2011 

Kesäkurssit saatiin suunniteltua, ja kurssi-ilmoitus löytyy tallin ilmoitustaululta.


18.2.2011

Tällä viikolla on saanut kipristellä nenäänsä paukkupakkasissa. Onneksi säätieteilijät ovat ensi viikosta alkaen luvanneet hieman siedettävämpiä talvikelejä!

Hiihtolomaviikolla ( viikko 9 ) ratsastellaan normaalien vakiotuntien merkeissä. Jos et tule tunnillesi lomaviikolla, niin tallin seinällä olevasta listasta voi ruksata nimen yli, tai laittaa viestiä Annikalle.

Hiihtolomaviikolle tiedossa muutama ekstratunti koulua ja esteitä, sekä maastotunti. Näistä tiedustelut Annikalle, tai tiedot löytyy myös tallin ilmoitustaululta. Muistakaahan pukeutua kunnolla ulkoillessanne :)!


16.2.2011

Lakeuden ratsastajat järjestää sunnuntaina 27.2. seurakoulukilpailut Cavallossa. Vakiotuntien oppilailla on mahdollisuus osallistua kisoihin tallin opetushevosella. Ota Annikaan yhteyttä, mikäli haluat osallistua kisoihin. Kilpailukutsu löytyy tallin seinältä ja Lakeuden ratsastajien nettisivuilta.


3.2.2011

Sarin vähennettyä hieman työtuntimäärää lähihoitaja-opintojen vuoksi, on porukassamme uutena opettajana Jennika Raja-aho. Jennika on pirteä kenttäkilpailija Alavudelta, ja hän on valmistunut viime syksynä Ypäjän hevosopistolta ratsastuksenohjaajaksi.


20.1.2011

Tammikuu on ehtinyt jo yli puoleenväliin uuden vuoden puolella! Kesän leirit on suunniteltu, niistä voi kysellä Annikalta puhelimitse / s-postitse.

Kesäkurssit ovat helmikuussa suunnittelun alla, niistä tulee tietoa tallin ilmoitustaululle jahka teemat ja päivät ovat selvillä.


3.1.2011

Tunnelmia Uuden Vuoden aaton kaakaomaastoista...


3.1.2011 

Vakiotuntien kevätlukukausi alkaa taas joulutauon jälkeen 3.1.2011. Loppiaisena ei ole vielä torstain ryhmän vakiotunteja, silloin on tiedossa maastoilua.

Roby on harjoitellut ratsuhepan tehtäviä, ja Annika on Ropsulla maneesissa ratsastanut pariin kertaan talutuksessa. Ropsu on suhtautunut kiltisti harjoituksiin, eikä ole toistaiseksi esittänyt rodeohevosta :).

Toivottavasti sää jatkuu sopivan talvisena uuden vuoden puolella, vaikka kovasti kesää jo ainakin Annika ikävöi! Mikäli ratsastuspäivänä on liikaa pakkasta ja tunteja joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä tekstiviestillä ryhmien oppilaille iltapäivän mittaan.


28.12.2010

 

Jouluaattona Milli vaihtoi omistajaa, ja siirtyi Seppelvirran perheen omistukseen. Asiaa pohdittuaan Annika päätti toteuttaa yhden hevostytön unelman, ja myydä omistajuuden uusiin käsiin. Toivotamme Jassulle ja Millille menestystä kisailuun ja treeniin, sekä myös onnea Päxylle, Inkalle ja Teemulle uuden ponin kanssa. Milli jää asumaan edelleen Cavalloon.


 

22.12.2010

 

Hyvää Joulua ja Uutta vuotta 2011 kaikille Cavallolaisille!

 

"Vuoden opetushevonen" - tittelin saavutti jälleen kerran Tupsu. Perusteluita Tupsua äänestävillä oli: "Sopivan reipas", "symppis", "Aivan Ihana karvajalka", "rauhallinen", "kiva käsitellä ja ratsastaessa reipas, muttei kuitenkaan liian helppo". Onnittelemme Tupsua tästä hienosta tittelistä! Hopealle äänestyksessä nousi Imbu-mamma, ja pronssia sai Komi.

 

Arvonnassa voitti Juulia Talvitie.

 

Tunnit jatkuu ensi viikolla ( viikko 52 ) aamupäivällä kurssituntien merkeissä, ja vakiotunnit alkaa heti uuden vuoden puolella maanantaina 3.1.2011.

 

 

 

Tumma taivas Jouluyönä 

tähdet tuikkii valovyönä, 

ilmassa on ripaus taikaa 

Rauhallista Joulunaikaa!

 


14.12.2010 

Liikuntaseteleiden käyttäjät, tarkistattehan että osa seteleistä "vanhenee"

31.12.2010. Uuden vuoden puolella emme enää pysty vastaanottamaan vanhoja seteleitä. Liikuntaseteleillä voi maksaa myös kymmenen kerran tuntikortin.

Syyskauden vakiotunnit jatkuvat perjantaihin 17.12. saakka. Viikolla 51 on maanantaina 20.12. irtotunteja, tiedustelut Annikalle. Maastoratsastuksia aamupäivällä tiistaina ja keskiviikkona 21. ja 22.12. Talli suljettuna 23.-26.12. Viikolla 52, ma 27.12.-pe 31.12. aamupäivisin kursseja ja tunteja. Näistä tulee infoa tallin ilmoitustaululle. 

Kevätkauden vakiotunnit alkavat maanantaina 3.1.2011. Loppiaisena 6.1. ei  ole vakiotunteja, mutta aamusella loppiaismaasto. Varaukset Annikalle.


12.12.2010 

Cavallon pikkujoulu-tonttukisat pidettiin lauantaina maneesissa.Perjantai-illan kirpeä -20 asteen pakkanen lumisateen myötä onneksi oli säätä lauhduttanut, ja kisat päästiin siedettävissä -10 asteen pakkaslukemissa ratsastamaan. 

Isomman tonttuluokan 70cm voitti Alexandra Kaukonen Milli ponilla, Seppelvirran porukan vaaniessa hepoillaan Alexandran kannoilla :).Pikkuluokan 40-50cm kaikki tontut saivat suorituksistaan ruusukkeet palkinnoksi. Tallissa oli tarjolla kuumaa mehua ja pipareita kisailijoille ja kannustusjoukoille.

 

LUOKKA 1, 70cm

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Alexandra Kaukonen – Milli

0/0-23,25

2.

Teemu Seppelvirta – Rölli

0/0-23,56

3.

Jasmin Seppelvirta - Milli

0/0-23,72

4.

Päivi Seppelvirta –Tupsu

0/0-26,19

5.

Pihla Ylitalo - Emma

0/0-26,38

6.

Pinja Jyllilä - Z

0/0-27,56

7.

Fiia Kitinoja - Emma

0/0-27,69

8.

Juulia Talvitie - Vertti

0/0-28,22

9.

Petra Koskenranta - Aulis

0/0-29,12

10.

Miina Sysilampi – Aulis

0/0-29,28

11.

Tiia Torppa - Rölli

0/0-29,56

12.

Niina Ujanen - Panda

0/0-30,62

13.

Laura Latvala – Emma

0/0-32,63

14.

Salla Sarpo - Imbu

0/ hyl.

15.

Noora Salokorpi - Komi

0/4-28,25

16.

Lotta Nevanpää - Komi

0/4-31,28

17.

Hanna Mäkelä - Aulis

0/4-45,57

18.

Roosa Turunen - Milli

0/4-45,57

19.

Sirpa Paukku – Komi

8-32,97

hyl. väärä tie

Jenni Perkiö- Imbu

 

  

LUOKKA 2 , 40-50cm

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Wilhelmiina Korpi - Emma

0

1.

Inka Seppelvirta - Rölli

0

1.

Juuli Ketola - Tupsu

0

1.

Anni Vainionpää - Rölli

0

2.

Nita Pellinen - Vertti

4

 


7.12.2010

Tallitakit ovat saapuneet ja ovat noudettavissa satulahuoneesta.


1.12.2010 

Joulukuu vaihtui kirpeässä pakkaskelissä, joten muistattehan pukeutua lämpimästi tunnille tullessa. Mikäli päivän ratsastustunnit joudutaan pakkasen vuoksi perumaan, ilmoitamme siitä tekstiviestillä oppilaille iltapäivän mittaan.

 Itsenäisyyspäivänä 6.12. ei ratsastuskoulun tunteja.

 Syyskauden vakiotunnit jatkuvat perjantaihin 17.12. saakka. Viikolla 51 on maanantaina 20.12. irtotunteja, tiedustelut Annikalle. Maastoratsastuksia aamupäivällä tiistaina ja keskiviikkona 21. ja 22.12. Talli suljettuna 23.-26.12. Viikolla 52, ma 27.12.-pe 31.12. aamupäivisin kursseja ja tunteja. Näistä tulee infoa tallin ilmoitustaululle. 

Kevätkauden vakiotunnit alkavat maanantaina 3.1.2011. Heti samalla viikolla Loppiaistorstaina 6.1. ei kuitenkaan ole tunteja.


24.11.2010 

Cavallon hevoslauma sai viikonloppuna lisävahvistusta, kun suomenhevosori Ilo-Ilmari saapui talliimme. Ilmari on Annikan ystävän Kaisan omistama ratsukantakirjaori, joka on Kaisan ratsastamana kilpaillut kouluratsastuksessa, sekä lainakuskin kanssa esteillä. Annikan ja Ilmarin on tarkoitus hioa yhteistyötä niin että päästäisiin kouluradoille. Kesäksi Ilmari siirtyy jalostuskäyttöön Etelä-Suomeen. Ilmariin voi tutustua oriin omilla sivuilla http://htm-services.com/iloilmari/


9.11.2010 

Tallitakkien hinta 45 €. Tasaraha kirjekuoressa Annikalle, kuoren päälle takinomistajan nimi


9.11.2010

Pyhäinpäivänä järjestettiin Pollux-kouluratsastuskilpailut, joissa Pollux ohjelman lisäksi ratsastettiin avoin helppo B:0-ohjelma. Hienoja kisaratoja näimme päivän mittaan pirteässä pakkaskelissä. Polluxissa ykköspaikalle ratsastivat Niina Ujanen Komilla, Tiia Torppa Rokilla sekä Nita Pellinen Vertillä. Voittaja kolmikko keräsi radalta yhteensä 21 tähtipistettä.

Avoimen luokan ykkönen oli Sari-ope Tahvon satulassa, Niina Päivärinnan ja Nipan saalistaessa kakkospalkinnon. Onnea voittajille ja muille sijoittuneille!

 

LUOKKA 1 POLLUX

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Niina Ujanen – Komi LaRat

21

1.

Tiia Torppa – Roki LaRat

21

1.

Nita Pelllinen – Vertti IR

21

2.

Pinja Jyllilä – Nipa LaRat

20

2.

Jenni Perkiö – Roki GC

20

2.

Vilma Vanhanen – Tupsu GC

20

2.

Noora Salokorpi – Emma GC

20

2.

Juuli Ketola – Rölli GC

20

3.

Iina Nikkarikoski – Emma GC

19

3.

Inka Seppelvirta – Rölli IR

19

3.

Wilhelmiina Korpi – Vertti GC

19

3.

Anni Takamäki – Rölli IR

19

4.

Juulia Rintanen – Nipa GC

18

5.

Lotta Nevanpää – Vertti LaRat

17

5.

Laura Latvala – Imbu GC

17

6.

Jasmin Seppelvirta – Milli LaRat

16

  

LUOKKA 2 helppo B:0

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Sari Puusaari – Tahvo  PeRa

169

2.

Niina Päivärinta – Nipa IR

157

3.

Elina Lehtola – Tupsu LaRat

156

4.

Miina Sysilampi – Komi LaRat

155

5.

Marja Vainionpää – Imbu LaRat

154

6.

Päivi Seppelvirta – Komi IR

153

6

Juulia Talvitie – Panda LaRat

153

8.

Tiina Mattila – Pate IR

152

9.

Salla Sarpo – Imbu GC

151

10.

Merja Kauppi – Tupsu KaRS

133

 


5.11.2010

Illalla talliin saapui uusi poni. Jyllilän perheen sinnikäs ponin etsintä palkittiin, ja Zodiac Star muutti Cavalloon. Poni tulee Pinjalle ja Sanna-äiteelle kisailu- ja harjootuskaveriksi :)


18.10.2010 

Vihdoin saimme hankittua ja asennettua maneesiin peilit! Nyt kelpaa tsiikailla omaa ratsastusta ja istuntaa peilien avulla.

Vielä tämän viikon tallitakki sovitteilla satulahuoneessa, tilaus lähtee ensi viikolla matkaan.


12.10.2010 

Cavallon urheilutakki-malli on sovitteella satulahuoneessa. Sitovat tilaukset satulahuoneesta löytyvään listaan ensiviikon loppuun mennessä, niin saadaan komiat takit tilaukseen. :)


5.10.2010

Vielä on riittänyt hienoja syyspäiviä ratsastella ulkosalla. Ahkeria TET-duunareita ysiluokilta on ollut apulaisena useammalla viikolla, kiitoksia kaikille tytöille lisäkäsistä tallissa!

 Syyslomaviikolla 42 tunnit normaalisti iltaisin, myös maastotunteihin mahdollisuus. Laita tekstaria Annikalle jos maastoilu kiinnostaa. Maastoon täytyy kuitenkin mennä jo iltapäivällä, koska iltaisin jo kuitenkin pimeää.

Tallin seinällä olevasta listata voit viivata oman nimesi ylitse, jos tunnille et lomaviikolla ole tulossa.

 Aurinkoa ja energiaa kaikille Cavallolaisille syksyyn!


13.9.2010 

Lauantaina ratsastettiin Pollux-hevoskerhon sponsoroimat estekisat. Pääsimme sään suosiessa kisaamaan ulkokentällä. Ekana luokkana ratsastettiin 70cm:n avoin luokka "yli-ikäisille", jotka Pollux luokassa eivät saaneet startata.

Luokan voitti puhtaalla ja nopealla suorituksella Kati Kuuttila Emma-ponilla. Seppelvirran Päxy Millillä saalisti kakkossijan, ja kolmannen rusetin nappasi Saana Sarpo Nipalla. Pollux-luokassa estekorkeus oli valinnan mukaan 40/60 tai 80cm, saman radan ollessa kaikilla kisaajilla.

Polluxin Cavallon estevoittaja 2010 tittelin ratsasti Pinja Jyllilä Emmalla, tyylikkäällä 0/0-tuloksella 80cm:n radalla. Kakkos ruusuke meni myöskin Emman satulassa kisanneelle Laura Latvalalle, ja kolmannen sijan saavutti Wilma Anttisaari Tupsulla. Kaikki Polluxiin osallistuneet ratsukot saivat palkinnot ja kunniakirjat. Onnea voittajille ja sijoittuneille, taas hieno kisapäivä saatiin kokea!

 

LUOKKA 1, 70cm

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Kati Kuuttila – Emma LaRat

0/0-15,97

2.

Päivi Seppelvirta – Milli IR

0/0-16,78

3.

Saana Sarpo – Nipa LaRat

0/0-18,16

4.

Salla Sarpo – Aulis GC

0/0-18,66

5.

Emmi Palosaari – Imbu GC

0/0-19,60

6.

Marja Vainionpää – Imbu LaRat

0/0-20,44

7.

Heini Korpi-Hallila – Aulis LaRat

0/4-20,72

8.

Hanna Mäkelä – Tupsu IR

4-42,74

9.

Sanna Jyllilä – Rölli LaRat

4-50,08

 

LUOKKA 2 Pollux-luokka 40cm/ 60cm / 80cm

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Pinja Jyllilä – Emma LaRat (80cm)

0/0-18,53

2.

Laura Latvala- Emma GC    (80cm)

0/0-19,19

3.

Wilma Anttisaari –Tupsu  (60cm)

0/0-19,90

4.

Jenni Perkiö- Imbu GC      (80cm)

0/0-20,47

5.

Noora Salokorpi – Komi GC (60cm)

0/0-20,72

6.

Sanni Lehtinen – Vertti GC (60cm)

0/0-20,90

7.

Tiia Torppa- Rölli LaRat     (80cm)

0/0-21,84

8.

Juuli Ketola – Tupsu GC (40cm)

0/0-22,22

9.

Juulia Talvitie – Vertti  (80cm)

0/0-23,19

10.

Inka Seppelvirta – Rölli IR (40cm)

0/0-28,34

11.

Anni Takamäki – Rölli IR (40cm)

0/0-29,53

12.

Iina Nikkarikoski – Emma GC (40cm)

0/0-29,66

13.

Juulia Rintanen – Vertti GC (80cm)

0/4-21,09

14.

Jasmin Seppelvirta – Milli LaRat (80cm)

0/hyl

15.

Niina Ujanen – Imbu LaRat  (80cm)

4-38,68

16.

Alexandra Kaukonen – Milli LaRat (60cm)

4-42,92

17.

Miina Sysilampi- Aulis LaRat (80cm)

4-50,35

18.

Wilhelmiina Korpi – Iwar GC (40cm)

8-50,00

hyl

Lotta Nevanpää – Milli LaRat (80cm)

 

 

Vilma Vanhanen – Tupsu GC (60cm)

 

 

 

 

 

Kilpailun ulkopuolella ratsasti :

 

 

Lotta Hemminki – Vallu (60cm)

0/0-19,56

 


3.9.2010

Nyt ratsastustunnit voi maksaa Cavallolle myös Luottokunnan Virikeseteleillä.


30.8.2010 

Roby palasi kotiin kesälaitumelta Mansikkavuoren hevostallilta. Kokoa ja massaa on mukavasti kertynyt kesän aikana. Keväällä aloitettua juoksutuksen opettelua liinassa jatketaan, ja satulakin olisi tarkoitus selkään laittaa.

Saapa nähdä mitä Ropsu tuumaa ideasta! :)


13.8.2010

Annika on palannut Italiasta kotimaahan, Sari on lomallaan remontoinut taloaan ja hevosten laidunloma vetelee viimeisiä päiviä. Vakiotunnit alkavat maanantaina, ja kaikki vakiotuntipaikat ovat täynnä. Tarkistattehan 1.8. voimaan tulleet uudet ratsastustunti hinnat. Muistattehan että tuntiperuutukset tehtävä viimeistään ratsastuspäivänä klo 12 mennessä tekstiviestillä puh. 050-533 9361. Laita viestiin oma nimi, ja tunti jolle et pääse tulemaan. Tällöin pystymme ilmoittamaan irtotunnista halukkaille. Irtotunti tiedustelut puhelinsoitolla arkisin klo 14-16 numeroon 050-533 9361. 

 

Lämpöä on riittänyt mukavasti koko kesän läpi, tällä jaksaa mennä kohti syksyä! Tiedossa tallin kisoja, kunhan harjoitukset ovat taas päässeet vauhtiin. Roby on vielä kesälaitumella, mutta on piakkoin tulossa kotiin. 

 


22.7.2010

Irtotunteja varattavissa (Irtotuntivaraukset Annikalle tekstiviestillä tai puhelimitse arkisin klo 20-21):

Viikolla 30: Ma 26.7. klo 15.30, ti 27.7. klo 15.30, ke 28.7. klo 15.30

Viikot 31 ja 32 Talli suljettuna, hevoset lomalla.

Viikko 33, Vakiotunnit alkavat.


18.7.2010

Annika ja Panda kävivät helteisenä lauantaina Kauhajoen Kainastolla ensimmäisissä kisoissaan. Hieman paahtava helle uuvutti hevosta ja ratsastajaa radalla, mutta kokonaisuudessa ohjelma ( he B, nuorten hevosten kenttäkilpailuohjelma ) oli tasainen. Keskiarvo 61,04% ja viimeinen palkintosija 8./30 osallistujan joukossa.


2.7.2010

Kohonneiden kustannusten ( arvonlisävero, sähkö, rehujen hinta ) vuoksi tarkistamme tuntihinnat kustannusten mukaiselle tasolle 1.8.2010 alkaen.


7.6.2010

Roby lähti kesälaitumelle Ilmajoelle. Tanner tömisten Ropsu nautti laitumelle pääsystä, ja se saa viettää koko kesän kavereiden seurassa laidun elämästä nauttien. Tallin heppalauma pääsi kotona myös laitumelle, ja iloista kirmaamista sai nähdä kun lauma viiletti ympäri laidunta.


2.6.2010 

Kesän avajaiskilpailut pidettiin aurinkoisena tiistai-iltana kentällä.

Luokkina oli 50 / 70cm tyyliarvostelulla, sekä puomiluokka. Tyyliluokassa runsaslukuinen yleisö sai nähdä hienoja ratoja. Isoimman pistepotin kartutti Heini Korpi-Hallila Auliksella, ratsukon napatessa voittoruusukkeen.

Puomiluokan kaikki ratsastajat suorittivat radan puhtaalla suorituksella, ja kun ajalla ei ollut väliä, niin kaikki kisaajat olivat jaetulla ykkössijalla. Syyskaudella jatkamme taas kisojen merkeissä, nyt nautitaan kesästä!

 

LUOKKA 1, 70cm / 50cm, Tyyliarvostelu

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Heini Korpi-Hallila - Aulis

63

2.

Pinja Jyllilä - Emma

60

3.

Pihla Ylitalo - Iwar

59

3.

Emmi Haapaniemi - Iwar

59

5.

Sanni Lehtinen – Rölli

58

6.

Tiia Torppa - Rölli

57

7.

Hanna Lahti - Imbu

57

8.

Fiia Kitinoja - Emma

57

9.

Lotta Nevanpää - Emma

57

10.

Elina Lehtola - Tupsu

55

11.

Salla Sarpo - Tahvo

55

12.

Jenni Perkiö - Imbu

55

12.

Sirpa Paukku - Imbu

55

12.

Saana Sarpo - Nipa

55

15.

Miina Sysilampi - Imbu

54

16.

Sanna Palomäki - Tahvo

53

17.

Maarit Rintanen -Samantra

52

17.

Tiina Pennala - Samantra

52

19.

Jasmin Seppelvirta - Milli

51

19.

Marja Vainionpää - Tahvo

51

21.

Niina Ujanen - Aulis

49

21.

Merja Kauppi - Tupsu

49

23.

Juulia Talvitie - Tahvo

48

24.

Päivi Seppelvirta – Milli

47

25.

Teemu Seppelvirta - Rölli

43

26.

Emmi Palosaari - Emma

40

27.

Juulia Rintanen - Aulis

35

28.

Laura Latvala - Milli

hyl.

  

LUOKKA 2, Puomiluokka arv. A.1.0

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Anni Vainionpää - Iwar

0

1.

Anni Takamäki - Roki

0

1.

Roosa Myllykoski - Kompa

0

1.

Emilia Pohto - Rölli

0

1.

Iina Nikkarikoski - Iwar

0

1.

Nella Myllykoski - Kompa

0

1.

Inka Seppelvirta - Iwar

0

1.

Wilhelmiina Korpi - Rölli

0

 


18.5.2010

Kevään vakiotunnit jatkuvat perjantaihin 4.6. saakka. Tämän kauden vakiotuntilaiset, voitte varmistaa tuntipaikkanne syksylle kevään viimeisten tuntien aikana Annikalle tai Sarille. Uusien ilmoittautumisesta vakiotunneille ja kesän aikataulusta tulee tietoa toukokuun aikana tallin nettisivuille.


17.5.2010

Pohjanmaan alueen ratsastuskoulujen oppilaiden aluemestaruuskilpailut järjestettiin helatorstaina Koivusalon tallilla. Hieman vaati järjestelyjä saada siirrettyä 9 hevosta kisaajineen ja kannustusjoukkoineen kilpailupaikalle.

Junioreiden kouluratsastus osuus alkoi Lehtolan Elinan ja Tupsun osalta ensimmäisenä. Rata oli siisti ja tasainen, pieni radan unohdus rokotti pisteitä, keskiarvon ollessa 57,4%. Vertillä kisasi Saaren Emmi. Vertti oli hieman laiskannihkeä radalla, mutta Emmi sinnitteli radan loppuun yhden radan unohduksen saattelemana. Jasmin Seppelvirta ratsasti Millillä, ja kouluosuus ei paremmin Millin kanssa olisi voinut mennäkkään, poni malttoi esittää kaikki askellajit kuumumatta. Viimeisenä Cavallon junnuista ratsasti Tiia Torppa Röllillä. Tiia ratsasti tarmokkaasti siistin radan, mutta Röllin kielen roikotus vaan harmittavasti rokotti pisteitä. Senioreista Saana Sarpo ratsasti Nipalla tarkan radan ilman rikkeitä, ja saalisti tulokseksi 60.4%.

Kuuttilan Kati ja Emma tekivät myös tasaista jälkeä radalla keskiarvon ollessa 59,6%. Lahden Hanna kisasi Imbulla, ja mammaheppa oli rehevää kun pääsi kisoihin. Imbu esitti hieman laukkaosuudella laukanvaihtoja, jotka valitettavasti eivät tähän ohjelmaan kuuluneet ;),  muuten siisti ratsastus.

Heini Korpi-Hallilan kilparatsu oli Aulis, joka teki tasaisen radan ilman rikkoja. Salla Sarpo ratsasti Tahvolla reippaan ohjelman, jossa Tahvon kielen venkaaminen vaan vaikutti pisteisiin. Saana ja Nipa sijoittuivat luokassa neljänneksi.

Esteosuus oli koulun jälkeen vuorossa korkeudella 70cm ja uusinta 80cm.

Ponit lähtivät luokan alussa, ja Jasmin ratsasti Millillä siistin 0-radan ja varmisti paikkansa uusintaan. Tiia tsemppasi Rölliä hienosti alkuradan, kunnes kuutosesteelle Rölli veti liinat kiinni ja Tiia pyörähti kuperkeikalla satulasta alas. Onneksi ei Tiia sattunut, mutta harmitus oli suuri, kun  alkuradan esteet oli niin mainiosti selvitetty, mutta kirkkaasta punaisesta esteestä Rölli ei sitten ylitse voinut hypätä. Elina kannusti Tupsun sellaiseen hurmokseen, että karvat viuhuen ratsukko paineli koko radan puhtaalla suorituksella läpi uusintaa odottamaan. Samoin Emmi sai Vertin laukkaamaan tarmokkaasti ja suoritti radan puhtaasti. Seniorit ratsastivat saman radan heti perään. Kati ja Emma tekivät reippaan 0-tuloksen heti kärkeen. Saana ja Nipa, sekä Hanna ja Imbu jatkoivat samalla linjalla ja selvittivät radan puhtaasti. Heinillä ja Auliksella oli ekalle esteelle tultaessa hieman erimielisyyttä suunnasta, ja Aulis pinkaisi esteen ohitse, mutta tästä sisuuntuneena Heini otti uuden lähestymisen ja sitten hienosti koko rata loppuun. Salla ja Tahvo löysivät varsinaisen estehevos vaihteen, ja Salla selvitti elämänsä pisimmän esteradan nolla tuloksella !

Uusinta alkoi, Jassu viiletti Millin kanssa maaliin siistillä 0-suorituksella. Ellu jatkoi Tupsun tsemppaamista hienosti, yksi puomi putosi alas radalla, mutta suoritus oli kokonaisuudessaan hieno! Kuumuus taisi painaa hieman Vertillä jo jaloissa, ja ykköseste putosi alas, radan muutoin ollessa tyylikäs. Lopputuloksissa Jassu ja Milli esteillä kolmansia, ja valkoinen rusetti suitsiin! Senioreissa Kati ja Emma jatkoivat siistiä menoaan nolla tuloksella. Saana sai hyvän ajan isolaukkaisella Nipa-hämähäkillä puhtaalla suorituksella. Hannalle ja Imbulle tuli yksi ohi meno, kun Imbu kaartessa kompuroi jalkoihinsa, jolloin lähestyminen esteelle epäonnistui. Uusi lähestyminen ja muuten puhtaasti rata loppuun. Salla ja Tahvo jatkoivat reipasta menoaan ja uusinnassakin 0 virhettä! Palkinnolle pääsi kolmannelle sijalle Saana ja Nipa, Katin ja Emman jäädessä muutaman sadasosan sijoituksesta.

Kokonaistuloksissa Saana ja Nipa saivat senioreiden sarjassa hopeamitalin, Onnea!

Hieno aurinkoinen kisapäivä oli takana. Kaikki kisaajat yhden kokemuksen verran rikkaampana palattiin kotiin, ja kerrattiin vielä päivän antia kaffittelun merkeissä :).


3.5.2010

Vappuaattona kilpailtiin tallin koulukisat ulkokentällä. Vappukisojen ekana luokkana ratsastettiin K.N. Special-ohjelma. Suurimman pistepotin ja sinivalkoisen ruusukkeen sai tässä luokassa Niina Päivärinta Tupsulla. Piste-erot luokassa olivat hyvin pienet, joten tiukkaa kisaa käytiin :).

Harrasteluokan kouluohjelman voittoon ratsasti Noora Salokorpi Emma-ponilla.

Saimme nähdä hienoja suorituksia Sari-open toimiessa tuomarin tehtävissä.

Satulahuoneessa oli simaa ja kahvia tarjolla, ja kisapäivä sujui mukavasti, eikä sadekaan meitä päässyt yllättämään.

 

LUOKKA 1 K.N. Special

Sijoitus

Ratsukko

Pisteet

1.

Niina Päivärinta - Tupsu

154p. 61,6%

2.

Saana Sarpo – Nipa

148p. 59,2%

3.

Marja Vainionpää - Tahvo

148p. 59,2%

4.

Elina Lehtola - Tupsu

147p. 58,8%

4.

Emmi Saari - Vertti

147p. 58,8%

4.

Jenni Perkiö - Roki

147p. 58,8%

7.

Salla Sarpo - Imbu

146p. 58,4%

8.

Merja Kauppi - Rölli

145p. 58%

8.

Heini Korpi-Hallila - Aulis

145p. 58%

10.

Hanna Lahti - Imbu

144p. 57,6%

11.

Tiia Torppa - Rölli

141p. 56,4%

12.

Juulia Tal