Esittely

Ratsastuskoulu Cavallo sijaitsee Seinäjoella, Hautalan kylässä. Idyllisessä maalaismaisemassa on lähes sata vuotta vanha pohjalaistyylinen päärakennus, pihasauna, talli, maneesi sekä kärryliiverin ja liiverin sisältävä ulkorakennus. Tilan omistavat Annika ja Mikko Nevala.

Ratsastuskoulu on perustettu syksyllä 2001 ja ratsastuskoulutoiminta alkoi keväällä 2002. Ratsastuskoulu Cavallo on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu.

Cavallolla on opetuskäytössä 8 hevosta ja 5 ponia. Hevoset ulkoilevat päivittäin tarhoissa ja kesäisin isoilla laitumilla aivan tallin läheisyydessä. Tallin vierestä lähtevää Lakeuden luontopolkua pitkin voi ratsastaa aina Ilmajoelle asti rauhallisia teitä ja polkuja kauniissa maisemassa Kyrönjoen vieressä.

pidetään aidatulla ja valaistulla 22×60 metrin kentällä, talvisin maneesissa, tai valoisaan aikaan sopimuksen mukaan maastossa. Ratsastustunnit pidetään maanantaista perjantaihin klo 16 – 21. Viikonloppuisin talli on suljettu. Ratsastuskoulun tunnit ovat niin sanottuja vakiotunteja, jolloin tuntipaikka varataan koko lukukaudeksi (elokuusta toukokuun loppuun saakka). Vakiotunnin ratsastuspäivä ja aika pysyy samana. Tällöin tuntien suunnittelu helpottuu, ja ryhmissä on samantasoisia ratsastajia. Satunnaisia ”irtotunteja” voi tiedustella puhelimitse. Puhelimella tavoitat parhaiten arkisin klo 13 – 16 tai klo 21-22, koska tuntien aikana emme vastaa puhelimeen. Peruutukset pitää tehdä ratsastuspäivänä klo 11.00 mennessä, sen jälkeen perutuista tunneista ja perumatta jätetyistä tunneista peritään täysi hinta. Ratsastustunneilla harjoitellaan koulu- sekä esteratsastusta.

Lisäksi tallilla järjestetään erillisiä tunteja, jotka pohjautuvat Centered Riding- tekniikkaan. Centered Riding on opetusmenetelmä, jolla pyritään parantamaan ratsastajan istuntaa ja apujenkäyttöä. CR ei varsinaisesti ole ratsastustyyli, kuten esimerkiksi  este- tai kouluratsastus, vaan sen oppeja voidaan soveltaa kaikkeen ratsastamiseen. CR-tekniikan avulla ratsastaja tulee tietoiseksi omasta kehostaan ja siitä, mitä signaaleja se hevoselle antaa. Centered Ridingin opetuksessa käytetään erilaisia harjoituksia ratsain sekä ilman hevosia, mielikuvia sekä apuvälineitä ( mm.  jumppapallot ) käyttäen.

Talli

 

Ratsastuksenopettajana Cavallossa toimii tallinomistaja Annika Nevala. Annika on opiskellut Ypäjällä ratsastuksenohjaajaksi ja valmistui sieltä vuonna 2000. Elokuussa 2008 Annika valmistui Centered Riding 1-tason ohjaajaksi. Annikan perheeseen kuuluu aviomies Mikko ja 5-vuotias Wiljami.

Annika on aloittanut ratsastuksen 8-vuotiaana Seinäjoen ratsastajien tallilla. Ensimmäinen oma poni oli Gotlannin russi Beauty Boy II. ”Piudin” kanssa harjoiteltiin kotona koulua ja esteitä, sekä maastoiltiin. Piudin jälkeen hankittiin Newforestin poni Cinderella’s Rocky Boy, joka toimi myös Cavallossa opetuskäytössä. Rokin kanssa Annika kilpaili aluetasolla esteitä ja koulua. Lukio-opiskelujen jälkeen Annika oli vuodenpäivät ilman hevosta, kun piti suunnitella, minne suunta näyttää opiskelujen myötä. Vuonna 1998 löytyi mukavan oloinen Gräfin Prima – tamma, jonka kanssa on käyty este-, koulu – ja kenttäkisoissa.  Imbu kulki myös Annikan mukana Ypäjällä koulussa. Imbun jälkeen Annika kilpaili koulua täysveritamma Celialla, ja kaudella 2011 suomenhevosori Ilo-Ilmarilla. Sittemmin kisaratsuna toimi omakasvatti Crosby, ja kaudella 2016 nuortenhevosten luokissa tallin opetushevonen Calvados. Kaudella 2018 Annikan treeni- ja kisakaverina toimii Ilo-Liekki. Annika valmentautuu Helkky Ylösen tarkan silmän alla.

Ihanteellinen ratsastuskoulun paikka löytyi kesällä 2000, jonka jälkeen tilasta hierottiin kauppoja liki vuosi. Tällä hetkellä kaikki aika kuluu hevosten parissa ja suunniteltaessa ”mitä korjataan ja rakennetaan seuraavaksi”.  Jotkut pienet vapaa-ajan hetket taitavat kulua parhaiten hyvän kirjan, ja kaakao-kupposen ääressä!

Maneesi

 

Maneesi on valmistunut syksyllä 2005. Valoisa ja avara maneesi on puuverhoiltu ja kooltaan 22*44 metriä. Ratsastustunnit pidetään talvisin sekä huonolla säällä maneesissa. Maneesissa on pieni katsomo, sekä hieno estekalusto pieniä kilpailuja varten.   

Kenttä

 

Ratsastuskenttä on luonnonhiekkapintainen, ja kooltaan 26*60m. Kenttä on valaistu ja aidattu. Estekalustoa löytyy tunneilla mentäviä esteharjoituksia ja pieniä tallikilpailuja varten riittävästi. Kentällä pystyy harjoittelemaan sekä pitkänradan, että lyhyenradan kouluohjelmia kouluratojen kirjainten ollessa jatkuvasti paikallaan.

Maastoesteet

 

Cavallon tiluksilta löytyy muutamia maastoesteitä, joita harjoittelemme ratsastuskoulun tunneilla.

Scroll to Top