Ratsastustunnit

TUNNIT

 

Oppilaat voivat halutessaan itse varustaa hevoset tunnille, jolloin on hyvä saapua paikalle n. 30 min ennen ratsastustunnin alkua. Ratsastustunnit pidetään aidatulla ja valaistulla 22×60 metrin kentällä, talvisin maneesissa, tai valoisaan aikaan sopimuksen mukaan maastossa. Ratsastustunnit pidetään maanantaista perjantaihin klo 16 – 21. Viikonloppuisin talli on suljettu. Ratsastuskoulun tunnit ovat niin sanottuja vakiotunteja, jolloin tuntipaikka varataan koko lukukaudeksi (elokuusta toukokuun loppuun saakka). Vakiotunnin ratsastuspäivä ja aika pysyy samana. Tällöin tuntien suunnittelu helpottuu, ja ryhmissä on samantasoisia ratsastajia. Satunnaisia ”irtotunteja” voi tiedustella puhelimitse. Puhelimella tavoitat parhaiten arkisin klo 13 – 16 tai klo 21-22, koska tuntien aikana emme vastaa puhelimeen. Peruutukset pitää tehdä ratsastuspäivänä klo 11.00 mennessä, sen jälkeen perutuista tunneista ja perumatta jätetyistä tunneista peritään täysi hinta. Ratsastustunneilla harjoitellaan koulu- sekä esteratsastusta.

Lisäksi tallilla järjestetään erillisiä tunteja, jotka pohjautuvat Centered Riding- tekniikkaan. Centered Riding on opetusmenetelmä, jolla pyritään parantamaan ratsastajan istuntaa ja apujenkäyttöä. CR ei varsinaisesti ole ratsastustyyli, kuten esimerkiksi  este- tai kouluratsastus, vaan sen oppeja voidaan soveltaa kaikkeen ratsastamiseen. CR-tekniikan avulla ratsastaja tulee tietoiseksi omasta kehostaan ja siitä, mitä signaaleja se hevoselle antaa. Centered Ridingin opetuksessa käytetään erilaisia harjoituksia ratsain sekä ilman hevosia, mielikuvia sekä apuvälineitä ( mm.  jumppapallot ) käyttäen.

 

Opettaja

Ratsastuksenopettajana Cavallossa toimii tallinomistaja Annika Nevala. Annika on opiskellut Ypäjällä ratsastuksenohjaajaksi ja valmistui sieltä vuonna 2000. Elokuussa 2008 Annika valmistui Centered Riding 1-tason ohjaajaksi. Annikan perheeseen kuuluu aviomies Mikko ja 5-vuotias Wiljami.

Annika on aloittanut ratsastuksen 8-vuotiaana Seinäjoen ratsastajien tallilla. Ensimmäinen oma poni oli Gotlannin russi Beauty Boy II. ”Piudin” kanssa harjoiteltiin kotona koulua ja esteitä, sekä maastoiltiin. Piudin jälkeen hankittiin Newforestin poni Cinderella’s Rocky Boy, joka toimi myös Cavallossa opetuskäytössä. Rokin kanssa Annika kilpaili aluetasolla esteitä ja koulua. Lukio-opiskelujen jälkeen Annika oli vuodenpäivät ilman hevosta, kun piti suunnitella, minne suunta näyttää opiskelujen myötä. Vuonna 1998 löytyi mukavan oloinen Gräfin Prima – tamma, jonka kanssa on käyty este-, koulu – ja kenttäkisoissa.  Imbu kulki myös Annikan mukana Ypäjällä koulussa. Imbun jälkeen Annika kilpaili koulua täysveritamma Celialla, ja kaudella 2011 suomenhevosori Ilo-Ilmarilla. Sittemmin kisaratsuna toimi omakasvatti Crosby, ja kaudella 2016 nuortenhevosten luokissa tallin opetushevonen Calvados. Kaudella 2018 Annikan treeni- ja kisakaverina toimii Ilo-Liekki. Annika valmentautuu Helkky Ylösen tarkan silmän alla.

Ihanteellinen ratsastuskoulun paikka löytyi kesällä 2000, jonka jälkeen tilasta hierottiin kauppoja liki vuosi. Tällä hetkellä kaikki aika kuluu hevosten parissa ja suunniteltaessa ”mitä korjataan ja rakennetaan seuraavaksi”.  Jotkut pienet vapaa-ajan hetket taitavat kulua parhaiten hyvän kirjan, ja kaakao-kupposen ääressä!

Scroll to Top